Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 9.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 07, 2010 10:02 Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 9.

Próbuję robić coś dla kotów. Nie dla całej populacji, tylko dla jednostek gdyż na tyle starcza mi sił. Koty trafiające do mnie są dla mnie ważne, mimo że każdy jest inny. Jedne bardzo miłe, inne dość trudne. Nie chcę być dla nikogo autorytetem. Nie chcę, aby ktokolwiek mnie naśladował gdyż jest to zajęcie bardzo absorbujące i niewdzięczne. Każda pomoc jest jednak mile widziana.

Wątek ten jest kontynuacją wątków:
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 1
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 2.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 3.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 4.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 5.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 6.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 7.
Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 8.

Oto koty, które mieszkają u mnie w tej chwili. Obok zdjęcia widnieje imię kota, data przybycia kota do mnie i miejsce, z którego przybył i kilka słów o kocie (to ostatnie w trakcie tworzenia).

Rezydenci:

Obrazek Mała, listopad 1998r, ulica Bydgoszcz.
Obrazek Niki, listopad 2003r, ulica Bydgoszcz.
Obrazek Nikuś, kwiecień 2004r, dom Bydgoszcz.
Obrazek Klementyna, 30 kwiecień 2005r, pani Krysia (forum, Bory Tucholskie).
Obrazek Muka, 5 maja 2008r, kociak Myni.
Obrazek Mela, 5 maja 2008r, kociak Myni.
Obrazek Matex, 5 maja 2008r, kociak Myni.

Tymczasy:

Obrazek Gizmo, 31 sierpnia 2005r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-drobina.
Urodził się na przełomie czerwca i lipca 2005r. Przybłąkał się do zakładu pracy mojego znajomego. Miał już uszkodzone przez herpesa oko i wynicowany odbyt. Odbyt sam się wciągnął a z oka trzeba było usunąć trzecią powiekę. Gizmo jest bardzo pro ludzki i ciągle pcha się na kolana. Głaskany ślini się z rozkoszy. Ma nawracające zapalenie mieszków pazurów i stan zapalny dziąseł. Jest wykastrowany.

Obrazek Mini, 13 luty 2006r, schronisko Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-hszalkowska.
Urodziła się na początku 2005r i jako kociak przybłąkała się do schroniska, w którym jako dziki kot spędziła około roku. Gdy ją zabierałam była bardzo malutka dlatego otrzymała imię Mini. Okazało się, że nie jest dzika tylko płochliwa. Bardzo lubi towarzystwo kotów a i mnie zaakceptowała. Z czasem zrobiła się w stosunku do mnie przymilna. Sporo urosła i utyła. Wraca jej jednak co jakiś czas katar. Jest wysterylizowana.

Obrazek Klusia, 28 listopada 2006r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-katsonek (Viva).
Urodziła się zapewne w lipcu 2006r. Pogryzła mnie i podrapała gdy ściągałam ją z okienka piwnicznego. Była zakatarzona i miała brzydkie oczy. Szybko wyzdrowiała. Bardzo dobrze czuje się wśród kotów jednak w stosunku do ludzi pozostała nieufna. Daje mi się głaskać, ale sama do mnie nie przychodzi. Muszę ją przydybać. Czasem wraca jej łzawienie oczu. Zawsze była nieduża o zwartej budowie ciała stąd imię Klusia. Jest wysterylizowana.

Obrazek Rudek, 23 stycznia 2007r, działki Bydgoszcz, (forum, reddie). Adopcja wirtualna-lukrezia.
Urodził się na początku 2006r. Trafił do mnie ze złamaną tylną łapą, która musiała być drutowana. Złamał ją w domu pani, która wcześniej opiekowała się nim na działce. Po przeniesieniu do domu wpadł w panikę i biegał dosłownie po ścianach co skończyło się właśnie złamaniem. Nadal nie można go zamknąć w transporterze, bo wpada w panikę. Nie lubi brania na ręce i przytrzymywania. Jest lękliwy, ale na swój sposób pro ludzki, bo ociera się o nogi i daje się głaskać pozostając jednak cały czas czujnym. Jest wykastrowany.

