Zaginione-znalezione koty - SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 28, 2013 14:24 Re: Zaginione-znalezione koty

Zaginęła czarna kotka KRAKÓW
Obrazek

Ok. 26go czerwca w okolicach ul. Chrobrego 29 zaginęła czarna kotka.
Jest drobna, przyjazna, ruchliwa i trochę nieskoordynowana.
Może dziwnie ruszać główką na boku.
Reaguje na imię ŻABA

Bardzo się o nią niepokoimy. Żabka jest na nieznanym jej terenie.
kontakt@justynakowalska.pl
602 266 660
Ostatnio edytowano Pt cze 28, 2013 18:40 przez KiciaKowalska, łącznie edytowano 1 raz

KiciaKowalska

Od: Pt cze 28, 2013 14:19

Post » Pt cze 28, 2013 19:42 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam, ponieważ nie mam uprawnień do napisania wiadomości do moderatora, chciałabym tutaj się pochwalić, że Maniuś się znalazł. U sąsiada, dosłownie parę domów dalej.

Powodzenia wszystkim przy szukaniu pociech! :)

Mań

Od: Nie gru 09, 2012 17:27

Post » Pt cze 28, 2013 21:10 Re: Zaginione-znalezione koty

Mań pisze:Witam, ponieważ nie mam uprawnień do napisania wiadomości do moderatora, chciałabym tutaj się pochwalić, że Maniuś się znalazł. U sąsiada, dosłownie parę domów dalej.

Powodzenia wszystkim przy szukaniu pociech! :)

:ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lip 01, 2013 21:37 Znalazłam kota okolice Jedności Narodowej Wrocław/nieaktualn

Wrocław
Dzisiaj rano na wewnętrznym podwórku kamienicy przy Jedności Narodowej pojawił się czarny kot.
Pewnie zostawiłabym go w spokoju, ale od wczesnych godzin porannych kocur siedział w jednym miejscu i miauczał. O tym, że jest to domowy kot dodatkowo przekonał mnie fakt, iż zupełnie nie boi się psów, wręcz przeciwnie mrucząc ocierał się o moją suczkę.
Nie chciałam, żeby spotkało go coś złego, bo pomimo tego, że jest ciepło, różnie to bywa, więc zabrałam go do domu.
Na razie chciałam się skupić na szukaniu właściciela, bo ciągle zakładam, że kot po prostu się zgubił.

Zamieściłam ogłoszenia:
http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -499808959
http://tablica.pl/oferta/znaleziono-cza ... r=EREC-55-[id1]-20130701-[displayLink]-12161283@1-20130701214618
http://wroclaw.olx.pl/znaleziono-czarne ... -524112647
http://www.zaginionekoty.pl

Jutro rozwieszę ogłoszenia w okolicy i zapytam w najbliższej lecznicy, jeśli ktoś ma jakiś inny pomysł, to jestem otwarta na propozycje.
Z góry uprzedzam, iż jeśli nie znajdzie się właściciel, to będę mu szukała nowego domu, bo u mnie zostać nie może. Mam już dwa swoje koty, psa i tyle mi wystarczy :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kot jest młody, wydaje mi się, że ma około roku. Futro ma w dobrym stanie, zęby też bardzo ładne. Jest to niekastrowany kocur. Raczej nie błąkał się długo, jest chudy, ale nie wychudzony. Wygląda zdrowo.
Z charakteru też jest naprawdę uroczy, bardzo miziasty i gadatliwy. Akceptuje psa, inne koty zaczepia, ale nie nachalnie (fuczą na niego).

Dziś po południu po kotka zgłosiła się właścicielka, dziękuję i życzę powodzenia.
Ostatnio edytowano Czw lip 04, 2013 17:08 przez Pati P., łącznie edytowano 3 razy

Pati P.

Od: Śro lip 29, 2009 13:26

Post » Nie lip 07, 2013 0:26 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam,
Dnia 4.07.2013 zaginął mi kotek. Rozwiesiłam ogłoszenia, umiesciłam na portalu trójmiasto informacje, szukałam w dzień i noc ....co mogę zrobić ...czy jest szansa ,że się odnajdzie ...

Mieszkam w Gdańsku w dzielnicy Zaspa na Jana Pawła 29 ...może ktoś tu jest z okolic ..proszę o pomoc...kot ma na imię Stefan ,ma 4 lata.....może ktoś widział ... :(...nie wiem jak zamiescić link ....może podam do ogłoszenia na portalu ....

