Buraski z Namysłowa s. 11 kolejne potrzebują nowych domów :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 06, 2013 14:14 Re: Ala w DS, Felek, kicia i jej maluszek u mnie w DT.

A ja trochę się chciałam zareklamować... wystawiłam sporo rzeczy na bazarek, kilka nowych bazarków, a jeden starszy z dorzuconą dużą ilością nowych ubrań. Cały dochód rzecz jasna dla kotków! Gorąco zapraszam! :)

eleganckie ubrania służbowe r. 36 :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153680
ubrania znanych marek i nie tylko dla dziewczynek i kobiet, rozmiary od XS do XL :arrow: viewtopic.php?f=20&t=152455
śliczna sukienka w sam raz na wesele r. 36 :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153681
nowe kostiumy kąpielowe w różnych rozmiarach :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153679
handmade - kotki do przytulania i ptaszki dla ozdoby :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153684

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw cze 06, 2013 14:21 Re: Ala w DS, Felek, kicia i jej maluszek u mnie w DT.

michalinadzordz pisze:Jutro jadę jeszcze raz z mamą, małym i w pakiecie Felkiem do weterynarza. Na poprzedniej wizycie mamusia została potraktowana trochę po macoszemu, bo wczoraj kiedy wyszła z klatki i zaczęła chodzić po mieszkaniu okazało się, że strasznie kuleje. W dodatku na maluchu znalazłam pchłę. Tak więc jutro zabieramy się do fizjo-wetu na kolejny przegląd. Felek mógł dostać w prezencie pchłę, więc jedzie na odpchlenie, maluszek zaczyna otwierać 1 oczko i leci mu z niego ropka, więc też dobrze będzie go obejrzeć, no a mamie trzeba wymacać miednicę i tylne łapki. Odpchlić póki co nie można ani mamy ani maleństwa...

oj... co się dzieje z kotulką?
za wizytę :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt cze 07, 2013 11:15 Re: Ala w DS, Felek, kicia i jej maluszek u mnie w DT.

My już po wizycie. Walczymy z WSZOŁAMI - bo to nawet nie pchły... Mały został posypany zasypką (bezpieczną dla mamy, nawet jeśli ją zliże), a mama dostała fripex, Felek asekuracyjnie też dostał fripex na kark.

Co do mamusi, to dostała od nas imię - Mela. Otóż nasza Melania ma fatalne dziąsła, wczoraj gdy podawałam pastę, to przy lekkim dotknięciu polała się krew :( Pani doktor zdecydowała, że trzeba wprowadzić lek przeciwbólowy i najlepiej antybiotyk, bo taki stan w pyszczku jest też zagrożeniem dla młodego i nawet jeśli wypije antybiotyk z mlekiem mamy, to nic mu nie będzie. Kotka z tego powodu podobno bardzo cierpi. Za 2 tyg. mam jechać na kontrolę i podobne podanie środków na pasożyty i wtedy przyjrzymy się dokładnie także łapce. Mam nadzieję, że do tej pory zejdzie obrzęk.

Dziś za odpchlenie całego towarzystwa i podanie zastrzyków mamie + lekarstwa zapłaciłam 60 zł. Jak na ilość lekarstw, to raczej niewiele. Na razie jedyny wydatek jaki się szykuje, to podkłady, bo na początku przyszłego tygodnia mam dostać od hodowli, która już odchowała swoje kocięta karmę royala dla karmiącej mamy :1luvu: z góry bardzo dziękuję tej hodowli (Elmowo*PL) i jej właścicielce Pani Sylwii :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dla hodowli szyłam ostatnio torby z ich logo i dzięki temu miałam pieniążki na dzisiejszą wizytę :)

A Felek to wspaniały kawaler. Waży już 4 kg :D Taki jest przystojny... :twisted: Uwielbiam go po prostu :)

michalinadzordz

Post » Pt cze 07, 2013 13:24 Re: Ala w DS, Felek, kicia i jej maluszek u mnie w DT.

