Książe Kenaz,Wojtek Zbój i Trzeci Sflaczały-Koci SajgonII :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 22, 2007 15:28

kamciok hmmm generalnie to mi się wydaję, że no Wojtuś miał być Twoim kotem, za te dwa tygodnie będzie jeszcze bardziej przywiązany do Ciebie i do Kenazika. Czasami tak jest, że zwierzę bardziej reaguje na "obcego" w domu. Moje psy też tak miewają, że dziko zaczynają się cieszyć na kogoś spoza domu, nawet bardzo radośnie i szokująco, ale jakby je oddać to szczęśliwe by absolutnie nie były.

Trudna decyzja przed Tobą ale jakoś no kurcze nie chciałabym żebyś Wojtusia oddała bo wtedy nie czytałabym o tym maleńkim skarbie, tylko pewnie o jakimś innym nie mniej cudnym, ale już nie w Wojtusiowej osobie ;)

A osoby z domków tymczasowych też bardzo podziwiam!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Sob wrz 22, 2007 15:40

Ale dylemat!
Z punktu widzenia Wojtunia to może wszystko jedno jest, a może nawet lepiej byłoby mu w jakimś równo zważonym domu? Obrazek
Z panią matką pogadaj w tym duchu, że Wojtecki nawykł już był do grupy, choćby dwukotnej i "wie mamcia, musi mieć towarzystwo, weźmie mama dodatkowo inne jeszcze futerko, grzeczne jak Wojtuś i krówka mamci"
Inaczej, powiedz rodzicielce, Wojtuś uschnie i zmarnieje z tęsknoty, choćby w najzacniejszym domku.
A Ty, kamciok..., aaa tam, o Ciebie to już niech się KasiaD martwi Obrazek
Po paru latach jakie od dnia stworzenia przeszły, dziś już jasno widać, że Panu Bogu poza kotami nic się do końca nie udało. Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata łącznie z psami jest wadliwa. Taki jest obiektywny stan rzeczy i daremnie jest i nie należy się nań uskarżać
J. Pilch

malwina

Od: Sob lut 18, 2006 19:40

Post » Sob wrz 22, 2007 16:58

Moi potworni jak się czasem na mnie obrażą, to demonstracyjnie przytulają się do gości, żeby mi pokazać.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Sob wrz 22, 2007 17:05

No. :)
Zasadzka zastawiona :D Niuniusia nie dam rady przekazać. No nie dam.
Jak nawet może i chciałabym móc ale... no co zrobisz Panie nic Panie nie zrobisz :P No.. a teraz kciuki za zakocanie Rodzicielki :)
Mam nadzieję (ja to wiem:) )że finał będzie radosny :D

kamciok

Od: Pt sie 24, 2007 15:23

Post » Sob wrz 22, 2007 17:41

Kamcioku, czy Ty wiesz, że i ja mam od wczoraj imć Wojtusia? Zbieżność imion przypadkowa (to TŻ wybierał), ale może tak miało być - pierwszy kotek potrzebuje drugiego - Wojtusia właśnie - do szczęścia?
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Nie wrz 23, 2007 11:15

kamciok i kamień z serca mi spadł, że słodki Wojtuś zostaje u Ciebie! :)

A mama na pewno zakocha się w kocie z wiadomej wszystkim forumowiczom hodowli :D :D

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Nie wrz 23, 2007 11:31

Oj jak nam z Wojtkiem miło że się rozmnażają wojtkowate:)
A co do mamy to mnie zachwyciła wczoraj : Oj jak ty się nie znasz córka, mi nie chodzi o to żeby miał takie same łatki jak Wojtuś, tylko CHARAKTER...
No :) A pewno że się znam na własnej matce , pewno że się znam :lol:

Chłopaki obrażeni.
Siedzą na fotelu i mnie nie widzą.
Tłumaczę, że nie mogłam pozwolić jeść im ciastek, bo mają małe brzuszki i delikatne. Patrzą z wyrzutem i nic. Zero odzewu na wszelkie starania.
Poza tym Panowie wciągają coraz większe ilości żarełka i zachodzę w głowę czy im karmy nie zmienić z kociątkowej royala bosz to mi się w baryły zamienia. I kurczaka z ryżem jedzą i wołowiną próbuje dopchać , marchewkę przemycam ale co zrobisz panie jak pod miskami od suchej karmy idą, sterczą i drą ryje? no nic panie nie zrobisz... nawet jak puchę wciągną całą że aż mam wrażenie że uszami zaraz im pójdzie to i tak zagryźć suchą muszą... :roll:
aż strach je ważyć. Kenaz to chociaż częśc wybiega ale Wojtuniowi dupsko rośnie w oczach... jeszcze nie ma alarmu ale...

kamciok

Post » Nie wrz 23, 2007 15:51

kto zjada kanape?
Obrazek
Niunius
Obrazek
pobudka!
Obrazek
Chuck Norris
Obrazek[/img]

kamciok

Post » Nie wrz 23, 2007 17:45

o rany ale słodkości!!

