Niepotrzebne rzeczy prześlę

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro cze 12, 2013 10:58 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

Przepraszam za zamieszanie, nie wiedziałam, że Prakseda była juz zgłoszona.
Kurczę, przykro mi, że Kazarowi się pogarsza... Faktycznie, dobrze jest to skonsultować z jeszcze jakimś dobrym weterynarzem.
Na forum jest też nieoceniona w kocich sprawach i chorobach użytkowniczka o nazwie Blue. Może napiszesz do niej pw? Może coś podpowie?
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt cze 21, 2013 14:14 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

informacja dla cypisek

Paczka 1 (z 2) została zapakowana oraz przekazana kurierowi GLS .
Międzynarodowy numer przesyłki jest następujący: 626638586816

Paczka 2 (z 2) została zapakowana oraz przekazana kurierowi GLS .
Międzynarodowy numer przesyłki jest następujący: 626638586533
ObrazekObrazek
NASZE UKOCHANE ZNAJDY
Wsparliśmy : Koko, Koteczka 10 letnia, Elf, Lucky[*], Antoś , Hania, Szczoch, Hasan1

Salah Ad-Din

Od: Nie paź 02, 2011 20:22

Post » Pt cze 21, 2013 22:42 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

Witam.
Jesteście wspaniali i nie zmieniajcie się.
Dzięki takim osobą jak wy, wierze w ludzi :)

Proszę napisz co po wizycie u weta??

weridian

Od: Sob paź 31, 2009 10:56

Post » Pon cze 24, 2013 10:28 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

weridian pisze:Witam.
Jesteście wspaniali i nie zmieniajcie się.
Dzięki takim osobą jak wy, wierze w ludzi :)

Proszę napisz co po wizycie u weta??

dziękujemy za słowa uznania. Co do Kazara dziś jedziemy do Wrocławia do Pana Kiełbowicza , zobaczymy co nam powie :(
ObrazekObrazek
NASZE UKOCHANE ZNAJDY
Wsparliśmy : Koko, Koteczka 10 letnia, Elf, Lucky[*], Antoś , Hania, Szczoch, Hasan1

Salah Ad-Din

Post » Pon cze 24, 2013 10:47 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

Witam,
A już myśleliśmy ze tylko my ( nasza rodzinka) jesteśmy "inni". Na szczęście nie.
Pozdrawiamy.

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Pon cze 24, 2013 11:10 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

Akurat "inni" w tym wypadku znaczy lepsi :ok:
Czekamy na wieści o Kazarze!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon cze 24, 2013 11:40 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

Bardzo często odwiedzam wątek tych kotów viewtopic.php?f=1&t=153988.Dawno już żadne koty tak bardzo nie leżały mi na sercu, dawno tak wychudzonych nie widziałam :cry: Kiedy przeczytałam, że biją się o kości i jedzą resztki zupy szczawiowej popłakałam się.Z bezsilności również.Nie mogę pomóc tak, jakbym chciała, to znaczy zabrać chociaż jednego na DT.Pingwinek o zrudziałym futerku powinien być leczony i to natychmiast.Nie mogę patrzeć na "legowiska" tych cudnych maluszków.To jakieś trociny, brudno tam okropnie :cry: Te kociaczki powinny leżeć na czystych kocykach, mieć ciepło.Powinny zostać zbadane przez weta, odrobaczone i zaszczepione, ale przede wszystkim trafić do DT, a tych brak :cry: .Okazało się, że tylko ludzi o dobrym sercu jest sporo.Kotki dostały już sporo karmy, na konto mojego bazarku zrobiłam zamówienie w zooplusie, kilka bazarków w toku, parę osób wpłaciło pieniądze.Wszystko jest w pierwszym poście.Dzisiaj też wysłałam paczkę głównie z posłankami, kuwetą i miseczkami, chyba się przydadzą.To jest jednak stado 18 kotów, zaniedbanych, chorych, którymi trzeba zająć się od podstaw.Myślę, że nikomu na forum nie trzeba pisać, ile to wszystko kosztuje.
Mam nadzieję, że Cudak1 się nie obrazi, że się wtrącam, bo to jej watek i to ona opiekuje się kotami.
Bardzo proszę o pomoc dla nich, wszystko jest potrzebne, naprawdę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 24, 2013 12:02 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

Niech Cudak1 określi czy woli jedzenie dla zwierzaków czy sfinalizowanie leczenia kociaków [ 500 zł ] W tym drugim przypadku nie wysyłamy gotówki ,a jedynie płacimy przelewem weterynarzowi który będzie leczył kociaki.
ObrazekObrazek
NASZE UKOCHANE ZNAJDY

Salah Ad-Din

Post » Pon cze 24, 2013 12:06 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

Bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: W swoim imieniu i tych biednych kotów.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 24, 2013 14:32 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

I ja pomagam pewnej starszej Pani, która ma pod opieką gromadę kotów przygarniętych i bezpańskich na dworze. Dba o nie jak najlepiej ale kiedy kupimy karmę, to brakuje na leczenie i odwrotnie... Przyda się nam wszystko... Karma, kocyki polarowe, wsparcie finansowe. Kotów jest 17 w mieszkaniu (kiedy zaczynałam pomoc było 25, ale części udało się znaleźć domy), 7 w piwnicy i kilkadziesiąt na dworze. Już wiele kotów udało się podleczyć, ale potrzeby nadal są ogromne :oops: Tutaj wątek, który prowadzę: viewtopic.php?f=1&t=146436

