Okrutne!!! trzeba naglosnic.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 19, 2013 21:06 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

film obejrzałam - makabra
a komuś z Was w ogóle przyszło do głowy że te kopniaki są z zamiarem wyrwania kotki z pyska psa?
nie bronię bo nie widzę podstaw, ale w mojej opinii mogła być to idiotyczna próba wyrwania kota ze szczęk piesa
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt kwi 19, 2013 21:14 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

No właśnie na Polsacie mówili, że pies dopadł kota, a właściciel skopał psa, ale na filmie to wygląda jakby kota kopał :(

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pt kwi 19, 2013 21:20 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

dalia pisze:film obejrzałam - makabra
a komuś z Was w ogóle przyszło do głowy że te kopniaki są z zamiarem wyrwania kotki z pyska psa?
nie bronię bo nie widzę podstaw, ale w mojej opinii mogła być to idiotyczna próba wyrwania kota ze szczęk piesa

Nie sadze , a jak by to nie był kot tylko dziecko to tez bo kopał to gryzione dziecko :roll:

Jakiś czas temu miałam podobna sytuacje , grupka gówniarzy puściła psa w typie bull na mnie i moje psy w tym starego 15 letniego w typie pekina , to ja wzięłam tego psa za tylne łapy i podniosłam bardzo energicznie do góry ( gryziony mój Fibi darł sie z bólu w niebo głosy ), gówniarze sie zdziwili i tylko sie ich zapytałam czy mam tym psem roz #$ ić szybe sklepową ( oczywiście bym tego nie zrobiła , ale musiałam jakoś zareagować )
Kazdy opiekun psa powinien umieć w takiej sytuacji zareagować a nie kopać ,pewnie sie sam boi tego psa :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt kwi 19, 2013 21:28 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

No ale Ty wiedziałaś jak prawidłowo zareagować :ok: Ja mimo, że kilkanaście lat temu byłam jeszcze psiarą, dowiedziałam się o takich metodach dopiero tu z przytoczonego artykułu (jest link). Zresztą kiedyś nie było takich dziwnych ras typu bull. Jak się ma takiego psa to tylko kaganiec na jego pysk albo konkretna wiedza co robić w razie ataku.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pt kwi 19, 2013 21:29 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

Jam ma się agresywnego psa to prowadzi sie go w kagańcu. Jak można wykopywać kota z psiego pyska?, to ma być pomoc dla kota? te kopniaki?
Nie wydaje i się żeby w ten sposób chciał pomóc kotce. To tylko bardziej rozjuszało psa i prowokowało go do dalszego gryzienia. Gdyby ten pies gryzł człowieka to tez kopałby tego człowieka żeby mu pomóc?
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt kwi 19, 2013 22:36 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

Wiem jak to zabrzmi, ale szkoda że ten pies nie pogryzł jakiegoś człowieka. A jakby jeszcze jakieś dziecko się trafiło to już by śmieciuch siedział.
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt kwi 19, 2013 22:47 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

Justa&Zwierzaki pisze:
dalia pisze:film obejrzałam - makabra

Nie sadze , a jak by to nie był kot tylko dziecko to tez bo kopał to gryzione dziecko :roll:

o wlasnie! Sluszna uwaga. Jesli chcial "pomoc" kotce, to mial odciagnac jakos psa. Ale jak sobie psa tak wychowal... kiedys pewnie pekal z dumy, ze ma tak agresywnego psa, a teraz sie go boi

Justa&Zwierzaki pisze:Jakiś czas temu miałam podobna sytuacje , grupka gówniarzy puściła psa w typie bull na mnie i moje psy w tym starego 15 letniego w typie pekina , to ja wzięłam tego psa za tylne łapy i podniosłam bardzo energicznie do góry

wiesz, ale Ty jestes odwazna, nie boisz sie reagowac w takiej sytuacji, jak Cie znam, to dalabys sie sama psu pogryzc w obronie innego zwierzaka. Poza tym Ty jestes krzepka babka :ok:

przewaznie gdy pies jest agresywny to nawet jego wlasciciel sie go boi.
Z reszta kilka dni temu na FB byla taka fotka, jak kobieta trzyma na smyczy psa, ewidentnie agresywnego, bo zlosliwie szczerzyl kly, a przed psem siedzialo dziecko, zadowolone, usmiechniete jakby nigdy nic... Podpis pod fota jakiego mozna sie bylo spodziewac. Teraz dokladnie nie pamietam slowo w slowo, ale jakos tak to bylo, ze on wcale nie gryzie, on chce sie tylko bawic... :roll: Czyli w mysl tego moze mamy wierzyc, ze w opisywanym na tym watku przypadku tez pies nie byl wcale agresywny i tylko sie chcial z kotka bawic, co?! 8O

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt kwi 19, 2013 22:48 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

Iburg pisze:Jam ma się agresywnego psa to prowadzi sie go w kagańcu. Jak można wykopywać kota z psiego pyska?, to ma być pomoc dla kota? te kopniaki?
Nie wydaje i się żeby w ten sposób chciał pomóc kotce. To tylko bardziej rozjuszało psa i prowokowało go do dalszego gryzienia. Gdyby ten pies gryzł człowieka to tez kopałby tego człowieka żeby mu pomóc?

zgadzam sie, tylko sie dziwie, czemu ten pies i wlasciciela w koncu nie zaatakowal...

