Klara, Tosia i Pingwin fotostory.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 6:45 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

Współczuję.
Ja pojechałam z katarem-gigantem w góry, wracam prawie zdrowa. Może to jest sposób?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt mar 02, 2012 16:18 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

Żyjecie? My żyjemy, choć nasz wątek mocno podupadł. Czasu brak na wszystko. A mówią, że nauczyciel to pracuje 2 godziny dziennie (i jeszcze zarabia ponad 4.800, jak mnie poinformował z okładki ulubiony dziennik Polaków). Chciałabym.

Dziecko rośnie, Tośka też rośnie (tylko wszerz), a Klara nic nie rośnie, chuda jak zawsze, właśnie leży mi na kolanach. Ogółem nasza mała stabilizacja. Wczoraj w sklepie stwierdziłam, że chyba dawno nic nie kupowałam, bo ceny podejrzanie inne, niż przywykłam. I zamiast kupić co chciałam, wzięłam coś podobnego.

TŻ oszalał i szuka kota. Niby dla mnie na urodziny (w kwietniu), ale ma być JEGO. Kocur, duży, najlepiej młody, żeby jeszcze przywykł do małej i tych naszych kocich księżniczek. Młody, czyli może mieć kilka lat :) Ponoć już dzwonił kilka razy, ale go wyśmiali - nie spełniamy warunków albo ogłoszenie nieaktualne. Ja też go wyśmiałam, bo do tej pory to wszystkie koty znajdowały nas, a nie na odwrót. Z wyjątkiem Maćka, ale biedny nie był z nami długo. W sumie to tż-ta rozumiem - jeden facet plus cztery baby w domu, też bym chciała towarzysza swojej płci. Zobaczymy.

Pozdrawiam wiosennie (u nas za oknem piękne słońce) :ok:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Pt mar 02, 2012 16:40 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

Hej :)
Jakich warunków nie spełniacie, że tak spytam?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt mar 02, 2012 16:54 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

e-dita pisze:Hej :)

No hej, miło nam, jak zawsze.

Małe dziecko+dwie kocice to nasze największe wady 8)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Pt mar 02, 2012 16:55 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

To może chcecie Filemona? On lubi koty i ludzi
viewtopic.php?f=13&t=138381
Wiem, że to daleko....
Obrazek

miszelina

Post » Pt mar 02, 2012 17:09 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

olusiak81 pisze:
e-dita pisze:Hej :)

No hej, miło nam, jak zawsze.

Małe dziecko+dwie kocice to nasze największe wady 8)

Oj tam, noo :)
Ja mam koteczkę półroczną teraz na wydaniu, płci jej wprawdzie nie zmienię :wink:, ale jakiś kocur na pewno też się znajdzie. :ok:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt mar 02, 2012 17:14 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

miszelino - witam, zapraszam. Dzięki za szybki odzew. No cudny ten Twój kandydat, ma piękne pysio. Tylko ten Kraków hen, hen od nas, biedak miałby się tak kolebać przez tyle godzin :? On już młody nie jest, szkoda mi go...
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Pt mar 02, 2012 17:16 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

e-dita - dzięki. No kocur ma być, bo tż tak marzy, dawaj znać jakby co :D
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Pt mar 02, 2012 17:17 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

I jak się nie boisz :mrgreen:
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Pt mar 02, 2012 17:21 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

No wiesz, wproszę się wcześniej do Was, muszę poznać rodzinę 8)

Jeżeli chodzi o Kraków, sporadycznie mam transport, ale musiałabym dopytać.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt mar 02, 2012 17:43 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

olusiak81 pisze:miszelino - witam, zapraszam. Dzięki za szybki odzew. No cudny ten Twój kandydat, ma piękne pysio. Tylko ten Kraków hen, hen od nas, biedak miałby się tak kolebać przez tyle godzin :? On już młody nie jest, szkoda mi go...

No niemłody jest to fakt, ale jaki wesolutki!
I właśnie dlatego, że niemłody, to czeka i czeka.
Obrazek

miszelina

Post » Sob mar 03, 2012 6:50 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

Dzień dobry, my już na nogach. Nasza mała nie rozróżnia jeszcze dni, niestety - sobota też jest dobra, żeby wstać tuż po 6.

Dziewczyny - dzięki, w razie czego chętnie się spotkamy u nas, zapraszamy. Poszukam zaraz jakiegoś aktualnego zdjęcia i wrzucę.
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Pon mar 05, 2012 20:43 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

Obrazek

Klara&Tosia na swoim ulubionym szlafroku. Dobrze im się kojarzy, bo zawsze w nim je karmiłam butlą, jak były jeszcze malutkie.
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Wto mar 13, 2012 17:49 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

Nieśmiało mogę już napisać, choć różnie się w życiu zdarza, że czekamy już na nowego lokatora... 8) TŻ znalazł na miau i od razu się zakochał na zabój, choć to nie żaden arystokrata, tylko podwórkowy europejczyk.

Bardzo dziękuję e-dita za post i że tak prężnie działasz - zawsze masz dla każdego fajnego kociego kandydata. Gdyby to tylko ode mnie zależało, na pewno wzięłabym kota ze Szczecina - tyle u nas kocich bied, po co majstrować z transportem, jak można osobiście się spotkać. Dwa razy już mieliśmy kota w ten sposób, niestety nie było nam dane żyć ze sobą zbyt długo... Tym razem kociak będzie z Poznania, jego dotychczasowy właściciel w ten weekend sam go do nas przywiezie i wtedy zapadnie z jego strony ostateczna decyzja. Wszyscy jesteśmy już w gotowości, mam nadzieję, że nasze kocie i ludzkie dziewczyny dobrze się spiszą i odpowiednio zaprezentują. Denerwuję się trochę. Trzymajcie kciuki :ok:
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Wto mar 13, 2012 19:03 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory- wróciliśmy str.38.

No to kciuki!
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]