SO ZAMKNIĘCIA Łódź - kot na terenie Textorial Parku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 10, 2011 19:40 Re: Łódź - kot na terenie Textorial Parku

3mam kciuki za kota, daj znać jak sytuacja się wyjaśni. Sybel jeśli będziesz miała chwilkę to odezwij się koniecznie do Annskr - teraz będziesz mieć przymuśćmy np. 5 kotów do wyciachania, a za kilka m-cy 10...
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Sob cze 11, 2011 23:01 Re: Łódź - kot na terenie Textorial Parku

Nie mam możliwości pomóc w sterylkach. Naprawdę. Do końca września mam bardzo dużo zajęć związanych z dwoma mieszkaniami i czterema psami, a potem wyprowadzka do Zgierza. Nie dysponuję czasem wolnym. Przykro mi, ale z mojej strony wolontariat w kierunku sterylizacji kotów nie wchodzi w grę. Ja w tej chwili gonię w piętkę, od listopada nie mam czasu dla siebie, bo a to psy na tymczasie, a to operacja mamy, a to znowu różne cuda.
Tam w tej chwili jest minimum 40 kotów. Dwudniowe młode kotka przyniosła pod okno firmy, ale jakaś idiotka od nas "musiała pogłaskać" i nie wiem, co z tym kociakiem zrobiła. To jest duża, chyba wsobna populacja, głównie koty czarne i czarno-białe, czasem coś w obroży w innym kolorze plus jeden rudy. Naprawdę mi przykro, ale po prostu będąc fer wobec siebie, Was i kotów muszę odmówić współpracy, bo nie dam rady. Albo naściągam kotów do domu i mój związek może zostać zagrożony, albo zawalę inne zobowiązania. Nie mogę sobie na to pozwolić. Zresztą mój facet ma lekką schizę na punkcie toksoplazmozy, bo żona jego przyjaciela ostatnio straciła w ten sposób dziecko, a my chcemy mieć niedługo własne, więc chyba by mnie udusił za kota.

Sybel

Od: Śro cze 08, 2011 16:35

Post » Sob cze 11, 2011 23:47 Re: Łódź - kot na terenie Textorial Parku

czy jesteś pewna, ze to kot?
Strupki na uszkach pojawiaja sie u dziewczynek z zaburzeniami tarczycy.
A z toksoplazmozą to rzeczywiscie schiza, bo ten szajs można przywlec na butach

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Nie cze 12, 2011 9:35 Re: Łódź - kot na terenie Textorial Parku

Na 100% chłopak, ma jajka.

Sybel

Od: Śro cze 08, 2011 16:35

Post » Nie cze 12, 2011 10:26 Re: Łódź - kot na terenie Textorial Parku

łoł, konkretna identyfikacja.
To nie wiem czemu ma strupki, chyba, że sa to jakieś ranki zaschnięte.

inga.mm

Post » Nie cze 12, 2011 13:22 Re: Łódź - kot na terenie Textorial Parku

Sybel pisze:Nie mam możliwości pomóc w sterylkach. Naprawdę. Do końca września mam bardzo dużo zajęć związanych z dwoma mieszkaniami i czterema psami, a potem wyprowadzka do Zgierza. Nie dysponuję czasem wolnym. Przykro mi, ale z mojej strony wolontariat w kierunku sterylizacji kotów nie wchodzi w grę. Ja w tej chwili gonię w piętkę, od listopada nie mam czasu dla siebie, bo a to psy na tymczasie, a to operacja mamy, a to znowu różne cuda.
Tam w tej chwili jest minimum 40 kotów. Dwudniowe młode kotka przyniosła pod okno firmy, ale jakaś idiotka od nas "musiała pogłaskać" i nie wiem, co z tym kociakiem zrobiła. To jest duża, chyba wsobna populacja, głównie koty czarne i czarno-białe, czasem coś w obroży w innym kolorze plus jeden rudy. Naprawdę mi przykro, ale po prostu będąc fer wobec siebie, Was i kotów muszę odmówić współpracy, bo nie dam rady. Albo naściągam kotów do domu i mój związek może zostać zagrożony, albo zawalę inne zobowiązania. Nie mogę sobie na to pozwolić. Zresztą mój facet ma lekką schizę na punkcie toksoplazmozy, bo żona jego przyjaciela ostatnio straciła w ten sposób dziecko, a my chcemy mieć niedługo własne, więc chyba by mnie udusił za kota.

A toksokarozy, którą można zarazić się od psów nie boi się? :?
Mamy XXI wiek i pełen dostęp do oświaty, wystarczy chcieć czegoś się dowiedzieć http://www.megapedia.pl/toksoplazmoza-a-ciaza.html

Zarażenie człowieka następuje głównie poprzez zjedzenie surowego lub niedogotowanego mięsa, które zawiera cysty z toxoplasma gondii. Zarazić się można również poprzez zjedzenie pokarmu zanieczyszczonego odchodami lub śliną zwierzęcia chorego na toksoplazmozę. Istnieją jeszcze dwie drogi zakażenia człowieka, a mianowicie droga łożyskowa, podczas której dochodzi do zarażenia płodu podczas ciąży, oraz inne drogi – transfuzja krwi, przeszczep zakażonych organów, kontakt z materiałem zakaźnym w trakcie pracy personelu medycznego.

a. Toxoplazmoza-obalamy mity cz. 1
b. Toxoplazmoza-obalamy mity cz. 2
c. Toksoplazmoza
d. Koty w domu a płodność kobiet - czy to możliwe?
e. Toksoplazmoza w ciąży
f. Toksoplasma gondi u kota a kobieta w ciąży
g. Badania w kierunku toksoplazmozy
i. Badania kotów w kierunku toksoplazmozy - gdzie można wykonać

Czemu chcesz te koty zabierać do domu??
Skoro one tam żyją od dawna to nie widzę sensu zabierania ich do domu, trzeba je tylko złapać zawieźć do weta na sterylkę odebrać i wypuścić, to wszystko.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt cze 24, 2011 22:58 Re: SO ZAMKNIĘCIA Łódź - kot na terenie Textorial Parku

co z koteckim.
Żadnych niusów w tym temacie nie ma?

inga.mm

Post » Pt sie 05, 2011 18:04 Re: SO ZAMKNIĘCIA Łódź - kot na terenie Textorial Parku

No właśnie, co z kocurkiem?
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

[poprzednia]