Obrazek Gizmusia, 1 maja 2007r, dom Poznań(forum, Ewa_75).Adopcja wirtualna-Ewa_75
Obrazek Figa, 12 lipca 2007r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-catawba
Obrazek Psotka, 29 grudnia 2007r, działki Warszawa (forum, _kathrin). Adopcja wirtualna-lilianna36
Obrazek Smużka, 18 kwietnia 2008r, schronisko Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-Aneta (Viva)
Obrazek Monia, 1 maja 2008r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-noella (Viva)
Obrazek Czarna, 23 sierpnia 2008r, ulica Bygoszcz. Adopcja wirtualna-onime (Viva)
Obrazek Mika, 29 października 2008r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-babydoll
Obrazek Płoszka, 29 listopada 2008r, działki Swarzędz (forum, monika Mojsak). Adopcja wirtualna-Fraszka
Obrazek Daisy, 12 grudnia 2008r, ulica-dom-ulica Potulice (forum, kicia91,).
Obrazek Brzydzia, 23 grudnia 2008r, działki Swarzędz (forum, monika Mojsak). Adopcja wirtualna-santinia
Obrazek Capek, 17 stycznia 2009r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-p.Marianna S.
Obrazek Chad, 18 stycznia 2009r, dom Kraków. Adopcja wirtualna-liliana (Viva)
Obrazek Red Gizmo, 18 marca 2009r, Warszawa (forum, seniorita). Adopcja wirtualna-santinia
Obrazek Beti, 28 sierpnia 2009r, schronisko Wrocław. Adopcja wirtualna-krynia08
Obrazek Trisza, 5 września 2009r, ulica Toruń. Adopcja wirtualna-ramper
Obrazek Rona, 5 września 2009r, ulica Toruń. Adopcja wirtualna-PearlRain
Obrazek Aliza, 5 września 2009r, ulica Toruń. Adopcja wirtualna - makosz11
Obrazek Mojra, 7 października 2009r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna - egwusia
Obrazek Kitek, 9 października 2009r, dom Grudziądz. Adopcja wirtualna-Paulina (Viva)
Obrazek Miałek, 22 października 2009r, dom Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-Mala Mi (Viva)
Obrazek Sonia, 15 grudnia 2009r, dom Strzelce Krajeńskie. Adopcja wirtualna - tayga
Obrazek Koka, 19 grudnia 2009r, ulica Toruń. Adopcja wirtualna-SecretFire
Obrazek Kola, 19 grudnia 2009r, ulica Toruń. Adopcja wirtualna-SecretFire
Obrazek Agat, 27 grudnia 2009r, ulica Toruń.Adopcja wirtualna-agatka84
Obrazek Misza, 16 stycznia 2010r, schronisko Wrocław. Adopcja wirtualna - olamichalska
Obrazek Katia, 25 stycznia 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-Monika (Viva)
Obrazek Czesio, 30 stycznia 2010r, powrót z adopcji. Adopcja wirtualna-alessandra
Obrazek Perła, 5 marca 2010r, schronisko Toruń.Adopcja wirtualna-Ania_NSP
Obrazek Szpecia, 2 kwietnia 2010r, powrót z adopcji. Wirtualna adopcja-basiorek (Viva)
Obrazek Martin, 2 kwietnia 2010r, powrót z adopcji. Adopcja wirtualna-martazd
Obrazek Zadzior, 18 kwietnia 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-alessandra
Obrazek Majówka, 1 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-wania71
Obrazek Londa, 12 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-serum
Obrazek Wella, 12 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-SecretFire
Obrazek Spinka, 12 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-kicia582
Obrazek Grzebyk, 12 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-iwona66
Obrazek Koczek, 12 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-iwona66
Obrazek Loczek, 12 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-iwona66
Obrazek Fryzjer, 15 maja 2010r, ulica Bydgoszcz. Adopcja wirtualna-Gutek

Adopcja wirtualna kota to tylko 30zł miesięcznie. Oczywiście żaden z nich nie obrazi się, jeśli wpłynie trochę więcej pieniędzy.
Wirtualnych opiekunów zachęcam do odwiedzenia swoich podopiecznych, jeśli jest to tylko możliwe.

