Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Henia pisze:Ostatnio bardzo często słychać ,ukochana pani ,pan muszą wyjechać za granicę a co ze zwierzakiem ?nie mogą zabrać.
Znajoma z pracy przechodzi na emerytuę i wyjeżdza do córki do Anglii.
W Polsce ,jest sama ,ma tylko kota .Myślała że Misio pojedzie razem z nią ,nawet go zaczeła przgotowywać.Niestety w domu którym mieszka córka z rodziną nie można trzymać zwierząt(taki zapis w umowie )
Pani zaczeła szukać Misiowi domu niestety nikt ze znajomych ani sąsiadów nie chce Misia,dlaczego?kot idealny ,może za stary ?Oto co napisala o nim jego Pani:
Misio urodził się 09 czerwca 1999.Jest wykastrowany.Jest kotem bardzo łagodnym ,przymilnym ,nigdy nikogo nie podrapał.Co ważne przez te 10 lat nic nie zniszczył.Lubi dzieci,wychowywał się z moją sąsiadką Emilką(od 0 do 3 roku życia dziecka)Jest pocieszny ,daje sobie obciąc pazury.W lipcu przeszedł ostatnie badania kontrolne .Jest kotem zdrowym,odrobaczonym.Nigdy nie wychodził na podwórko.Je chrupki (tak zaleca koci lekarz)które nie powodują powstania róznych chorób .Ogólnie jest zadbany.Jak wiesz życie zmusiło mnie do szukania Misiowi nowego domu.
Pozdrawiam serdecznie prosząc o pomoc
Grażyna
Tyle o Misiu jego Pani ,ja dodam że Misio jest pięknym czarnym półpersem ,nie wygląda na swoje lata.Jak przeżyje rozstanie z Pania nie wiadomo.Ale ponieważ dzisiaj jego Pani wymskneło się coś o uśpieniu
kota,postanowiłam pomóc Misiowi.
Jak już pisałam wszyskie opcje z sąsiadami przerobione ,a i nie osądzajcie jego pani (ja już to zrobiłam)
Mi chodzi o znalezienie domu ,czas jest chyba do końca lutego.
Zdjęcia wstawię jutro ,albo komuś prześle (z mojego domowego kompa ,nie dam rady)
Telefon do Grażyny u mnie.
Aleksandra_B pisze:4 koty
Dasza
lat 12, sterylizowana wrzesień 2007 (miała ropomacicze). Dominująca w stadzie, z wyraźnym charakterkiem, świetnie reagująca na imię: odpowiada miauknięciem i generalnie komunikuje się miauknięciami. Teraz brak dolegliwości. Czarna z niewielkim białym krawatem pod szyją.
Tosia
lat 14, chyba sterylizowana (brak danych o tym kocie w karcie). Wyraźnie przeżywa utratę pani. W stadzie wycofana. Z wywiadu z weterynarzem tych kotów: nie pamięta jakichś jej dolegliwości. Reaguje na imię. Cała czarna.
Julia
lat 7 sterylizowana kwiecień 2008. Najpilniej potrzebuje nowego domu. Pozostałe koty jej nie tolerują i mieszkała/mieszka w izolacji. Zdrowa. Wydaje się, że najsłabiej reaguje na imię. Klasyczny tygrysek.
Rufus - diabetyk
lat 11, kastrowany, diabetyk: insulina 2 x dziennie po 2 kreski na insulinówce, żywienie: wyłącznie Diabetic Royal Canine i woda. Najmniej poruszony zmianą losu, widać, że odważny w kontaktach z nowymi osobami. Czarny z białym krawatem i białymi poduszkami. Kot znaleziony w metrze.
Straciły swoją Panią i są w wielkiej potrzebie.
Koty generalnie nie przepadają za sobą, każde miało swoje terytorium w domu. Nie ma zatem problemu, żeby znaleźć im różne domy.
Są to koty niewychodzące.
Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domów.
Ja zrobię im w najbliższym czasie ogłoszenia na adopcje.miau i na allegro...
