Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 24, 2013 22:10 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Wrocław,dywanik antykoci do zabr

Osiągnięcie dnia: nabyłam cały bagażnik żwirku Brylant w sklepie sieci Kakadu. Poszłam po jedno 5 litrów za 12 zł, ale okazało się, że jest promocja i drugie 5 litrów do pierwszego kosztuje 1 grosz 8O :P A to dobry żwirek, identyczny jak Benek. Promocja podobno do końca lipca, ale pewnie jutro się skończy, ludziska kupują na tony.
Klęska dnia: zastanawiałam się dlaczego koty ostatnio nie jedzą i na mnie warczą, głaskanie też z obrazą. Myślałam, że upał i się wściekły, podobnie zresztą jak ja. Więc zaczęłam dzisiaj dogadzać i wydawać kolejne dania unikatowe: polędwiczka pokrojona w paseczki. Beeee....Polędwiczka pokrojona w kosteczkę. Do zagrzebania....Kurczak z rozpaczy szybko rozmrożony i pokrojony. Fuj :evil:
Ten sam kurczak ugotowany i rozdrobniony. Sama sobie zjedz.....To może rybka :roll: ? Strajk :evil:
I w końcu pokazując im jakie to pyszne (było to chwilę ostateczną przed rzucaniem w koty miskami i zostawieniem ich na dworze, opcja: jak zgłodnieją, to wrócą i zjedzą wszystko) polizałam swój palec i ..... :roll: 8O
Taaaa......środek przeciwkomarowy Muga :evil: Od trzech dni wsmarowywałam tę mugę w ciało. Oczywiście w międzyczasie wielokrotnie myjąc się, kąpiąc i leżąc w ogrodowym basenie. To nie schodzi!!!!! To wchodzi w ciało do kości :evil: Wyszorowałam ręce szczoteczką, pumeksem, nawet proszkiem do prania. Dalej jest! Ja chyba muszę zrzucić skórę, jak wąż.
Od czego to się zaczyna? Od dołu, czy jak?
A poza tym mamy lato, tropikalne. Podobno w sobotę i niedzielę będzie sto stopni. Albo 150, ale to już właściwie wszystko jedno :(
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro lip 24, 2013 23:32 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

Matko boska, tej nic nie dogodzi :roll:
Za chwilę będziesz plakać, że jesień.
Ja tam chcę jeszcze trochę lata, bo dopiero w niedzielę uda mi się wydalić z kotami na letnisko. Bylabym niepocieszona - i koty zapewne również - gdyby się okazalo, że lato już bylo :|

A tak btw, kup sobie Off. Wali jak perfumy taniej dziwki, ale może koty to zniosą :mrgreen: Albo Autan Tropical czy jakoś tak; ponoć odstrasza nawet komary tropikalne - na te temperatury będzie jak znalazl :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lip 25, 2013 0:01 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lip 25, 2013 7:10 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

Kurcze, nie mam pomysłu... Wbrew pozorom to jest problem. Taka substancja nie powinna tak głęboko wnikać w skórę.
Może zapytaj Doskonałych Pań Domu na KŁ? Bo oskalpowanie pozostaje :roll: :mrgreen: ...

:ok: :ok: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw lip 25, 2013 21:31 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

felin pisze:http://www.formation-massage-stage.fr/outils/nettoyeurecran/cleanscreen.swf

Ale cudo!!!!!! :P
Domyłam się. Z trudem, ale zeszło, uff. A komarów w ogrodzie coraz więcej, jest taka "godzina komara", u mnie 18.20 z zegarkiem w ręce. One wtedy po prostu zjadają żywcem wszystko, co się rusza, z kotami włącznie.
A te trupem leżą pod krzakami z tego cudownego ocieplenia klimatu, wdają się czasem w dziwne awanturki między sobą, a marudzą, a skarżą się, a nie jedzą (czysty zysk :twisted:)
Dziecko mówi, że dobrze im to zrobi, ostatnio postanowił sprzedać je wszystkie na wagę, albo na metry kwadratowe, przygotował całą fotograficzną ofertę z podpisami i opisami, ale nijak jej tu przerzucić z prezentacji Power Pointa nie potrafię, i tak nikt pewnie by nie kupił, aczkolwiek były też pozycje promocja i okazja 8)
Miotając się na oślep w ogrodzie między komarami w tym potwornym upale, zauważyłam na ścianie komórki dziwne ślady 8O
Ostatnio resztkami farby pomalowałam ją na biało. Ale biała już nie jest, ktoś po niej wskakuje na dach 8O
Obrazek
Trzeba sobie to odwrócić, ślady idą do góry. I powiększyć. (Od kiedy mam Windowsa 8 odwrócić się nie da nijak :evil:)
A to komórka, też trzeba odwrócić, zobaczcie, ślady zaczynają się na pewnej wysokości i biegną na dach.
Obrazek
Czyli ktoś, jakieś zwierzątko w liczbie mnogiej, odwiedza mój ogród nocą.
Kuny? Lisy? Łasiczki?
A może to ten hipopotam, który zostawia wielkie odchody w ogrodowej kuwecie 8O ?
Obrazek

czitka

Post » Czw lip 25, 2013 22:29 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