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 87123.html

____________________________________________________________________________________
Znaleziony 13.07.2013
viewtopic.php?p=9961889#p9961889

Stefkaa

Od: Nie lip 07, 2013 0:08

Post » Pon lip 08, 2013 8:26 Re: Zaginione-znalezione koty

Stefkaa pisze:Witam,
Dnia 4.07.2013 zaginął mi kotek. Rozwiesiłam ogłoszenia, umiesciłam na portalu trójmiasto informacje, szukałam w dzień i noc ....co mogę zrobić ...czy jest szansa ,że się odnajdzie ...

Mieszkam w Gdańsku w dzielnicy Zaspa na Jana Pawła 29 ...może ktoś tu jest z okolic ..proszę o pomoc...kot ma na imię Stefan ,ma 4 lata.....może ktoś widział ... :(...nie wiem jak zamiescić link ....może podam do ogłoszenia na portalu ....

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 87123.html

Mieszkam nie daleko Ciebie, ale nie widziałam kici.

Kot piękny, oby się odnalazł. W schroniskach szukalas?
Obrazek

KiszkiMyszki

Od: Śro maja 29, 2013 14:48

Post » Pon lip 08, 2013 10:53 Re: Zaginione-znalezione koty

...szukałam w schroniskach :( ....to już tyle dni ....boję się ,że może gdzieś pobiegł ....może stało się coś złego ...nadal umieszczamy ogłoszenia...chodzimy nocą ....może ktoś go znajdzie i odda....jestem zrozpaczona...mój kochany Stefek :(

Stefkaa

Post » Pon lip 08, 2013 12:22 Re: Zaginione-znalezione koty

Udostępniłam ogłoszenie na facebooku, może ktos sie odezwie. Bardzo mi przykro i trzymam kciuki oby sie znalazł cały i zdrowy :1luvu:
Obrazek

KiszkiMyszki

Post » Pon lip 08, 2013 23:12 Re: Zaginione-znalezione koty

KiszkiMyszki pisze:Udostępniłam ogłoszenie na facebooku, może ktos sie odezwie. Bardzo mi przykro i trzymam kciuki oby sie znalazł cały i zdrowy :1luvu:

...bardzo bardzo dziękuję ...nie mam niestety tam konta ...jestem bardzo wdzięczna....

Stefkaa

Post » Wto lip 09, 2013 12:22 Re: Zaginione-znalezione koty

Już 14 dni szukam.
i jestem już załamana. przestaję wierzyć. Potem znów wierzę, bo dostaję telefony od ludzi, dzwonia jak widzą jakiegokolwiek czarnego kota w okolicy. Albo dzwonią, żeby tylko spytać czy znalazłam - to dodaje otuchy, a potem znów przestaję wierzyć.

Kicia zaginęłą w KRAKOWIE na Olszy (ul. Chrobrego 29).
Jest drobna, przyjazna, ruchliwa i trochę nieskoordynowana - ma problemy z błędnikiem, może dziwnie ruszać główką na boki albo chodzić w kółko jak się zdenerwuje. Ma 7 lat lecz wygląda na 1,5. Jest wykastrowana
Reaguje na imię Żaba.

jest typem osobowości ciekawskim, wątpię by siedziała w ukryciu w piwnicy, prędze wlezie komuś do domu i rozkocha w sobie. Tak było w poniedziałek 25go czerwca, kiedy wymknęła się z mieszkania kolegi u którego była na tymczasowym przechowaniu - siedziała sobie grzecznie na półpiętrze i czekała na jego powrót, ale sąsiedzi się zbiegli, jedna z Pań wzięła kotka do siebie, ale ponieważ nikt się po kicię przez dzień nie zgłosił, pomyślała, że kot jest z poza bloku i pewnie chce wrócić do domku, więc wzięła na ręce i wystawiła kota kolo płotu, a Żaba zadowolona przeskoczyła na drugą stronę i poszła przed siebie. I tyle ją widzieli... :(

Wiem, że sobie poradzi, bo pomimo porażenia mózgowego z jakim się urodziła to cholernie zaradna kotka z wybitnym instynktem przetrwania, ale ja już tak tęsknię. Gdybym wiedziała, że zna teren to bym ufała w to, że wróci jak gdyby nigdy nic, ale nie wiem czy ona wie gdzie ma wracać, skoro została wyniesiona na rękach przez obcą panią w obcym terenie...