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon cze 24, 2013 14:34 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

Salah Ad-Din pisze:u Kazara nie jest ciekawie :/ oczy mu coraz bardziej zarastają [ syblefaron] Jeździmy do Garncarza z nim od 2 lat i wcześniej mówił iż nie będzie się to pogarszać ,a jest odwrotnie. Zastanawiamy się aby w przyszłym tygodniu nie jechać do Wrocławia do Pana Kiełbowicza [ chyba takie nazwisko ] może on cos doradzi aby zastopować chorobę . Szkoda że tu na forum nikt nie miał do czynienia i nie leczył kociaka z symblefaronem :/

proszę zajrzeć do tych starych wątków,jest opisany podobny przypadek i spostrzeżenia odnośnie leczenia symblefaronu , może sie przyda :
viewtopic.php?p=1884305
oraz viewtopic.php?t=49961
osobiście, odkąd prowadzę wątek ślepaczków, nie spotkałam się z tą chorobą...

składam wielkie podziękowania w imieniu klubu ślepaczków za serce i pomoc najbardziej potrzebującym :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon cze 24, 2013 14:48 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

ewar pisze:Bardzo często odwiedzam wątek tych kotów viewtopic.php?f=1&t=153988.Dawno już żadne koty tak bardzo nie leżały mi na sercu, dawno tak wychudzonych nie widziałam :cry: Kiedy przeczytałam, że biją się o kości i jedzą resztki zupy szczawiowej popłakałam się.Z bezsilności również.Nie mogę pomóc tak, jakbym chciała, to znaczy zabrać chociaż jednego na DT.Pingwinek o zrudziałym futerku powinien być leczony i to natychmiast.Nie mogę patrzeć na "legowiska" tych cudnych maluszków.To jakieś trociny, brudno tam okropnie :cry: Te kociaczki powinny leżeć na czystych kocykach, mieć ciepło.Powinny zostać zbadane przez weta, odrobaczone i zaszczepione, ale przede wszystkim trafić do DT, a tych brak :cry: .Okazało się, że tylko ludzi o dobrym sercu jest sporo.Kotki dostały już sporo karmy, na konto mojego bazarku zrobiłam zamówienie w zooplusie, kilka bazarków w toku, parę osób wpłaciło pieniądze.Wszystko jest w pierwszym poście.Dzisiaj też wysłałam paczkę głównie z posłankami, kuwetą i miseczkami, chyba się przydadzą.To jest jednak stado 18 kotów, zaniedbanych, chorych, którymi trzeba zająć się od podstaw.Myślę, że nikomu na forum nie trzeba pisać, ile to wszystko kosztuje.
Mam nadzieję, że Cudak1 się nie obrazi, że się wtrącam, bo to jej watek i to ona opiekuje się kotami.
Bardzo proszę o pomoc dla nich, wszystko jest potrzebne, naprawdę.

Salah Ad-Din pisze:Niech Cudak1 określi czy woli jedzenie dla zwierzaków czy sfinalizowanie leczenia kociaków [ 500 zł ] W tym drugim przypadku nie wysyłamy gotówki ,a jedynie płacimy przelewem weterynarzowi który będzie leczył kociaki.

Bardzo, bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dopytam weterynarza, czy nie będzie problemu z płatnością przelewem i dam znać.
Na kogo w takim wypadku wziąć fakturę? I czy może to być kilka faktur, czy raczej jedna, dopiero jak 500 zł się uzbiera za leczenie?

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon cze 24, 2013 20:58 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

Podczytuje i trzymam kciuki za zdrówko .. :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto cze 25, 2013 14:44 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

Wczoraj dotarł do nas kurier. Wielkie dziękuję w imieniu kotów. Ogarne się i powklejam fotki.Od 3 tygodni pracuję do późna i na nic nie mam czasu.U nas leje deszcz i końca nie widać.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto cze 25, 2013 17:26 Re: Niepotrzebne rzeczy prześlę

Cudak1 - jak się uzbiera 500 zł. zapłacimy jednym przelewem.
cypisek - cieszymy się ,że wszystko jest ok. Fotki jednak muszą być :)
alessandra - dziękujemy za zainteresowanie i pomoc

Wczoraj byliśmy z Kazikiem we Wrocławiu :/ nie jest wesoło z jego oczkami. Oczka zaczęły po dwóch latach szybko zarastać i do tego najgorsze pojawił się na nich czarny pigment :/. Od dziś stosujemy kurację jaką nam zalecił Kiełbowicz choć zaznaczył ,że nie należy się spodziewać poprawy :/ Jesteśmy źli na Garncarza iż zaniedbał Kazara pomimo tego ,że byliśmy z nim ostatnio u niego w Warszawie. Braunol i difadol w momencie szybkiej inwazji zrostów na oko nic nie da ,a to nam zalecał od X czasu Garncarz. Zobaczymy co będzie po 2 tygodniach po kuracji Kiełbowicza.

Leki przepisane :

DEXAMYTREX
Raz co drugi dzień

DEXAMETHASON, HYLOGEL
rano,popołudniu,wieczorem

Encorton
1tab/dzień
ObrazekObrazek
NASZE UKOCHANE ZNAJDY

Salah Ad-Din

[poprzednia][następna]