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Nie wrz 23, 2007 18:37

cudności :lol:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Pon wrz 24, 2007 18:42

Gdzie jest kamciok???

Nie odbiera telefonu cały dzień...
martwię się... :(
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon wrz 24, 2007 19:23

Zawsze się śmieję i prycham do monitora jak czytam ten wątek... nie zawsze mam czas żeby coś napisać, ale śledzę losy tych cudeńków...

Czekam na wieści o zakoceniu rodzicielki - mam nadzieję, że także podwójnym, bo po co się rozmieniać na drobne :)
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pon wrz 24, 2007 19:30

Oooops :oops: ij tak to jest jak sie zamiast mózgu ma kalafior ;) zostawiłam telefon, koleżanka mi dopiero przed chwilą dostarczyła..ale juz alarm odwołany :)

Co tam u nas, dzisiaj kajam się i jestem łajana i kajam się i ganiają mnie po domu pełne wyrzutu spojrzenia Naburmuszonych. Naburmuszeni są naburmuszeni bo pierwszy raz zostali sami na całą wieczność. Czyli 4 godziny. Ja jak ja, ale brak puszeczki na śniadanie to był cios wymierzony prosto w kocie dusze i serca, sucha była ale wszyscy pewnie wiedzą że na śniadanie zawsze je się puszeczkę, a potem drugie suche śniadanie, obiadek mięskowy, a potem sucha, i sucha, i puszeczka, i przegryzanie, dogryzanie, chrupanie (((Pękną kiedyś, muszą , to nie jest możliwe żeby to się mieściło w tych malych brzusiach. (( teraz to juz na bank jak urosną to mnie zjedzą... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2501979#2501979))
Specjalnie rano zagłaskałam aż się pospali i cichutko wymknęłam się spełniać obowiązki wobec rzeczywistości. Smarkacze stali w progu i miauali jaka ja taka owaka i jeszcze inna jestem... Na znak protestu urządzili bitwę na jogurt z platkami... Nie było mowy o tym żeby obyło się
bez prania, suszenia, szczotkowania.... Jedzą, jedzą wielkie ilości , brzuszyska im rosną, aż czasami mnie trochę martwią, ale dziś mnie zastrzelili... kupiłam im witaminki dla kociątek , inne niz ostatnio i tak pięknie sami schrupali :) No w końcu rosną to i dojrzewają ...:) Bawiliśmy się dziś tyle że teraz śpią padnieci, co wcale nie pozwala mi mieć nadziei że chociaż tą jedną noc spędzimy wszyscy w ciszy i spokoju...oj nie...
zawsze znajdzie się coś co szeleści, szura, dzwoni, puka, trzeszczy, piszczy...zawsze się znajdzie :evil:

Mamy tez nową zabawę. Tzn oni mają a ja machnęłam ręką ;) .
Do zabawy potrzebny jest kotek z adhd- Kenaz , kotek bez adhd i firanka.
Kotek z adhd rozpędzą się i wskakuje na firankę mniej więcej w połowie jej wysokości. Kotek bez , staje na przednich łapkach wczepia się w firankę i huśta tego co jest wyżej.... No. Właśnie tak :)
Ostatnio edytowano Pon wrz 24, 2007 21:54 przez kamciok, łącznie edytowano 1 raz

kamciok

Post » Pon wrz 24, 2007 19:36

kamciok pisze:Kotek z adhd rozpędzą się i wskakuje na firankę mniej więcej w połowie jej wysokości. Kotek bez , staje na przednich łapkach wczepia się w firankę i huśta tego co jest wyżej....

I dobra. Kenaz ma darmowe huśtanie a Wojtek- fitness.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon wrz 24, 2007 21:24

uwielbiam chłopaków :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

[poprzednia][następna]