Może jeszcze jakieś pomysły?
czia pisze:No i nie mam seniora, a domek czeka, jutro po niego przyjeżdżają!
Bazyliszkowa pisze:A tu aż czterech kocich seniorów, którzy stracili swojego Człowieka:Aleksandra_B pisze:4 koty
Dasza
lat 12, sterylizowana wrzesień 2007 (miała ropomacicze). Dominująca w stadzie, z wyraźnym charakterkiem, świetnie reagująca na imię: odpowiada miauknięciem i generalnie komunikuje się miauknięciami. Teraz brak dolegliwości. Czarna z niewielkim białym krawatem pod szyją.
Tosia
lat 14, chyba sterylizowana (brak danych o tym kocie w karcie). Wyraźnie przeżywa utratę pani. W stadzie wycofana. Z wywiadu z weterynarzem tych kotów: nie pamięta jakichś jej dolegliwości. Reaguje na imię. Cała czarna.
Julia
lat 7 sterylizowana kwiecień 2008. Najpilniej potrzebuje nowego domu. Pozostałe koty jej nie tolerują i mieszkała/mieszka w izolacji. Zdrowa. Wydaje się, że najsłabiej reaguje na imię. Klasyczny tygrysek.
Rufus - diabetyk
lat 11, kastrowany, diabetyk: insulina 2 x dziennie po 2 kreski na insulinówce, żywienie: wyłącznie Diabetic Royal Canine i woda. Najmniej poruszony zmianą losu, widać, że odważny w kontaktach z nowymi osobami. Czarny z białym krawatem i białymi poduszkami. Kot znaleziony w metrze.
Straciły swoją Panią i są w wielkiej potrzebie.
Koty generalnie nie przepadają za sobą, każde miało swoje terytorium w domu. Nie ma zatem problemu, żeby znaleźć im różne domy.
Są to koty niewychodzące.
Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domów.
Ja zrobię im w najbliższym czasie ogłoszenia na adopcje.miau i na allegro...
Może jeszcze jakieś pomysły?
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3991054#3991054
*anika* pisze:anita5 pisze:Roboczo nazwany Rufusem, bo nie znam jego imienia.
Przyniesiony dzień przed Wigilią do lecznicy do uśpienia.![]()
![]()
![]()
Jego właściciel robił porządki świąteczne.
Po co mu taki stary kot?
No właśnie. Bo to bardzo stary kot.
Według diagnozy pani wet z 5 stycznia, Rufus ma być może nawet 15 lat.
Rufus ma tylko 2 ząbki, ciągle się ślini. Jest ogromny, ale bardzo chudy. W lecznicy został odpchlony i odrobaczony. Jego futro dosłownie 'chodziło'. Ma katar, podaję mu antybiotyk, który wypija ze śmietanką. Gotuję mu kurczaka z ryżem, żeby mu się łatwiej jadło. BARDZO mu smakuje convalescence mięsny.![]()
Rufus CAŁY CZAS MRUCZY.
Wygląda tak:![]()
![]()
![]()
Link do wątku: Tutaj
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*anika* pisze:anita5 pisze:Roboczo nazwany Rufusem, bo nie znam jego imienia.
Przyniesiony dzień przed Wigilią do lecznicy do uśpienia.![]()
![]()
![]()
Jego właściciel robił porządki świąteczne.
Po co mu taki stary kot?
No właśnie. Bo to bardzo stary kot.
Według diagnozy pani wet z 5 stycznia, Rufus ma być może nawet 15 lat.
Rufus ma tylko 2 ząbki, ciągle się ślini. Jest ogromny, ale bardzo chudy. W lecznicy został odpchlony i odrobaczony. Jego futro dosłownie 'chodziło'. Ma katar, podaję mu antybiotyk, który wypija ze śmietanką. Gotuję mu kurczaka z ryżem, żeby mu się łatwiej jadło. BARDZO mu smakuje convalescence mięsny.![]()
Rufus CAŁY CZAS MRUCZY.
Wygląda tak:![]()
![]()
![]()
Link do wątku: Tutaj
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 193 gości