- wołowinka przemrożona surowa
- sparzone drobiowe tj zarówno pierś jak i podroby typu serca, żołądki, watróbka
- 1x/tydz lub 2 tyg rybkę sparzoną lub tuńczyka z puszki (tego to częściej ale w małej ilości bo mała przepada i się głośno dopomina

Do tego wypełniacze typu ryż, płatki owsiane, ryżowe itp oraz warzywka. Warzywka kupuję mrożone np z Hortexu i mam zawsze jak znalazł

Raz na jakiś czas dostaje też jajko ugotowane, 2 lyżeczki twarożku lub śmietanki.
Puszki czy saszetki daję sporadycznie, gdy nie mam pod ręką nic innego.
Przez jakiś czas trochę z wygody a trochę z przekonania że tak lepiej, dawałam kotu samo mięcho do miski ale wetka zasugerowałe że powoduje to zatwardzenia i lepiej dodawać wypełniacze. I jak sie zastanowiłam to faktycznie pamiętam że kupale były twarde

Gdy kupię mięsko (kiedyś kupowałam skromnie po ok 20g-30g bo nie wiedziałam jak to przyrządzać, co kota polubi itd- teraz poniżej pól kg każdego asortymentu nie schodzę, jak sie zaopatruje to od razu wołowina, podroby drobiowe). A więc gdy juz kupię to w domku sobie kroję (nie za drobno), dzielę na porcje (a wagi nie mam więc "na oko"

Musze jeszcze pokombinować wg waszych wskazówek mrozić wszystko na raz, wtedy tylko rozmrozic i do michy

To tyle ode mnie- a mówiłam ja
Magda