Jakiś zwierz chodzi po pionowej ścianie? Czitka nabierasz nas, tych zdjęć nie należy obracać. ;)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt lip 26, 2013 11:02 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

A co łatwiej Ci uwierzyć, że chodzi po poziomej ? :roll:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pt lip 26, 2013 11:06 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

Chodzi, chodzi, mur jest taki z zadziorami. mało tego to co/ten ktoś chodzi w nocy po ogrodzie i bywa pod drzwiami tarasowymi i wejściowymi, moje obwąchują od rana ślady 8)
mam się bać :strach:?
Obrazek

czitka

Post » Pt lip 26, 2013 19:35 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

Poodwracałam głowę (skoro zdjęcia się nie da) i jestem pewna, że ślady nie idą w górę, tylko w dół.
Ktoś tamtędy przychodzi, nawet dużo razy albo dużo ich, a którędy i czy wraca?
A może tylko przyszło? :wink:

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Pt lip 26, 2013 20:36 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

B-dur pisze:Poodwracałam głowę (skoro zdjęcia się nie da) i jestem pewna, że ślady nie idą w górę, tylko w dół.
Ktoś tamtędy przychodzi, nawet dużo razy albo dużo ich, a którędy i czy wraca?
A może tylko przyszło? :wink:

I zostało? :strach:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt lip 26, 2013 20:59 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

Też się ostatnio zastanawiałam, co u mnie łazi - plaga jakaś czy co?
Na 100% w górę i w dół po murze jak po autostradzie u mnie chodzi wiewióra - to widziałam w biały dzień. Kuna łazi głownie w nocy, ale widziałam tylko w poziomie na tarasie. Coś niezidyntyfikowanego hałasuje w dzień na dachu i lata po nocy.
Podejrzani wg innych: łasice, popielicowate, małe kuniątka, a nawet salamandry :roll:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt lip 26, 2013 21:45 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

Łazi. Dużo łazi. I w górę.
I z pewnością podchodzi pod drzwi tarasowe 8O
Jak były pojedyncze ślady, to wyraźniej było widać. Więc zrobię tak: jutro machnę ten murek białą farbą jeszcze raz i wtedy się zasadzimy na pojedyncze wyraźne ślady, powinny być pojutrze 8)
Gdyby nie komary, to sama bym się zasadziła z aparatem nocą, ale one mnie zjedzą.
To co łazi, stadem lub indywidualnie, może kąpie się nocą w basenie w ogrodzie? Albo wodę pije?
Topić się nie topi.
Hmmm... :conf:
Obrazek

czitka

Post » Sob lip 27, 2013 8:15 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

To coś łazi po ścianie? :rudolf: :strach: Dobrze zrozumiałam?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob lip 27, 2013 8:34 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-biegiem do Kakadu, żwirek po 1 gr

Miałam kiedyś kunę, która mieszkała pod dachem.
Łaziła w górę i w dół po ścianie, wychodziła o zmierzchu, wracała rano.
Sąsiad też miał kunę, babę, bo miała małe kuniątka, które buszowały u mnie na trawniku wcześnie rano.
Mój to był chłop, młodych nie miał.

Teraz też mam Kunę, ale inną. Nie łazi po ścianach, ale po meblach i owszem :wink:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie lip 28, 2013 14:02 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- komu coś łazi nocą?

Dalej nie wiem co łazi i dzisiaj nie chcę wiedzieć. Byłam przed chwilą w ogrodzie, jest taka duchota, że nie ma czym oddychać, na termometrze w cieniu mam 36 stopni i chyba jeszcze pójdzie w górę. Wściec się po prostu można, a końca nie widać :evil:
Koty spacyfikowałam w domu, troszkę tu chłodniej, ale tylko troszkę. Dodatkowo Mić obsikuje wszystko co możliwe, bo bezogonek krąży wokół posesji i dom mi śmierdzi szczochami.
Promocyjny żwirek Brylant z Kakadu niestety nie za bardzo dodatkowo przypadł kotom do gustu, załatwiają się w kuwetach tyle o ile, a generalna sralnia i sikalnia jak się okazało w jednym z pomieszczeń piwnicznych, co dzisiaj odkryłam 8O :evil:
Bo to nie jest ten drobniutki, tylko taki właśnie żwirkowaty i zapachowy. Może komuś odsprzedam tę promocję, jeżeli koty przyzwyczajone do Brylanta? Mam na zbyciu 10 worków razy 5 litrów razy 6 złotych :(
I żadnego innego zapasu drobnego żwirku w domu więc zaszczywanie i zasrywanie potrwa pewnie do jutra o ile upały przejdą, bo postanowiłam nie opuszczać pomieszczeń zamkniętych do zmiany klimatu :evil:
Nie chcę takiego lata :evil:
Nie chcę wściekłych upałów :evil:
Niech to się wreszcie skończy :evil:
Ostatnio edytowano Nie lip 28, 2013 14:04 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]