Ink, Dexter, Tigra + tymczasowo Gacuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 09, 2009 12:41

Liczę się z tym, że Inka może mieć białaczkę :( Jeśli jednak nie będzie miała, zaszczepię ją. To samo zresztą dotyczy Tigry.

Jeszcze doczytam jaką szczepionką powinnam szczepić, żeby było jak najmniejsze ryzyko mięsaka. Ale gdyby ktoś akurat miał taką wiedzę i zechciał się tutaj nią podzielić, to będę wdzięczna. Czy Purevax FeLV jest ok?

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Nie sie 09, 2009 12:43

Purevaxem z białaczką szczepiłam kocięta Myni. Właściwie dostały ją przez pomyłkę wetki, ale zniosły to dobrze i akurat te koty mi nie chorują od czasu szczepienia.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie sie 09, 2009 13:29

Dzięki, Mirka :* Słyszałam dobre opinie o tym Purevaxie. Przypuszczam, że pewnie więcej kosztuje, ale to nieważne. Leczenie byłoby i tak droższe.

reddie

Post » Nie sie 09, 2009 13:33

Od jakiegoś czasu szczepię koty Purevaxem i żaden z nich nie miał odczyny na skórze. Niestety często tydzień po szczepieniu koty mają nawrót kataru lub spuchnięte spojówki oczu. Mam wrażenie, że szczepienie kotów, które przeszły KK nie jest tak skuteczne jak szczepienie kotów, które nie miały styczności z tymi wirusami.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie sie 09, 2009 13:41

Przy okazji moich wczorajszych rozmow z kilkoma wetami potwierdzilem opinie, ze purevax daje znacznie mniej odczynow i jest lepiej znoszony przez koty. Jest nieco drozszy, ale warto.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Nie sie 09, 2009 14:08

Dziękuję, Andrzej. Super, no to się zdecyduję na purevax. Z tego, co wiem, szczepionka nie zawiera adiuwantów, dlatego jest tak małe ryzyko odczynu. Teraz tylko, żeby Inia i Tigra nie miały felva...

Idę szukać sprawdzacza domku w Warszawie.

reddie

Post » Nie sie 09, 2009 21:16

To jeszcze tylko tu wkleję nasz apel, a nuż ktoś tu trafi i będzie w stanie pomóc.
TOZ Szczecin, dramatyczna sytuacja, bez DT nie mamy szans opanować sytuacji z panleuko :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4785921

reddie

Post » Nie sie 16, 2009 20:19

Kochani, zapraszam na pewien bazarek :arrow: Na Kocią Dolinę: super zabawki dla kotka, a dla dziecka... Prosimy bardzo o licytowanie, fanty są naprawdę superanckie :D

reddie

Post » Pon sie 17, 2009 22:48

Antypatyczna pisze:W miesiącu sierpniu kandydata do konkursu w Krakvecie wybiera forum Miau.
Główną nagrodą dla zwycięzcy jest karma za ok.3000-4000zł ( kwota zależy od miesiąca i naliczonych na dany miesiąc rabatów).

Naszym kandydatem na miesiąc sierpień 2009 jest Mirosława Tomczak z Bydgoszczy (Mirka_T).

Wątek dotyczący zasad głosowania tutaj :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98620

A ja tylko powiem, że bardzo, bardzo proszę o głosy dla Mirki w głosowaniu na forum KrakVetu.

reddie

Post » Wto sie 18, 2009 13:29

Dla poprawienia sobie humoru i wyrównania statystyk (bo ostatnio tyle złego sie dzieje) wklejam, co dziś do mnie napisał domek niejakiego Imirka, byłego mojego tymczasa, który teraz nosi dumne imię... Smarrrk ;)

Domek Smarrrka pisze:Chciałam tylko jeszcze napisać, że Smark jest członkiem całej naszej rodziny i odgrywa w niej najważniejszą rolę... Wcale nie jest małym, biednym i niewyrośniętym kotkiem, który nie urósł... Szybko nadrobił ;) Czuje się u nas bardzo dobrze, a my nie wyobrażamy sobie bez niego życia... Dlatego bardzo się cieszę, że trafiłam na waszą stronę internetową i znalazłam ten przejmujący opis Imira. Jak to przeczytałam to wiedziałam, że muszę go wziąć. I pasujemy do siebie idealnie! On jest teraz dużym miziakiem, nieufnym do obcych w pierwszym momencie, ale szybko się oswaja i zaczyna broić. Dzięki za Smarka! Pozdrawiam gorąco i życzę powodzenia :!: :)

siem byłam i wzruszyłam, no :oops:

reddie

Post » Wto sie 18, 2009 16:09

Nie dziwię się 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob sie 22, 2009 19:15

A ja dziś dostałam od domku naszego ex-tymczasa Rosencrantza kilka fotek (fotki są już dawno robione, niektóre u mnie w domu, ale jest też zdjęcie Rosenka, który rozkwitł pięknie :D )

A więc tak:

Inka

Obrazek

Tigra z ex-tymczasem Ramseyem...

Obrazek

... i ex-tymczaską Erin

Obrazek

No i el boss, czyli sam Rosencrantz :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Autorem zdjęć jest Przemek P.

reddie

Post » Czw sie 27, 2009 15:07

Pozytywnych wieści ciąg dalszy :)

Pani chętna na Foxa wysłała mi wypełniona ankietę adopcyjną. Nie mam zastrzeżeń, choć zastanawiam się, czy Fox da radę być jedynakiem... Ale zobaczymy, może Pani da się namówic na drugiego kociaka? Tylko będzie musiał byc szczepiony.

A druga wiadomość - mam nowe fotki jednego z "persów", które zostały zabrane z Torunia przez mirkę_t i trafiły do mnie na tymczas. Konkretnie małej Lovelace. Małej trafił się naprawdę cudowny domek. Od chwili, gdy kocinka tam zamieszkała, jestem na bieżąco informowana o tym, jak Lacy sie miewa :)

Domek Lovelace pisze:LOVELACEK moj kochany jest zdrowa i nauczyla sie chodzic na smyczy wiec korzystamy z pieknej pogody i chodzimy na spacerki. pozdrawiamy serdecznie i wysylam pare fotek mojej ksiezniczki:)

A oto zdjęcia:

Obrazek Obrazek Obrazek

To ostatnie było podpisane: "Lacy czeka na sniadanko:P" :lol:

I zaległe, z grudnia 2008:

Obrazek Obrazek Obrazek

Prawdziwy pers :smiech3:

reddie

Post » Śro wrz 02, 2009 14:45 Re: [FundacjaKDInk&Dex]PoBurzy(chyba).PomocNadalPotrzebna

Mam bardzo smutną wiadomość :( Wczoraj umarł Bonzo - kot, którego wzięli od nas forumowi desi i Yano... Dali mu 2 lata cudownego życia.

Wspomnienie o mądrym, kochanym Bonziaku: http://www.youtube.com/watch?v=IucMj4a36eg

Zanim Bonzo trafił do swojej Rodziny viewtopic.php?t=53531
I gdy już był w swoim nowym domku viewtopic.php?f=1&t=69786

Ciągle do mnie dociera, że Bonzo odszedł :(

reddie

Post » Czw wrz 03, 2009 14:43 Re: [FundacjaKDInk&Dex] Bonzo odszedł za TM [']

reddie

[poprzednia][następna]