Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 13.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 24, 2010 7:15 Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 13.

W związku z tym, że od dłuższego czasu wątek moich kotów stał się areną dla popisów kilku forumowiczek jestem zmuszona wprowadzić pewne zasady.

Wątek ma cel informacyjny. Na posty będę odpisywała wybiórczo i proszę sympatyków o nie reagowanie na zaczepne posty innych użytkowników forum. Wszelkie wątpliwości i sugestie, na które nie odpowiem w wątku proszę kierować na PW.

Niestosowanie się do zasad nie będzie niosło za sobą żadnych konsekwencji jednak wyraźnie będzie widać, kto ma zamiar tylko mącić.

Oto mój dom tymczasowy dla kotów:

Cel: dać schronienie i opiekę kotom w potrzebie czyli zagrożonych schroniskiem, wyrzuceniem na ulicę oraz wymagających opieki medycznej, której w danym momencie nikt nie mógł im zapewnić a w perspektywie umieszczenie ich w nowych domach.

Działania: leczenie, sterylizacje i kastracje, socjalizacja, adopcje.

Potrzeby: pomoc w znajdowaniu domów dla kotów, rzeczy materialne jak środki czystości, karma dla kotów i leki (te podawane są w konsultacji z lekarzem), wirtualne adopcje i darowizny.

:arrow: Moje koty na YouTube

Wątek ten jest kontynuacją wątków:

Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 1
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 2.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 3.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 4.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 5.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 6.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 7.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 8.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 9.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 10.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 11.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 12.

Oto koty, które mieszkają u mnie w tej chwili. Obok zdjęcia widnieje imię kota, data przybycia kota do mnie i miejsce, z którego przybył i kilka słów o kocie (to ostatnie w trakcie tworzenia).

Rezydenci:

Obrazek Mała, listopad 1998r, ulica Bydgoszcz.
Obrazek Niki, listopad 2003r, ulica Bydgoszcz.
Obrazek Nikuś, kwiecień 2004r, dom Bydgoszcz.
Obrazek Klementyna, 30 kwiecień 2005r, pani Krysia (forum, Bory Tucholskie).
Obrazek Muka, 5 maja 2008r, kociak Myni.
Obrazek Mela, 5 maja 2008r, kociak Myni.

Tymczasy:

Obrazek Gizmo, 31 sierpnia 2005r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-sky_fifi .
Urodził się na przełomie czerwca i lipca 2005r. Przybłąkał się do zakładu pracy mojego znajomego. Miał już uszkodzone przez herpesa oko i wynicowany odbyt. Odbyt sam się wciągnął a z oka trzeba było usunąć trzecią powiekę. Gizmo jest bardzo pro ludzki i ciągle pcha się na kolana. Głaskany ślini się z rozkoszy. Ma nawracające zapalenie mieszków pazurów i stan zapalny dziąseł. Jest wykastrowany.

Obrazek Mini, 13 luty 2006r, schronisko Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-hszalkowska.
Urodziła się na początku 2005r i jako kociak przybłąkała się do schroniska, w którym jako dziki kot spędziła około roku. Gdy ją zabierałam była bardzo malutka dlatego otrzymała imię Mini. Okazało się, że nie jest dzika tylko płochliwa. Bardzo lubi towarzystwo kotów a i mnie zaakceptowała. Z czasem zrobiła się w stosunku do mnie przymilna. Sporo urosła i utyła. Wraca jej jednak co jakiś czas katar. Jest wysterylizowana.

Obrazek Klusia, 28 listopada 2006r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-katsonek (Viva).
Urodziła się zapewne w lipcu 2006r. Pogryzła mnie i podrapała gdy ściągałam ją z okienka piwnicznego. Była zakatarzona i miała brzydkie oczy. Szybko wyzdrowiała. Bardzo dobrze czuje się wśród kotów jednak w stosunku do ludzi pozostała nieufna. Daje mi się głaskać, ale sama do mnie nie przychodzi. Muszę ją przydybać. Czasem wraca jej łzawienie oczu. Zawsze była nieduża o zwartej budowie ciała stąd imię Klusia. Jest wysterylizowana.

Obrazek Rudek, 23 stycznia 2007r, działki Bydgoszcz, (forum, reddie). Adopcja wirtualna-lukrezia.
Urodził się na początku 2006r. Trafił do mnie ze złamaną tylną łapą, która musiała być drutowana. Złamał ją w domu pani, która wcześniej opiekowała się nim na działce. Po przeniesieniu do domu wpadł w panikę i biegał dosłownie po ścianach co skończyło się właśnie złamaniem. Nadal nie można go zamknąć w transporterze, bo wpada w panikę. Nie lubi brania na ręce i przytrzymywania. Jest lękliwy, ale na swój sposób pro ludzki, bo ociera się o nogi i daje się głaskać pozostając jednak cały czas czujnym. Jest wykastrowany.

