^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 14, 2011 18:24 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

przepraszam, że tak nie w temacie ale zajrzyjcie proszę tutaj :( viewtopic.php?f=13&t=131645

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Wto sie 16, 2011 21:37 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Może ktoś mógły pomóc szukamy transporu dla kotki Piętaszki. Kotka ma szansę na DS.
Świnoujście -- Toruń=/Bydgoszcz
Szczecin -- Toruń=/ Bydgoszcz
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro sie 17, 2011 8:27 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kya, Teodor znowu na pierwszej stronie na tablica.pl :roll: Może to Kocia Dolina podbija te ogłoszenia? jezeli nie dałaś znać na odpowiednim formularzu, że Teo ma dom, to ogłoszenie się będzie ukazywać następne 100 lat.Tak btw to zdaje się, że przesadna biurokracja właśnie wykończyła KD.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Śro sie 17, 2011 10:14 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Czy dobrze zrozumiałam, że Teodorek wreszcie ma dom? Na jego wątku nic o tym nie słychać :?:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Śro sie 17, 2011 10:22 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Tak, Teodor ma dom od niedawna.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Czw sie 18, 2011 7:32 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

No to bardzo się cieszę! :piwa: Oby to był TEN właściwy domek, na zawsze :ok:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Pt sie 19, 2011 21:58 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Dziś rano pod gabinetem Brzeskich na Mierzynie uciekł nam kot Boluś - to prawdziwa katastrofa, ponieważ jest on w trakcie leczenia, miał mieć rano podaną kolejną dawkę antybiotyku. Ma poważny stan zapalny w pyszczku, który praktycznie uniemożliwia mu jedzenie - MUSIMY go znaleźć, bo grozi mu śmierć głodowa w męczarniach. Szukałam go po okolicy dziś 6 godzin - rano, po południu i wieczorem (to ostatnie z E-ditą :ok: ). Bezskutecznie. Tzn. E-dita nie zmarnowała tego "wypadu" - przygarniając rozpaczającą kocią sierotkę. Ale Bolusia ani śladu.
Pamiętacie może mojego podopiecznego z przystanku tramwajowego pod stocznią - Elegancika? Teraz zwie się Boluś. On trafił do mojej mamy, a Szarusia (druga rezydentka przystanku) jest u Sebriel (dla której Wielkie :1luvu: ). Poniżej zamieszczam zdjęcie Bolusia jeszcze z czasów przystankowych - nic się nie zmienił wiec niejako aktualne.

Obrazek

Moja prośba jest następująca : jeśli będziecie tam w najbliższym czasie, proszę, rozglądajcie się za nim. Rozwiesiłam ogłoszenia przy miejscach karmienia kotów, jedna z karmicielek nawiązała już nawet ze mną kontakt. Pytamy też o Bolusia wszystkich napotkanych tam ludzi - ale gdybyście mogli pomóc - pomóżcie. Sytuacja jest naprawdę fatalna... :(
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pt sie 19, 2011 23:46 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

salix

Od: Nie cze 26, 2011 14:56

Post » Sob sie 20, 2011 5:30 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Zrobiłyśmy z "Cudak" szybki bazar na koty ze Stepnicy viewtopic.php?f=20&t=131962&start=0 , może coś w oko wpadnie.
Obrazek
To mój ukochany szczurek, już dawno w szczurzym niebie. To druga życiowa męska miłość. Pierwszą był ukochany kot...
Nigdy nie dyskutuj z zadufanym w sobie idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

agajwg

Od: Sob cze 25, 2011 10:11

Post » Sob sie 20, 2011 9:30 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Jestem mięczakiem, ale młoda tak rozpaczliwie wzywała pomocy, żal ją było tam zostawić.

Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob sie 20, 2011 9:31 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Znalezienie Bolka nie będzie łatwe, teren jest olbrzymi, na większości trawa do pasa, mamy nadzieję że Bolek pojawi się u jednej z karmicielek.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Sob sie 20, 2011 11:18 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

A ja mam "wolną chatę"!!! :ryk: Rodzina jutro rano wyjeżdża na wycieczkę i będę sama!! Jak mi to będzie potrzebne dla zdrowia psychicznego :lol: Jak ktoś ma ochotę to zapraszam, uwalimy się na kanapie z winem w ręku, żadnych mężów, dzieci, teściów, garów, telefonów, czyste NIC :ryk: :ryk:
Obrazek
To mój ukochany szczurek, już dawno w szczurzym niebie. To druga życiowa męska miłość. Pierwszą był ukochany kot...
Nigdy nie dyskutuj z zadufanym w sobie idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

agajwg

Post » Sob sie 20, 2011 12:26 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Istna, e-dita- a w którym miejscu mierzyna jest ten gabinet? Od strony Gumieniec i stera, przy tym wielkim polu pszenicy? Czy od strony Łukasińskiego?
Wyprowadzam psy przy ul. Leszka, poproszę kobietkę, żeby patrzyła, czy taki biało-czarny kocurek nie kręci się gdzieś w okolicy.
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Sob sie 20, 2011 12:54 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

sebriel pisze:Istna, e-dita- a w którym miejscu mierzyna jest ten gabinet? Od strony Gumieniec i stera, przy tym wielkim polu pszenicy? Czy od strony Łukasińskiego?
Wyprowadzam psy przy ul. Leszka, poproszę kobietkę, żeby patrzyła, czy taki biało-czarny kocurek nie kręci się gdzieś w okolicy.

Od strony Gumieniec i Stera - z Ku Słońcu skręca się w prawo za centrami handlowymi (jadąc od strony miasta). Pól tam dostatek - dziś rano oglądałam właśnie beznadziejnym okiem hektary chaszczy. Nie wiem czy on się tam gdzieś zaszył w krzakach, czy wędruje. Nie jestem w stanie przejść zbyt wielkiego odcinka, oblecenie osiedli naokoło już wyczerpuje moje możliwości. Mam cichą nadzieję, że Boluś siedzi w chaszczach niedaleko miejsca gdzie widziałam go po raz ostatni zanim zniknął za blokiem. Jest tam już dobę z okładem powinien zgłodnieć jak wilk - w czasach kiedy dobrze się czuł wchłaniał 4 saszetki dziennie. Od jakiegoś czasu je mniej - ale to co je musi być wręcz zmiażdżone na papkę - nie może otworzyć pyszczka. Zginie tam marnie :(
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Sob sie 20, 2011 13:01 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

W sumie mieszkam niedaleko Ku Słońcu - mam też przeciez samochód. Moge pomóc - chce się ktoś umówić na łapanie?
Obrazek

agajwg

[poprzednia][następna]