Kociara82

Post » Pt kwi 19, 2013 22:52 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

monika794 pisze:Wiem jak to zabrzmi, ale szkoda że ten pies nie pogryzł jakiegoś człowieka. A jakby jeszcze jakieś dziecko się trafiło to już by śmieciuch siedział.

no wlasnie, a tak to pewnie bedzie jak zwykle "niska szkodliwosc czynu" bo przeciez "to tylko kot" :roll: :x

Koki-99 pisze:No właśnie na Polsacie mówili, że pies dopadł kota, a właściciel skopał psa, ale na filmie to wygląda jakby kota kopał :(

tak, jasne, bo jak ktos skopal psa to trzeba zrobic reportaz, bo to przeciez pies, to prawie jak czlowiek, nie powiedza przeciez, ze ktos skopal kota, bo sie osmiesza i nikt nie bedzie chcial tego reportarzu ogladac, bo "to tylko kot"... :roll: :evil: :x

Kociara82

Post » Pt kwi 19, 2013 23:18 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

Nie chciałam oglądać tego filmiku, bo mam na to za słabe serce, niestety (a może i stety) puścili go dzisiaj w wiadomościach. Boże jak ta kicia na końcu uciekała i się przewracała, Boże drogi jakim to trzeba być człowiekiem, popłakałam się bo pamiętam jak Filemon (kotek bezdomny którym się opiekuję) cierpiał po ugryzieniu w łapkę przez psa. To jak ta kicia musiała potężnie cierpieć. Mnie już nie tyle boli, że te kary są takie niskie tylko, że ludziom przychodzą takie rzeczy do głowy :((((.
Puszek ciuła do swojej skarbonki na nerki https://pomagam.pl/chorenerkipuszka

girlonthebridge

Od: Sob wrz 22, 2012 1:24

Post » Pt kwi 19, 2013 23:21 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

W TVN '' PROSTO Z POLSKI '' był materiał o tym i widać że redaktor drążył temat , oby sie udało go ukarać , bo to miało miejsce 2 tyg temu a s#$el nawet nie dostał mandatu za brak kagańca a ze strony tego s@#ela był donoś do służb weterynaryjnych na właścicieli kotki , iz ta kotka zaatakowała tego s@#$la , brak słów :evil: :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt kwi 19, 2013 23:43 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

Kotka zaatakowała . Kotna kotka . Pewnie by ich obu zagryzła i zjadła . Dobrze się gnuj broni . Mam nadzieję , że ktos mu wymierzy sprawiedliwość na własną rękę . I to były nauczyciel . Nie dziwię się , że młodzież taka a nie inna . czego on mógł nauczyć .W komentarzach pod artykułem ktoś napisał , że gościu żonę bił i kopał . To samo w komentarzach na stronie internetowej miasta .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob kwi 20, 2013 0:05 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

niestety takie sprawy póki nie zostaną mocno nagłośnione (tylko dzieje się to dopiero w momencie tragedii) są olewane przez służby. U mnie w bloku babeczka ma 5 psów, no wsciekłe to, rzuca się i szczeka a ona je puszcza wolno bez smyczy. Psina już gryzła i ludzi i zwierzęta (zagryzione ptaki, obecnie pogryziony przez nią kot jest u mnie - niestety już nie w 100% sprawny) i co. Nic. Sprawę zgłaszałam i do TOZu (zero reakcji) i do kilku fundacji z prośbą chociażby o poradę co robić jak reagować - zero reakcji, sprawa milion razy zgłaszana do straży miejskiej - pojawili się raz, sprawdzili szczepienie (1 na 5 psów) no i se pojechali.

Naprawdę musi dojść do zagryzienia - kota/sarny/dziecka żeby ktoś do ch***ja pana w tym państwie zareagował???????
Puszek ciuła do swojej skarbonki na nerki https://pomagam.pl/chorenerkipuszka

girlonthebridge

Od: Sob wrz 22, 2012 1:24

Post » Sob kwi 20, 2013 0:19 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

Czy coś ruszyło w tej sprawie? Jest jakaś petycja na stronie internetowej? Facet znęcał się nad tą kotką, i może za to pójść do więzienia.
Niestety ale niektórzy weterynarze to tylko wyciągacze kasy.
Obrazek Obrazek

alette

Od: Śro sie 03, 2011 12:26

Post » Sob kwi 20, 2013 9:53 Re: Okrutne!!! trzeba naglosnic.

Czy jest wydarzenie na fb??
jeśli tak proszę o link.
Co za śmieć!! normalnie bym go ch... z...
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

[poprzednia][następna]