nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 18, 2013 20:31 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Już tam napisałam. Może ktoś odpowie :) w sumie to ten azodyl nie ma jakiegoś potwierdzonego działania. Ale ja juz się chwytam ostatniej deski ratunku :wink:
Może ktoś jeszcze tu się wypowie...zapraszam jak coś, bez krępacji ;)
A tymczasem me osobiste wynurzenia kończę bo to wątek naszego panicza Torcika, gwiazdy naszej ;)

baku1986

Od: Śro cze 26, 2013 0:38

Post » Czw lip 18, 2013 20:58 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Agnieszko pisz tutaj przecież zdrowie Bomby jest równie ważne jak zdrowie Dyzia i Fifi.

a co powiedziała pani doktor o Bombce ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw lip 18, 2013 21:26 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Agnieszko nie mogę pomóc nie mam możliwości :( choć bardzo bym chciała. Może faktycznie zapytaj na wątku dla nerkowców, może się uda. Aga a tylko ten lek obniża mocznik?, nie ma nic innego bardziej przestępnego o takim działaniu?.

Ja jestem rzadziej bo w sobotę wyjazd i mam od pioruna roboty :evil: ale muszę choć na chwilkę do Was zajrzeć :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Czw lip 18, 2013 21:28 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Dyziu, przycupnę w kąciku i pobędę z Tobą,
martwię się kotku o Twoje zdrówko :(
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Czw lip 18, 2013 21:31 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Baku, poczytaj posty na tej stronie wątku dla nerkowców - może Ci to nieco pomoże.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw lip 18, 2013 21:57 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

witamy wiesiaczku :kotek:
-
Kasiu a będziesz miała na wakacjach dostęp do internetu tak chociaż raz na jakiś czas ?
będzie nam Ciebie tu brakowało ale życzymy radosnego wypoczywania :D
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw lip 18, 2013 23:01 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Oczywiście, ze będę :1luvu: . Może będę zaglądała tylko wieczorkiem, bo pewnie od rana Krzyś będzie biegał nad morze.
Poza tym muszę wiedzieć co słychać u Was i zwierzaków i jak się miewa Dyzio :ok:

kasia1568

Post » Czw lip 18, 2013 23:05 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

baku1986 pisze:A wracając do dyźka to jednak mu sie nie spodobały te serduszka bo gryzl opatrunek aż u góry dziure zrobił..bałam sie, że go rozszarpie, a musialam jechać do pracy. Ale siostra wróciła z pracy i sprawdzała-opatrunek jest na swoim miejscu :)

a czy to możliwe, że go boli ta łapka ? może tylko denerwuje go wenflon i opatrunek

takie siostry to szczęście dla Dyzia :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw lip 18, 2013 23:33 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Dzisiaj juz mu lapka nie spuchla. A opatrunek raczej denerwowal bo nisko zostal owiniety. Ja wlasnie z pracy wrocilam i jestem w szoku bo podalam mu dwie tabletki, jedna po drugiej te na siersc i ani sie nie wyrywal...wsadzilam. di pyszczka, zamknelam i po broddce poglaskalam i polknal :) widac nie paskudne w smaku byly ;)

baku1986

Od: Śro cze 26, 2013 0:38

Post » Pt lip 19, 2013 5:20 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Raczej Dyziek wie, że nie zrobisz krzywdy. Pogłaszcz go ode mnie, proszę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lip 19, 2013 5:43 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Ode mnie tez glaski dla Dyzia & co. :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lip 19, 2013 6:43 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

baku1986 pisze:Już tam napisałam. Może ktoś odpowie :) w sumie to ten azodyl nie ma jakiegoś potwierdzonego działania. Ale ja juz się chwytam ostatniej deski ratunku :wink:
Może ktoś jeszcze tu się wypowie...zapraszam jak coś, bez krępacji ;)
A tymczasem me osobiste wynurzenia kończę bo to wątek naszego panicza Torcika, gwiazdy naszej ;)

Jakby kogoś jeszcze interesowało - ten post
anna41 pisze:
pixie65 pisze:Biopron i symbiotic dość trudno jest kupić. Mnie się nie udało.
Swojemu kotu dawałam na początku Quatrum a obecnie - BacidofilSF.
Zdaje mi się, że Quatrum było lepsze ale udowodnić tego nie potrafię.
Wtedy mocznik ładnie "zjechał" z 230 na 135 a kot nie był intensywnie "płukany" tylko zwyczajnie nawadniany.
Jak skończy mi się Bacidofil, kupię quatrum i zobaczymy bo mocznik znowu podskoczył.

Jeśli chodzi o dawkowanie Chela Ferr to dopytaj weta.
Są różne opinie pochodzące jak się okazuje z różnych źródeł.
Mój kot dostawał trzy kapsułki dziennie (około 42 mg żelaza).
Inne koty z tego wątku dostawały dużo mniejsze dawki.

Faktycznie Quatrum zawiera wszystkie 3 bakterie co Azodyl + jeszcze jakąś, może na początek zobaczymy ten lek, bo Bioprom ma jednak jeszcze więcej bakterii.
A jak to się dawkuje?Kot waży 3,7kg, można z wodą i strzykawką do paszczy?
Na zagranicznej stronie przeczytałam,że Azodyl daje się rano, 1 godzinę przed jedzeniem 1 tabletkę, można otworzyć i zrobić kulkę z np. masłem i podać, jeśli jest podawany antybiotyk musi być oczywiście odstęp ok 3h.

Ulotka Quatrum - do kupienia w naszych ludzkich aptekach za ok. 18zł.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt lip 19, 2013 7:21 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

:?: :?: Głaski dla Dyzia, Bomki I Fiffi :1luvu: :1luvu: .

kasia1568

Post » Pt lip 19, 2013 8:19 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

baku1986 pisze:Dzisiaj juz mu lapka nie spuchla. A opatrunek raczej denerwowal bo nisko zostal owiniety. Ja wlasnie z pracy wrocilam i jestem w szoku bo podalam mu dwie tabletki, jedna po drugiej te na siersc i ani sie nie wyrywal...wsadzilam. do pyszczka, zamknelam i po brodce poglaskalam i polknal :) widac nie paskudne w smaku byly ;)

Agnieszko, Malg ma rację, Dyzio już wie, że nie masz złych zamiarów i że to nie boli
a te nowe tabletki na sierść najwyraźniej całkiem znośne ;) a co to za tabletki są ?

- - -
gpolomska dziękuję za pomoc Agnieszce i linki do ważnych informacji
- - -

Kasiu ale Wam dobrze - morze, wakacje :D
życzymy pięknej pogody :D
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt lip 19, 2013 9:26 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

zaglądam do Dyzia :kotek: i czekam jak dzisiaj się spisał :1luvu:

kasia1568

[poprzednia][następna]