Zdzisia i Kornik - dama i łobuz - mamy funfla! foty s.74

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 08, 2008 12:16

Bry południowe talaaa i krówkowy dueciku

sweet-a

Od: Pon lip 02, 2007 12:42

Post » Wto kwi 08, 2008 12:17

Mereth pisze:A nas Duża zawsze pilnuje żebyśmy tam nie włazili i jak ona coś wyjmuje z piekarnika, to Duży nas pilnuje wtedy :roll:
No bardzo mnie ciekawi co w tym piekarniku jest, ale Duża mi nie da zajrzeć.

no nam tez do samego piekarnika nigdy nie udało sie wejsc... a tez ciekawi jestesmy co tam takiego jest... ale w szufladzie po tez za długo nie mozemy, bo Duza zaraz marudzi ze jeszcze o nas zapomni... ale ona? o nas zapomniec? jakos mi sie to nie klei wcale...
Mereth pisze:Tak samo z klatką schodową. Ja zawsze stoję blisko drzwi jak Duzi wracają do domku ( czasami Pulpi ze mną stoi ) i Duża mnie zawsze popycha, żebym nie wyszedł z domku i jeszcze nie raz mówi, że normalnie jakąś zagrodę zrobi, żebyśmy za blisko drzwi nie byli jak oni wchodzą :lol: Głupia baba ciekawe co ona jeszcze ciekawego wymyśli :lol: A raz Duży mnie wziął na ręce i zrobił kroka na klatkę i trochę się rozejrzałem. Nic ciekawego, ale i tak za każdym razem patrzę co tam się ciekawego dzieje :lol:

Zorek

skąd my to znamy :lol:
tez ich witamy i próbujemy wykraść sie na chwilke, tymbardziej ze Dzinksowi (kociemu sąsiadowi) półdzikunkowi sie udaje... ale nas pilnują mocno, a zresztą az tak nam nie zalezy, w domku ciepło :wink: zresztą mamy kontrole klatkową jak na spacer na smyczkach wychodzimy lub jak nas Duzi do samochodu na wycieczki zabierają...
Z&K

talaaa

Od: Pon mar 05, 2007 13:38

Post » Wto kwi 08, 2008 12:19

sweet-a pisze:Bry południowe talaaa i krówkowy dueciku

bry bry sweet-a i dziewczynki!!!

talaaa

Post » Wto kwi 08, 2008 15:44

oto poobiadkowe wylegiwanko moich krówek

Zdzicha wtapia się w tłum maskotek...
na cieplutkim parapecie nad kaloryferkiem
Obrazek

tak się wygrzewam... mmm... Zdzich
Obrazek

a to juz Kornik ledwo ledwo trzyma
oczka jak na zapałkach...
Obrazek

i zbliżenie pyszczka Kornika
tuż przed zaśnięciem, widać ropke na nosku ciut ciut
Obrazek

talaaa

Post » Wto kwi 08, 2008 17:05

:1luvu:

Śliczne zdjątka śliczny kotków :D Piękne są :wink:

Kornik taki smutniutki trochę na zdjątkach, mam nadzieję, że te nosek go nie boli.
Biedniutki, musiał naprawdę dużo złego przeżyć :?

Buziaki dla kociaków :wink:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Wto kwi 08, 2008 17:27

Mereth pisze:Kornik taki smutniutki trochę na zdjątkach, mam nadzieję, że te nosek go nie boli.

podobno nie... tu akurat przysypiał...
w nosek moge go bez problemu dotykać,
nie zachowuje sie jakby go coś bolało, tylko leci i te ślady po rankach na zewnątrz zostały troszke, takie maleńkie blizny

a zreszta watpie czy cos go boli, zaraz opowie co narozrabiał przed chwilą!

otóż... Duża idzie zaraz na tańce ćwiczyć jakies cza-cze i przygotowywała jak to mówiła swojemu "mężczyźnie" obiad do odgrzania... no i był to kotlecik z piersi kurczaczka... no to jako ze czuje sie jej facecikiem przecież, to... porwałem kurczaczka zeby nie zdążyła go posolić (bo robi czasem ten karygodny błąd), schowałem sie w szuflade od pościeli i go pochłonąłem! nie wiem czemu krzyczała "oddawaj Kornik kotleta łobuzie największy na świecie", przecież tak jej ułatwiłem sprawe... ten jej TŻ bedzie teraz jadł jajko sadzone :wink:
Kornik
Ostatnio edytowano Wto kwi 08, 2008 17:35 przez talaaa, łącznie edytowano 1 raz

talaaa

Post » Wto kwi 08, 2008 17:35

talaaa pisze:
otóż... pańcie idzie zaraz na tańce ćwiczyć jakies cza-cze i przygotowywała jak to mówiła swojemu "mężczyźnie" obiad do odgrzania... no i był to kotlecik z piersi kurczaczka... no to jako ze czuje sie jej facecikiem przecież, to... porwałem kurczaczka zeby nie zdążyła go posolić (bo robi czasem ten karygodny błąd), schowałem sie w szuflade od pościeli i go pochłonąłem! nie wiem czemu krzyczała "oddawaj Kornik kotleta łobuzie największy na świecie", przecież tak jej ułatwiłem sprawe... ten jej TŻ bedzie teraz jadł jajko sadzone :wink:
Kornik

