Płock - Biały kocurek poszukiwany

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lip 31, 2009 10:50

Halinko - podjadę w przyszłym tygodniu. Mam ojca w szpitalu i brakuje mi czasu po pracy

alfabia

Od: Pon lis 24, 2008 20:31

Post » Pt lip 31, 2009 17:18

Czyli miałam rację żeby je zostawić na kilka dni to się same dogadają, na zdjęcia czekam z niecierpliwością, mam umowy adopcji, możemy się umówić na podpisanie umowy na Bazyla & Tygrynia w dogodnym terminie. :) :) :)

Halina Koczorowska

Od: Czw lis 06, 2008 8:55

Post » Sob sie 01, 2009 15:18

Super wieści - no wiedziałam, że Alberty to towarzyskie chłopaki. Dużo zdrowia dla tatusia życzę!!!
Obrazek
http://www.myszyrasowe.org/ czym się zajmuje <3 ~ <3 ~ <3 ~ <3 ~ <3 ~

ewka102

Od: Sob mar 21, 2009 22:23

Post » Pon sie 03, 2009 8:12

Właśnie propos zdrowia. Albert dziś taki mocno osowiały.
Kupę ma dość rzadką choć to jeszcze nie rozwolnienie. Z Bazylem jedzą to samo a mały tryska energią i bez atrakcji.
Nie wiem... czy to ta burzowa aura.....
Wieczorem zobaczę co z nim jeśli bez poprawy jutro do weta.

alfabia

Post » Pon sie 03, 2009 8:24

Halinka,jak tam łapanki?Jeśli potrzebujesz pomocy to dzwoń czy pisz.

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Pon sie 03, 2009 9:05

Kciuki za Alberta - miejmy nadzieję, że to chwilowa niedyspozycja - każdemu się zdarza.

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Pon sie 03, 2009 14:58

Mam nadzieję że Albertowi nic nie jest, każdemu może się zdarzyć rzadszy przypadek. Jolu z łapanki na razie nici ponieważ jeszcze dzisiaj i jutro pracuję na 17-tą, w środę mam na 20-tą więc może się uda nam spotkać i spróbujemy coś złapać. Do domu trafił następny tymczasek strasznie fuczący i prychający czarny Pirzol chyba chłopak ale nie mam pewności muszę je obydwa pokazać Pani Doktorowej. To następna bida z rodzeństwa z podwórka obok. Zostały jeszcze dwa ale mnie stan zakoconia się skończył. Z Klonikiem chyba trochę lepiej, więcej je ale dalej jest apatyczna, nie chce się bawić i czasami coś się jej w nosku pokazuje mokrego, chyba też muszę ją zabrać do pani Doktorowej ale dopiero w środę wcześniej nie dam rady.

Halina Koczorowska

Post » Pon sie 03, 2009 17:07

To możemy umówić się na środę.Na którą godzinę?

jolab

Post » Wto sie 04, 2009 7:59

Ja bym też chciala w środę do Pani Doktorowej z moją bandą - ale po pracy...

Gohag

Post » Śro sie 05, 2009 12:35

Albert był dziś u weta.

Zastanawiam się czy ci Weci w malutkich miejscowościach to są rzeczywiście rzetelni w kwestii kotów. Raczej specjalizują się w dużych zwierzętach - krowy, świnie, konie itd...

Wet stwierdził że koty wyglądają na zdrowe.
Nie mają podwyższonej temperatury. Chwilowa niedyspozycja może być spowodowana zjedzeniem dużych kawałków jedzenia itp.. Albert nie je dużych kawałków. Dietę ma raczej jednolitą podobnie jak Bazyl. Może Albert po prostu dorasta i poważnieje....
Będę go obserwować.
Acha... co do szczepień powiedział że musiał by zamówić i w zasadzie w naszym regionie nie ma zagrożeń chorobowych więc jest to zbędne. Co wy na to?

A Alberta będę obserwować.

alfabia

Post » Śro sie 05, 2009 12:42

Mimo wszystko,lepiej dmuchać na zimne.

jolab

Post » Śro sie 05, 2009 12:50

alfabia pisze:Albert był dziś u weta.

Zastanawiam się czy ci Weci w malutkich miejscowościach to są rzeczywiście rzetelni w kwestii kotów. Raczej specjalizują się w dużych zwierzętach - krowy, świnie, konie itd...

Wet stwierdził że koty wyglądają na zdrowe.
Nie mają podwyższonej temperatury. Chwilowa niedyspozycja może być spowodowana zjedzeniem dużych kawałków jedzenia itp.. Albert nie je dużych kawałków. Dietę ma raczej jednolitą podobnie jak Bazyl. Może Albert po prostu dorasta i poważnieje....
Będę go obserwować.
Acha... co do szczepień powiedział że musiał by zamówić i w zasadzie w naszym regionie nie ma zagrożeń chorobowych więc jest to zbędne. Co wy na to?

A Alberta będę obserwować.

A jak on się ma? Je? Pije? Mnie zawsze jakoś najbardziej martwi kocia osowiałość. Kupska bywają różne. Z naszą Kseną ( tak nazwałyśmy tę kotkę ze Słodowej) walczyłyśmy ze 3 tygodnie zanim nam się koopsko ustabilizowało, ale nie miała żadnych innych objawów.

Gohag

Post » Śro sie 05, 2009 14:40

Jee, pije ale mniej niż zwykle.
Bawi się ale zdecydowanie szybciej niż zwykle kończy zabawę. Siedzi na pufie i parzy jak mały bryka z góry. Mam wrażenie że noska leci mu bezbarwny wodnisty płyn - coś jak u człowieka na początku przeziębienia.
Czasem przy nosku widzę jakby brązowane zaschnięte skorupki.
Nie wiem... pewnie jestem przewrażliwiona a skorupki to może resztki jedzenia....

W nocy dzieci mówiły że mocno pomiaukiwał jakby bolał go brzuszek.
Kupy robi już normalnie bez atrakcji.

Ja pewnie za bardzo się przejmuję.
Nie znam się na kocich przypadłościach w ogóle.

Wytłuściłam to co mnie niepokoi.

alfabia

Post » Śro sie 05, 2009 14:48

20 dag wołowiny pokrój w drobną kostkę,wrzuć do słoiczka,zakręć.Wstaw słoiczek do garnka z wodą.Gotuj około 20 min.Później podawaj ten wywar z wołowinki.Jest to bomba kaloryczna.Niejednemu kociakowi pomogła.

jolab

Post » Śro sie 05, 2009 15:34

Alfabio z tej wydzieliny z noska i braku chęci do zabawy może się faktycznie coś wykluć, ale wcale nie musi, może jeśli to nie jest zbyt duży kłopot obejrzała by go nasza Pani Doktorowa od kotów w Płocku. Umowa adopcji dalej czeka na Bazyla & Tygrynia. Jolu łapankę przełożymy na czwartek, coś pani Marysia mówiła że klatka łapka jest potrzebna na Słodową

Halina Koczorowska

[poprzednia][następna]