Obrazek Gizmusia, 1 maja 2007r, dom Poznań(forum, Ewa_75).Adopcja wirtualna-Ewa_75
Gizmusia urodziła się w marcu 2005r. Trafiła do mnie na przechowanie z powodu wyjazdu jej opiekunów. Jest charakterną kotką, która lubi pyskować i psioczyć na koty jak i ludzi. Czasem potrzebuje żeby ją pogłaskać, ale absolutnie nie można nazwać ją miziastą. Potrafi przyłożyć pazurem. Gdyby komuś wpadła w oko to mogłaby iść do innego domu. Sądzę, że jednak wróci do swoich ludzi. Jest wysterylizowana.

Obrazek Figa, 12 lipca 2007r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-catawba
Urodziła się zapewne na przełomie marca i kwietnia 2007r. Jest niedużą kotką. Nie ma kanalików łozowych, ale tylko okresowo miewa problemy z zaczerwienionymi i łzawiącymi oczami. Jest spokojna i nieśmiała. Przychodzi na pieszczoty, gdy leżę w łóżku. Z kotami żyje w zgodzie i jest bardzo ustępliwa. W spokojnym domu na pewno byłaby przemiłą koteczką. Jest wysterylizowana.

Obrazek Psotka, 29 grudnia 2007r, działki Warszawa (forum, _kathrin). Adopcja wirtualna-lilianna36
Psotka urodziła się najprawdopodobniej w 2005r. Jest spokojna, wręcz leniwa. Nie chce być w komitywie z ludźmi. Unika ich jak ognia. Najlepiej czuje się wśród kotów. Pełna miska i ciepły kąt do spania to wszystko, czego Psotka potrzebuje. Jest wysterylizowana.

Obrazek Smużka, 18 kwietnia 2008r, schronisko Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-Aneta (Viva)
Smużka mając około roku została oddana do schroniska z kociętami, jako dzika kotka. Była chuda, miała mało pokarmu i kocięta zaczęły umierać już w schronisku. Żadne z jej kociąt nie uchowało się. Na początku pobytu w moim domu Smużka była dość przymilna. Gdy nabrała ciała i poczuła się silniejsza stała się bardziej niezależna. Nadal pozwala na głaskanie, ale sama nie dopomina się o nie. W stadzie jest raczej mało widocznym kotem, choć lubi od czasu do czasu zadzierać z Miką. Jest wysterylizowana.

Obrazek Czarna, 23 sierpnia 2008r, ulica Bygoszcz. Adopcja wirtualna-onime (Viva)
Czarna została znaleziona, jako niespełna 2 miesięczne kocię przez młodych ludzi, którzy nie potrafili zająć się chorym kociakiem przynieśli ją do mnie. Była bardzo chuda, słaba, miała uszkodzoną błonę bębenkową i była strasznie zapchlona. Z czasem nabrała ciała, przestała przechylać głowę w jedną stronę i była coraz silniejsza, ale równocześnie coraz bardziej niedotykalska. Niestety być może przez uszkodzenie ucha lub jakąś wrodzoną wadę zaczęła mieć lekko niezborny tył. Gdy idzie szybszym krokiem lub biegnie to tył ucieka jej na boki lub nie nadąża za przodem. Absolutnie jej to nie przeszkadza i jest bardzo żywą kotką. Ciekawską, lubiącą koty, ale nietykalską. Jest wysterylizowana.

Obrazek Mika, 29 października 2008r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-babydoll
Mika została podrzucona do piwnicy w moim bloku. Miała wtedy około pół roku i na pewno wcześniej była w domu. Była czysta, odpasiona i nie bała się ludzi. Nie załatwiała się jednak do kuwety. Po jakimś czasie zaczęła korzystać z kuwety, ale nadal często sika w różne miejsca. Jest nieduża, wesoła, dość miła do ludzi, ale bywa zadziorna w stosunku do kotów. Taki mały z niej łobuz. Jest wysterylizowana.