Cieszę się ,że Felek znalazl dom :)))
Jednak te robaki u Meli (bardzo fajne imię ,podoba mi się :) ) i maluszuka mnie niezapokoily.Ale co się dziwić skoro mama tyle czasu byla na dworze :cry:
Jeśli chodzi o Alę to poprostu z niej jest maly lobuziak 8) W nocy budzi moją mamę a do mnie przychodzi i zasypia obok mojej gowy na poduszce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jednak jeśi w nocy spać nie daję i przychodzi do pokoju i miauczę to udajemy ,że śpimy.Ale i tak Ala ostatnio żeby dobudzić moja mamę dotykala ja lapką po nosie :ryk: :ryk:
Jak przychodzę ze szkoly, pierwsze co robie to siadam na fotel i pieszczę Alkę.W tedy wchodzi na mnie,daje mi miliardy calusków i tuli się. Ach jak ja to kocham <3 <3 <3
A z Martyna już wczesniej myśalyśmy nad imionami dla maluszka.Jak będzie chlopiec to Charli a jak dziewczynka to Bila albo Nabila. Coś się wybierze :ok:
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Pt cze 07, 2013 22:55 Re: Ala w DS, Felek, kicia i jej maluszek u mnie w DT.

Nazwałyśmy malucha Filipkiem :)

Środki na robale już działają! Prawie wszystkie paskudy z małego i mamy już pozdychały, jak wymieniałam podkład z transporterka, to były na nim setki martwych robali 8O Jak nie tysiąc z kawałkiem... Cała klatka kennelowa jest w trupach tych robali :| muszę kupić dużo nowych podkładów...

michalinadzordz

Post » Nie cze 09, 2013 21:37 Re: Ala w DS, Felek, kicia i jej maluszek u mnie w DT.

Feluś pojechał już do nowego domku. Był bardzo wystraszony :( Smutno tu bez niego...

A Melania już chyba lepiej się czuje, bo nie wypada jej aż tak języczek, ma chyba troszkę lepsze te dziąsła niż były. Wypuszczona z klatki od razu do niej znów ucieka, chociaż brana na ręce jest spokojna i mruczy.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

A tu zdjęcia Ali z DS :) Wypiękniała. Waży już prawie 4 kg, ma puchatą sierść i jest śliczna :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Ala i Mela są bardzo podobne, prawda?

michalinadzordz

Post » Pon cze 10, 2013 21:43 Re: Ala i Felek w DS, Mela i jej maluszek u mnie w DT.

A tu mały Filipek:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Jest już większy niż moja dłoń ;) Dostałam dla niego lek na odrobaczenie do podania gdy tylko skończy 3 tyg. (czyli za tydzień).

Jego mama dziś miała wyczyszczone gruczoły okołoodbytowe, została wymacana łapka, która prawdopodobnie kiedyś była złamana lub wypada ze stawu. Na razie nie można zrobić prześwietlenia, więc się nie dowiemy. Zęby OKROPNE!!! i to pomimo antybiotyku... Przy tylnych ząbkach zbiera się ropa :cry: Musi ją bardzo boleć...

michalinadzordz

Post » Czw cze 13, 2013 22:53 Re: Ala i Felek w DS, Mela i jej maluszek u mnie w DT.

Mela startuje na Miss kwietnia ;)

15. MELA od michalinadzordz

u Melania jeszcze na dworze... wtedy jeszcze nieuchwytna.
Obrazek

A tu już ze swoim synusiem w bezpiecznym domku :)
Obrazek
Mela to kicia, na którą polowałam 2 miesiące. Kiedy już udało się ją złapać, to przyjechała do mnie w pakiecie z maleńkim kociątkiem. Kotka od razu rzucała się w oczy przez swój wywieszony języczek. Wiedziałam, że jest chora, ale jeszcze nie było wiadomo co jej jest. Okazało się, że jest "dziewczyną bez zęb...ów na przedzie" i stąd ten jęzorek. Jak tylko odstawi małego od "mleczarni", to czeka ją czyszczenie ząbków, ale języczek już zawsze pozostanie na wierzchu. Mam nadzieję, że tak jak słynny Kefir z Kalisza (od czarno-czarni) znajdzie Dużego, który pokocha ją mimo, że ma zeza, po złamaniu łapki kuleje, a język jej zwisa... Nie ma co, urocza z niej dama :) Jest kochana, ciągle mruczy i ugniata, aż dziwne, że tak się zachowuje kot z podwórka 8O W dodatku jest świetną mamusią ;)

michalinadzordz

Post » Pt cze 14, 2013 15:25 Re: Ala i Felek w DS, Mela i jej maluszek u mnie w DT.

:D fotki świetne! Mela urocza, Filipek słodki :love:
A jak się wiedzie Felkowi w DS?
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt cze 14, 2013 15:33 Re: Ala i Felek w DS, Mela i jej maluszek u mnie w DT.

violet pisze::D fotki świetne! Mela urocza, Filipek słodki :love:
A jak się wiedzie Felkowi w DS?