Brawo Kornik, przybij łapkę :ok:
My jeszcze kotletów nigdy nie porwaliśmy, tzn jak chciałem porwać całą pierść z kurczaka :lol: :lol: Duza mnie uprzedziła :evil:
A z Pulpim zawsze podkradamy Dużemu wędlinę z kanapek :oops: :lol:

Z & P

Mereth

Post » Wto kwi 08, 2008 17:36

Zuch chłopak :lol: !

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro kwi 09, 2008 6:24

Dobry,Dobry

co tam słychac porannie? :wink:

Paulaaa

Od: Wto lis 06, 2007 21:48

Post » Śro kwi 09, 2008 6:29

Dzień dobry talaaa i króweczki :wink:

Jak tam samopoczucie w środowy poranek :wink:
U mnie króweczki rozrabiały od samego rana, już nawet nie wiem która to mogła być :roll: Mają energię chłopaki :lol: :wink:

Mereth

Post » Śro kwi 09, 2008 6:59

Paulaaa pisze:Dobry,Dobry

co tam słychac porannie? :wink:

witam!
porannie jest śpiąco, właśnie pije zyciodajną kawe w pracy...
koty rozrabiały jak nie wiem co, ja mam zakwasy po tańcach, ale cóż, trzeba trenować, żeby mi pierwszy taniec wyszedł :oops: :roll:

talaaa

Post » Śro kwi 09, 2008 7:03

brybry :D

pierwszy taniec to ten pierwszy taniec :?:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro kwi 09, 2008 7:07

Mereth pisze:Dzień dobry talaaa i króweczki :wink:

dzien dobry Mereth i króweczki :D

Mereth pisze:Jak tam samopoczucie w środowy poranek :wink:
U mnie króweczki rozrabiały od samego rana, już nawet nie wiem która to mogła być :roll: Mają energię chłopaki :lol: :wink:

samopoczucie - jak pisałam wczesniej - śpiące
moja krówkowa parka dokazywała w nocy a ja dowiedziałam sie o mięsniach moich nowych, o których nigdy wczesniej nie wiedziałam...

Krówki biegały, skakały itp itd bez celu widocznego dla mnie, dla nich musiał być wyjątkowo wielki... ten cel...

a przymierzałam suknie slubna jeszcze wczoraj, krawcowa z nią przyjechała, i Kornik mi pod nią wlazł... było mu tam tak super, że zapierał sie łapami i wyjęcie go graniczyło z cudem!

talaaa

Post » Śro kwi 09, 2008 7:08

MarciaMuuu pisze:brybry :D

pierwszy taniec to ten pierwszy taniec :?:

dokładnie tak :wink:
:oops:

talaaa

Post » Śro kwi 09, 2008 7:12

talaaa pisze:
Mereth pisze:Dzień dobry talaaa i króweczki :wink:

dzien dobry Mereth i króweczki :D

:wink:

talaaa pisze:
Mereth pisze:Jak tam samopoczucie w środowy poranek :wink:

samopoczucie - jak pisałam wczesniej - śpiące
moja krówkowa parka dokazywała w nocy a ja dowiedziałam sie o mięsniach moich nowych, o których nigdy wczesniej nie wiedziałam...

Krówki biegały, skakały itp itd bez celu widocznego dla mnie, dla nich musiał być wyjątkowo wielki... ten cel....

To tak jak u nas, też biegają tylko w im wiadomym celu, a dziś to już nie wiem od której szaleli :roll:

talaaa pisze:a przymierzałam suknie slubna jeszcze wczoraj, krawcowa z nią przyjechała, i Kornik mi pod nią wlazł... było mu tam tak super, że zapierał sie łapami i wyjęcie go graniczyło z cudem!

:lol:
Wie chłopak co dobre, mi pod spódnicę wchodzi Pulpet, ale tylko pod konretną, taką rozłożystą, pewnie mu się też podoba :lol:

Tak nieśmiało zapytam...może jakieś zdjęcia po uroczystości tak tutaj dla nas żebyśmy podziwiały :oops:

Mereth

[poprzednia][następna]