Chodziłam po piwnicach, gdzie się dało. Sąsiedzi zaalarmowani i czujni. Cała okolica oblepiona ogłoszeniami. W schronisku byliśmy. Nawet oddelegowałam tam biednego ledwie żywego kotka, jakiego znalazłam przy okazji. To cholernie atrakcyjna dzielnica dla kota - piwnice, zakamarki, ogródki działkowe, rzeczka i milion kotów - każdy tu ma kota, albo kilka. Czarnych jest od cholery, ale żaden nie okazuje się Żabką. W internecie ogłoszenia tez pozamieszczałam. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić.

ObrazekUploaded with ImageShack.com

Link do ogłoszenia:http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-znaleziono/krakow/wciaz-szukamy-kotki-zabki-502174164

KiciaKowalska

Od: Pt cze 28, 2013 14:19

Post » Wto lip 09, 2013 13:04 Re: Zaginione-znalezione koty

To ta Pani wyświadczyła niedzwiedzią przysługę, mogła ją chociaż odnieść na miejsce skąd wzięła, ludzie są czasem też bezmyślni, życzę powodzenia i trzymam kciuki, tak czarnych dużo a po kilku tygodniach żaba może być niepodobna do tej , która zginęła

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Czw lip 11, 2013 6:54 Re: Zaginione-znalezione koty

uff, znalazl sie wlasciciel !!!

-----------------

wczoraj w Puszczykowie znalazłam rudą kotkę
nie moze u mnie zostać, szukam Właściciela lub DT
tel 606 23 88 22

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lip 12, 2013 20:51 przez naczos, łącznie edytowano 1 raz

naczos

Od: Sob cze 20, 2009 22:04

Post » Sob lip 13, 2013 16:16 Re: Zaginione-znalezione koty

KiszkiMyszki pisze:Udostępniłam ogłoszenie na facebooku, może ktos sie odezwie. Bardzo mi przykro i trzymam kciuki oby sie znalazł cały i zdrowy :1luvu:

...chciałam bardzo podziękować i poinformować ,że mój ukochany Stefek znalazł się po prawie 2 tygodniach !! :) ..jestem taka szczęśliwa :) ...był cały czas chyba pod balkonami ...sąsiadka go zauważyła :) pół godziny temu przyniosłam brudaska do domu :) ...głodnego ,wyczerpanego i dzielnego :) ...jedziemy do weterynarza , potem zachipujemy kotka i kupimy obrożę :) Życzę wszystkim aby się nie poddawali i wierzyli ,że cuda się zdarzają :) Dziękuję :)

Stefkaa

Post » Nie lip 14, 2013 19:08 Zaginęła kotka - Warszawa - Włochy

W dniu 13.07.2013 w okolicach ul. Czereśniowej (Warszawa-Włochy) zaginęła kotka.
Biało-szara, lekko pręgowana z charakterystycznymi paskami na policzkach, z szarą plamą pod brodą i lekko odrapanym podbródkiem.
Kotka jest płochliwa, może bać się ludzi. Jest szczepiona i wysterylizowana.
Wabi się Yoko, ale słabo reaguje na imię.
Jeśli ktokolwiek widział kotkę, bardzo proszę o kontakt: tel. 600 277 220
Dla znalazcy nagroda!!!
zdjęcia tutaj
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 63f7032278
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 476553ecc0

Justi77

Od: Nie lip 14, 2013 18:44

Post » Pon lip 15, 2013 12:21 Re: Zaginione-znalezione koty

Stefkaa pisze:

...chciałam bardzo podziękować i poinformować ,że mój ukochany Stefek znalazł się po prawie 2 tygodniach !! :) ..jestem taka szczęśliwa :) ...był cały czas chyba pod balkonami ...sąsiadka go zauważyła :) pół godziny temu przyniosłam brudaska do domu :) ...głodnego ,wyczerpanego i dzielnego :) ...jedziemy do weterynarza , potem zachipujemy kotka i kupimy obrożę :) Życzę wszystkim aby się nie poddawali i wierzyli ,że cuda się zdarzają :) Dziękuję :)

Super :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Jestem mega szczęśliwa, a był tak bliziutko co :mrgreen:

Buziaczki dla Stefka
Obrazek

KiszkiMyszki

[poprzednia][następna]