Obrazek Płoszka, 29 listopada 2008r, działki Swarzędz (forum, monika Mojsak). Adopcja wirtualna-Fraszka
Obrazek Daisy, 12 grudnia 2008r, ulica-dom-ulica Potulice (forum, kicia91,). Adopcja wirtualna-noella (Viva)
Obrazek Brzydzia, 23 grudnia 2008r, działki Swarzędz (forum, monika Mojsak). Adopcja wirtualna-santinia
Obrazek Capek, 17 stycznia 2009r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-p.Marianna S.
Obrazek Red Gizmo, 18 marca 2009r, Warszawa (forum, seniorita). Adopcja wirtualna-santinia
Obrazek Beti, 28 sierpnia 2009r, schronisko Wrocław. Adopcja wirtualna-krynia08
Obrazek Rona, 5 września 2009r, ulica Toruń. Adopcja wirtualna-PearlRain
Obrazek Aliza, 5 września 2009r, ulica Toruń. Adopcja wirtualna - makosz11
Obrazek Mojra, 7 października 2009r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna - egwusia
Obrazek Kitek, 9 października 2009r, dom Grudziądz. Adopcja wirtualna-Paulina (Viva)
Urodził się 27.06.2008r. w bydgoskiej "pseudohodowli". Ludzie, którzy go kupili twierdzili, że upośledzony ruchowo był od urodzenia. Kitek ma trochę niesprawny tył i jest bardzo powolny. Nie potrafi wskakiwać na meble jedynie wspina się jeśli ma o co zaczepić pazurami. Potrafi zeskakiwać z niewielkich wysokości. Jego byli właściciele otrzymali od weta Milgamma N i Nivalin, ale nie podawali tego Kitkowi. U mnie przeszedł kurację tymi lekami jednak specjalnej poprawy poza lekkim ożywieniem nie było. Kitek nie ma problemów z czystością. Ładnie korzysta z kuwety. Jest wykastrowany.

Obrazek Miałek, 22 października 2009r, dom Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-Mala Mi (Viva)
Obrazek Koka, 19 grudnia 2009r, ulica Toruń.
Obrazek Kola, 19 grudnia 2009r, ulica Toruń.
Obrazek Agat, 27 grudnia 2009r, ulica Toruń.Adopcja wirtualna-agatka84
Obrazek Misza, 16 stycznia 2010r, schronisko Wrocław. Adopcja wirtualna - olamichalska
Obrazek Katia, 25 stycznia 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-Monika (Viva)
Obrazek Czesio, 30 stycznia 2010r, powrót z adopcji. Adopcja wirtualna-alessandra, amadi (Viva)

Obrazek Perełka, 5 marca 2010r, schronisko Toruń.
Obrazek Szpecia, 2 kwietnia 2010r, powrót z adopcji. Wirtualna adopcja-basiorek (Viva)
Obrazek Zadzior, 18 kwietnia 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-alessandra, Anna (Viva)
Obrazek Majówka, 1 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-wania71
Obrazek Londa, 12 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-serum
Obrazek Wella, 12 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-sky_fifi.
Obrazek Grzebyk, 12 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-iwona66
Obrazek Koczek, 12 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-iwona66
Obrazek Fryzjer, 15 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-sky_fifi.
Obrazek Maciuś, 28 września 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-ramper
Obrazek Bączek, 6 października 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-Misia (Viva)
Urodził się na początku września 2010r. Nie wiadomo skąd się wziął pod samochodami przed jednym z bloków na osiedlu. Płakał caly dzień, więc pani mieszkająca tam zabrała go do kliniki wet gdyż sama nie mogła zająć się kociakiem. Z kliniki została skierowana do mnie. Był głodny i zapchlony. Jest bardzo miłym i wesołym kociakiem. Czystym i samodzielnym.
Obrazek Smyk, 29 października 2010r, ulica/dom Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-Kika83 (Viva)
Smyka zabrali z ulicy do domu pewni ludzie, gdy miał około 7 miesięcy. Po dwóch latach wystawili go za drzwi. Znowu żył na ulicy i trzymał się okolicy swojego byłego domu. Gdy zrobiło się zimno jedna pani zabrała go do domu, ale niestety jej kotka Smyka nie tolerowała, więc trafił do mnie. Smyk jest bojaźliwy i potrzebuje czasu, aby komuś zaufać. W spokojnym domu bez zwierząt na pewno szybko by się odnalazł. Jest wykastrowany.
Obrazek Okta, 2 listopada 2010r, schronisko Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-MagdA (Viva)
Prawdopodobnie urodziła się w 2008r. Została porzucona na stacji benzynowej. Była przywiązana sznurkiem. Pan, który ją znalazł zawiózł ja do schroniska skąd od razu trafiła do mnie. Jej wiek w dniu znalezienia oceniłam na 2 góra 3 lata. Jest bardzo miłą kotką. Szybko się zadomowiła i nawet nie ma scysji z kotami.