Koty, które znalazły swój dom: Sylwester, Niuton, Kicia vel Tycia, Icy vel Stefanek, Malinka vel Maja, Kubuś vel Gizmo, Dasza, Misza i Krosz, Mimka, Mrówka, Kitka vel Łatka, Śnieżka, Mrusia, Ozzy, Gucio exo, Znajda vel Miki, Niki, Kuba, Maczek, Rudy vel Rysio, Lena, Pusia, Nala, Zuzia, Frodo, Rynkowa, Pedro, Niunia, Diana i Dalia, Diego, Piko, Mruczek, Jinks, Bunia, Cosiek, Znajda, Puszek, Mikesz i Misia, Lolek, Jack, Tygrys, Kizia i Kulfon, Nowa, Cudna, Lufka, Ptysia, Sonia, Cykor, Smarkul, Chester, Pepa i Nemo, Lala, Apollo, Myszka, Coco Chanel, Beżyk vel Misio, Leon, Stella, Persia, Chuda, Mynia, Nel i Smyk, Sówka vel Lusia, Blue Gizmo, Odessa, Marcyś, Gucio, Tomcio, Maja, Lucek, Lila vel Sisi, Kicia, Koti, Limka, Benek, Dex, Masza, Arni, Diablo, Budyś, Czesio, Julcia, Richie i Cynamon vel Ozzy, Munio, Bella i Timona, Kredka, Grzdyl, Nesca, Dymka, Nina, Pusia, Lorda, Śliwka, Jojo, Mietek.

Banerki, które wykonała amyszka.

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hqtqk][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/9685a63491.gif[/img][/url]

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://koty.sos.pl/][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/167966fb84.png[/img][/url]

W dniu 5 kwietnia 2010r postanowiłam ignorować posty tych użytkowników (niestety nie zawsze mi się to udaje) forum w moim wątku: dalia, MariaD, anulka111, Hańka, nezia, karolinah, anna57, aga9955, Jana, zabers, casica, Blue, Monostra, Birfanka, Dunia, MaybeXX.

Osoby te od długiego czasu starają się zniechęcić ludzi do pomagania moim kotom. Podstawowym ich zarzutem jest "za dużo kotów". Nie ma dla nich znaczenia, że koty mają stały dostęp do wody i dobrej karmy, czystych kuwet, są leczone i mają stały kontakt z człowiekiem. Nieważne również dla tych osób jest ile kotów wyadoptowałam i to, że jestem w stanie wydać każdego kota do odpowiedniego domu. Nieważna dla tych osób jest opinia odwiedzających mnie ludzi. Żadna z wymienionych osób nie widziała moich kotów ani warunków jakie im stworzyłam.

Przepraszam wszystkich czytających za to, że muszą przedzierać się przez strony postów wyżej wymienionych osób, aby dotrzeć do informacji o kotach.
Ostatnio edytowano Pon lip 19, 2010 7:05 przez mirka_t, łącznie edytowano 17 razy
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon cze 07, 2010 10:03 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

:mrgreen:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon cze 07, 2010 10:10 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Witam i zaznaczam się.
Londa ma takie smutne oczka :( Może to jakieś stare zdjęcie ??? A teraz wyglądają zupełnie inaczej ?
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Pon cze 07, 2010 10:12 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

:1luvu:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon cze 07, 2010 10:27 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Przynajmniej na pierwsza stronę zdążyłam.
Witamy się na nowym :mrgreen:
Legnica

Post » Pon cze 07, 2010 10:31 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Londa patrzy tak spode łba, bo jest nieufna. Ożywia się bawiąc z kociętami. Jest wobec nich bardzo opiekuńcza.

Obrazek Obrazek Obrazek

Jej lewe oko ma więcej brązowego na tęczówce w okolicy źrenicy i wydaje się być mniejsze.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon cze 07, 2010 10:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

dzień dobry
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon cze 07, 2010 10:46 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Za stadko! :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon cze 07, 2010 10:46 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Tak wygląda teraz oko Wałka. Obrazek

Wysłałam wetowi zdjęcie żeby nie targać niepotrzebnie kociaka do kliniki. :mrgreen: Myślę, że na razie nic z tym okiem wet nie będzie chciał robić. Nie paprze się, więc z interwencją chirurgiczną można poczekać.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon cze 07, 2010 11:40 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Zaznaczę i się przywitam :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon cze 07, 2010 12:06 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

:piwa: Na nastepna czesc.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon cze 07, 2010 14:06 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

hejka :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

hermionka

Od: Czw wrz 03, 2009 18:27

Post » Pon cze 07, 2010 15:32 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

i ja przyczłapałam :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon cze 07, 2010 16:27 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[następna]