Felek z dnia na dzień podchodzi coraz bliżej, je, bawi się, ale na razie nie daje się dotknąć...

michalinadzordz

Post » Sob cze 15, 2013 10:57 Re: Ala i Felek w DS, Mela i jej maluszek u mnie w DT.

Mela dostała rujkę 2 dni temu. Dopiero dziś mnie olśniło, że to może być ruja, bo nigdy nie miałam kotki w tym wieku, która nie była sterylizowana, więc rui na oczy nie widziałam, a poza tym ona dopiero 3 tygodnie temu urodziła 8O Strasznie towarzyska się zrobiła. Ma ciągle otwartą klatkę, w której siedzi z małym, coraz częściej z niej wychodzi i coraz dalej się zapuszcza. Wcześniej nie wychodziła z pokoju mojej współlokatorki, a teraz zagląda już do mojego pokoju, na 2 końcu długiego korytarza. Ciągle się łasi, ociera, mruczy albo grucha, głaskana przebiera tylnymi łapkami. Rozmawiałam przed chwilą z Agnieszką (od Figaro) i troszkę mnie nastraszyła, że Mela może małego odstawić od cycka, ale na razie nie ma z tym większego problemu (no chyba, że ja jestem w pobliżu, to zostawia go i idzie się łasić). Będę ją mieć na oku. Wczoraj próbowałam małemu dać trochę mleczka z butelki, ale nie chciał ssać smoka. Niestety przyłapałam go ciamkającego żwirek. Oczywiście zaraz wyjęłam z pysia co się dało i wystawiłam kuwetę z klatki żeby nie miał do żwirku dostępu. Jeszcze nie ma zębów, ale na dniach się pojawią, bo już je widać przez dziąsła. Kiedy powinnam mu zacząć dawać stały pokarm? Kupiłam już royala babycat ale to chyba jeszcze trochę za wcześnie?

michalinadzordz

Post » Sob cze 22, 2013 20:54 Re: Ala i Felek w DS, Mela i jej maluszek u mnie w DT.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
małe robaczki :)

michalinadzordz

Post » Nie cze 23, 2013 11:52 Re: Ala i Felek w DS, Mela i jej maluszek u mnie w DT.

Felicjan z nowego domku :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

michalinadzordz

Post » Pon cze 24, 2013 19:37 Re: Ala i Felek w DS, Mela i jej maluszek u mnie w DT.

Widać ,że Felek to syn Alicji <3
Tak samo się rozklada przy zabawie i robi podobne minki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Widać ,że jest szczęśliwy,tak się cieszę :ok:
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Wto cze 25, 2013 14:01 Re: Ala i Felek w DS, Mela i jej maluszek u mnie w DT.

Wczoraj pojechałam z Melą i małym Filipkiem na kontrolę do weterynarza. Miały wszoły, które po podaniu środków na pchły pięknie wybiło. Sierść obu nadal była nieładna, było do niej coś poprzyklejane i poprosiłam by Pani dr to sprawdziła. Niestety są to gnidy... Na razie nic mocnego nie można podać póki matka karmi. Mały znów dostał zasypkę, a ona iwerminę spot on, trzeba im będzie przez jakiś czas robić okłady z rozcieńczonej w wodzie iverminy. Za 2 tygodnie małego można już spokojnie odłączyć od mamy i się nią zająć, bo ma fatalny stan zębów, co pociąga za sobą straszny stan dziąseł. Za 3 tygodnie powinna mieć czyszczone zęby i sterylizację przy 1 narkozie. Plan był genialny - za tydzień miałam zabrać mamę do Zduńskiej i tam ją leczyć, a maluszek miał trafić do Figaro. Nie może się tak stać przez wszoły, bo dopóki całkowicie się ich nie wytępi, nie można ich łączyć z innymi kotami. Kotka miała przez wakacje być u Pani Jadwigi, ale u niej jest 17 innych kotów i gdyby te wszoły się rozniosły na całe stado, to byłaby tragedia. Te gnidy póki są gnidami, są nie do zabicia, ale przy podawaniu tych środków każda, która się wykluje powinna natychmiast umrzeć.
Dziś natomiast Melania została sfinksem. Filip własnej mamy nie poznał!
Dziś została cała ogolona i tym sposobem pozbyła się większości gnid. Sierść powinna odrosnąć ładniejsza. Od dziś zaczynamy okłady z iveminy. Po goleniu byłam cała w kłakach. Mela wygląda bardzo rasowo ;) postaram się dodać jakieś zdjęcia ale gdzieś posiałam kabel od telefonu...

michalinadzordz

[poprzednia][następna]