Adopcja wirtualna kota to tylko 30zł miesięcznie. Oczywiście żaden z nich nie obrazi się, jeśli wpłynie trochę więcej pieniędzy.
Wirtualnych opiekunów zachęcam do odwiedzenia swoich podopiecznych, jeśli jest to tylko możliwe.

Koty, które znalazły swój dom: Sylwester, Niuton, Kicia vel Tycia, Icy vel Stefanek, Malinka vel Maja, Kubuś vel Gizmo, Dasza, Misza i Krosz, Mimka, Mrówka, Kitka vel Łatka, Śnieżka, Mrusia, Ozzy, Gucio exo, Znajda vel Miki, Niki, Kuba, Maczek, Rudy vel Rysio, Lena, Pusia, Nala, Zuzia, Frodo, Rynkowa, Pedro, Niunia, Diana i Dalia, Diego, Piko, Mruczek, Jinks, Bunia, Cosiek, Znajda, Puszek, Mikesz i Misia, Lolek, Jack, Tygrys, Kizia i Kulfon, Nowa, Cudna, Lufka, Ptysia, Sonia, Cykor, Smarkul, Chester, Pepa i Nemo, Lala, Apollo, Myszka, Coco Chanel, Beżyk vel Misio, Leon, Stella, Persia, Chuda, Mynia, Nel i Smyk, Sówka vel Lusia, Blue Gizmo, Odessa, Marcyś, Gucio, Tomcio, Maja, Lucek, Lila vel Sisi, Kicia, Koti, Limka, Benek, Dex, Masza, Arni, Diablo, Budyś, Czesio, Julcia, Richie i Cynamon vel Ozzy, Munio, Bella i Timona, Kredka, Grzdyl, Nesca, Dymka, Nina, Pusia, Lorda, Śliwka, Jojo,Delikwent vel Furkot, Mietek, Martin, Monia i Matex, Sonia, Chad, Trisza, Elena, Kukulisia.

Banerki, które wykonała amyszka.

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hqtqk][img]http://futerkowo.blox.pl/resource/mir0.gif[/img][/url]

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://koty.sos.pl/][img]http://futerkowo.blox.pl/resource/sos1.png[/img][/url]
Ostatnio edytowano Pon sty 17, 2011 17:41 przez mirka_t, łącznie edytowano 19 razy
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro lis 24, 2010 7:18 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Zaczynamy od :arrow: pożywki.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro lis 24, 2010 7:23 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Zaznaczę sobie wątek do czytania.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lis 24, 2010 8:00 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Siem witamy 8)

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Śro lis 24, 2010 8:14 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Jestem.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro lis 24, 2010 8:28 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Będę zaglądać :kotek:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro lis 24, 2010 8:57 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

i ja się przywitam
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lis 24, 2010 9:35 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

:kotek:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro lis 24, 2010 9:39 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Jestem :-) Spokuj jest juz?

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro lis 24, 2010 9:47 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Szczesliwa 13 :ok:
ObrazekTesknie kochanie(*)Obrazek Miszka i Majka

kicia582

Od: Pon lut 22, 2010 0:33

Post » Śro lis 24, 2010 10:33 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

SecretFire pisze:Jestem :-) Spokój jest juz?

Jeszcze jest.
Się przywitam :D . Będę czytać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lis 24, 2010 10:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Obrazek Kukulina, 18 listopada 2010r, dom Bydgoszcz.
Urodziła się w 2001r. i trafiła do mnie zamiast do schroniska. Po 9 latach mieszkania w jednym domu zaczęła atakować 3 letnie dzieci swoich opiekunów, choć wychowała się z ich starszym synem. Sytuacja musiała stać się poważna, że została odwieziona do schroniska. Dyrektorka schroniska zadzwoniła jednak do mnie zamiast ją przyjąć. Jest wystarylizowana.

Witam się na wątku :)
Tak sobie pomyślałam, że warto byłoby zgłosić Kukulinkę na wątku seniorów :) Mogę?

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro lis 24, 2010 10:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

SecretFire pisze:Jestem :-) Spokuj jest juz?

póki co jest :wink: oby tak zostało :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Śro lis 24, 2010 10:51 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Zaczynamy od :arrow: pożywki.

kotka ma brzydki wyciek z lewego oka - widział ją wet?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lis 24, 2010 10:52 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Moglam sie nie pytac...

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

[następna]