Już 14 dni szukam.
i jestem już załamana. przestaję wierzyć. Potem znów wierzę, bo dostaję telefony od ludzi, dzwonia jak widzą jakiegokolwiek czarnego kota w okolicy. Albo dzwonią, żeby tylko spytać czy znalazłam - to dodaje otuchy, a potem znów przestaję wierzyć.
Kicia zaginęłą w KRAKOWIE na Olszy (ul. Chrobrego 29).
Jest drobna, przyjazna, ruchliwa i trochę nieskoordynowana - ma problemy z błędnikiem, może dziwnie ruszać główką na boki albo chodzić w kółko jak się zdenerwuje. Ma 7 lat lecz wygląda na 1,5. Jest wykastrowana
Reaguje na imię Żaba.
jest typem osobowości ciekawskim, wątpię by siedziała w ukryciu w piwnicy, prędze wlezie komuś do domu i rozkocha w sobie. Tak było w poniedziałek 25go czerwca, kiedy wymknęła się z mieszkania kolegi u którego była na tymczasowym przechowaniu - siedziała sobie grzecznie na półpiętrze i czekała na jego powrót, ale sąsiedzi się zbiegli, jedna z Pań wzięła kotka do siebie, ale ponieważ nikt się po kicię przez dzień nie zgłosił, pomyślała, że kot jest z poza bloku i pewnie chce wrócić do domku, więc wzięła na ręce i wystawiła kota kolo płotu, a Żaba zadowolona przeskoczyła na drugą stronę i poszła przed siebie. I tyle ją widzieli...

Wiem, że sobie poradzi, bo pomimo porażenia mózgowego z jakim się urodziła to cholernie zaradna kotka z wybitnym instynktem przetrwania, ale ja już tak tęsknię. Gdybym wiedziała, że zna teren to bym ufała w to, że wróci jak gdyby nigdy nic, ale nie wiem czy ona wie gdzie ma wracać, skoro została wyniesiona na rękach przez obcą panią w obcym terenie...
Chodziłam po piwnicach, gdzie się dało. Sąsiedzi zaalarmowani i czujni. Cała okolica oblepiona ogłoszeniami. W schronisku byliśmy. Nawet oddelegowałam tam biednego ledwie żywego kotka, jakiego znalazłam przy okazji. To cholernie atrakcyjna dzielnica dla kota - piwnice, zakamarki, ogródki działkowe, rzeczka i milion kotów - każdy tu ma kota, albo kilka. Czarnych jest od cholery, ale żaden nie okazuje się Żabką. W internecie ogłoszenia tez pozamieszczałam. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić.

Uploaded with
ImageShack.comLink do ogłoszenia:
http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-znaleziono/krakow/wciaz-szukamy-kotki-zabki-502174164