GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 21, 2010 19:18 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

u nas Renio ma gacolki a Łapka stringolce ;)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pon lis 22, 2010 1:58 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

dagmara-olga pisze:FOTA FOTA FOTA

Obrazek

Obrazek

Słodki Herbatniczek. :1luvu:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon lis 22, 2010 7:45 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

Byłam u Herbatniczka z wizytą w piątek. Ślicznie się ze mną bawił, polując na kulkę z metalowej folii na wstążce :D . Myszka go nie zainteresowała. Potem przyszedł do mnie i położył się obok, na kanapie, a głowinkę oparł mi na kolanach. Jest naprawdę przesłodki, przytulaczek kochany. Kiedy musiałam już iść, został na kanapie i nie wyglądał wcale na zestresowanego. Zachowuje się, jakby całe życie mieszkał w domu. Jeszcze trochę się boi gwałtownych ruchów i nagłych głośnych dźwięków, ale niektóre kotki tak mają przez całe życie. Mam nadzieję, że nie wrócą już kłopoty z kuwetkowaniem. I za to trzeba trzymać kciuki :ok: i za dobry domek dla Paco :ok: .
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon lis 22, 2010 11:54 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

:ok: :ok: :ok:
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon lis 22, 2010 12:52 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

Miejmy nadzieję, że przejął się pouczeniami ciotek i będzie ładnie kuwetkował :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon lis 22, 2010 18:51 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto lis 23, 2010 3:22 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

Dobranoc Herbatniczku. :1luvu:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto lis 23, 2010 7:59 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

Wczoraj dzwoniłam do domu i odebrał tata, który stwierdził, że kotek jest bardzo grzeczny i sypia z nim w łóżku 8O !!! Zdziwiło mnie to, bo Paco raczej bał się facetów. Potem rozmawiałam z mamą, która trochę sprostowała rewelacje taty. Herbatniczek sypia również z nią, ale w środku nocy zmienia sypialnie :D
:kotek:A co, musi być sprawiedliwie, żeby nikt nie był zazdrosny :kotek:

Poza tym Paco okazał się terrorystą. Nie pije wody, tylko mleko. I potrafi upomnieć się, żeby w misce było właśnie to, na co ma ochotę. Po prostu drapie łapką po łydkach. Rajstopy mamy są w niebezpieczeństwie.

Dziękuję, myrza, za kaskę dla Herbatnika. Jak tylko wczoraj zorientowałam się, że jest na koncie, kupiłam Herbatniczkowi Bozitę w różnych smakach. Trzeba będzie mu trochę limitować mokrą karmę i przyzwyczajać go do suchej. Bo choć nie jest gruby, tylko masywny, jak tak dalej pójdzie, będzie kwadratowy :D Spróbuję na początek purinę dla kastratów, bo mam na składzie.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Wto lis 23, 2010 8:05 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

Zapomniałam jeszcze napisać, że kupiłam Herbatnikowi pastę na odkłaczanie. Mama daje mu ją codziennie, ale nadal qupale są co drugi dzień, choć Paco pije wyżebrane mleko. Kotika mnie pociesza, że niektóre koty tak mają. Qupale są w normie, więc chyba wszystko jest ok.

Fanszeta

Post » Wto lis 23, 2010 8:48 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

Fanszeta a jaką pastę kupiłaś?Z doświadczeń moich i moich znajomych [z mojego polecenia] mogę stwierdzić,że najlepiej odkłacza REMOVER.Odkąd ją podaję moim footrom nie wymiotują sierścią.No i dobrze podawać suchy,który zawiera naturalne odkłaczacze np.włókno juki.
Ostatnio edytowano Wto lis 23, 2010 10:34 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto lis 23, 2010 10:29 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

J.D., nie pamiętam teraz nazwy, ale sprawdzę.
Herbatnik zresztą nie wymiotował, pasta miała mu pomóc robić ładne qpki.
A suchego chłopak nie chce, trzeba go nauczyć.

Fanszeta

Post » Wto lis 23, 2010 10:37 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

Na początek zobacz czy spodoba mu się suche polane tranem np. z łososia [byle nie za dużo tranu bo dostanie rozwolnienia :mrgreen: ].Ja tak uczyłam swoje koty.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto lis 23, 2010 11:11 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

Jasne, dobry sposób, i na przyzwyczajanie do suchego, i na qpę :D

Fanszeta

Post » Wto lis 23, 2010 21:19 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

A to się rozbestwił, Paco Terrorysta. U mnie grzecznie wcinał suche... Micha zawsze do pustego była wyczyszczona... I wodę pił chętnie, musialam bardzo pilnować, żeby miał ciągle dostęp, bo pięć minut zwłoki moglo dać bardzo obrażoną kocią minę...

A w ogóle to się sfrajerowałam. Jak zostawialam 'batnika w lecznicy, Fanszeta pytała, czy ma brać swój transporter, czy ja zostawię swój, a potem odbiorę przy okazji..
A ja głupia zabrałam od razu.. A tak miałabym pretekst, żeby Ją odwiedzić znowu, noo...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro lis 24, 2010 7:51 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatniczek znów z nami !

KaleidoStar pisze:A to się rozbestwił, Paco Terrorysta. U mnie grzecznie wcinał suche... Micha zawsze do pustego była wyczyszczona... I wodę pił chętnie, musialam bardzo pilnować, żeby miał ciągle dostęp, bo pięć minut zwłoki moglo dać bardzo obrażoną kocią minę...

A w ogóle to się sfrajerowałam. Jak zostawialam 'batnika w lecznicy, Fanszeta pytała, czy ma brać swój transporter, czy ja zostawię swój, a potem odbiorę przy okazji..
A ja głupia zabrałam od razu.. A tak miałabym pretekst, żeby Ją odwiedzić znowu, noo...

A odkąd to potrzeba pretekstu, żeby mnie odwiedzić????Zapraszam serdecznie, a jeszcze w ogłoszenia do rozwieszenia po dzielnicy zaopatrzę :mrgreen:

Ja myślę, że mama trochę go rozbestwia, bo ona uwielbia karmić. Wczoraj kroiła mu świeżą wołowinkę, a w miskach obsychało inne jedzenie! A suchego troche podjada, z miną, no jak nie ma nic innego, to żeby nie umrzeć z głodu, muszę jeść to.
Jest bardzo towarzyskim kotem, przebywa tam gdzie ludź, plącze się pod nogami, barankuje. Ładnie się bawi, szczególnie zabawkami na sznurku. Przytula się, włącza mruczankę na cały głos. Wczoraj był zachwycony. Czterech Dużych i on na środku dywanu, ja wiązałam mu zabawki do drapaczka (bo jakoś się nim nie interesował), można się było pobawić i powybierać, kto ma głaskać. To nie jest hrabia Herbatnik Paco, to jest król Herbatnik Paco!

Fanszeta

[poprzednia][następna]