Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Prywata więc piszę małymijo.anna pisze:no to jest całkiem fajniea jak z mocznikiem ?
CatAngel pisze:Prywata więc piszę małymijo.anna pisze:no to jest całkiem fajniea jak z mocznikiem ?
Widzisz w grudniu crea była 1,41(Skitels jest od końca października do dzisiaj bez żadnych leków) wszystko źle znosił i czuł się coraz gorzej kroplówki zamiast mu pomagać powodowały pogorszenie jego stanu chodził zamulony spał cały czas. Po odstawieniu kroplówek i leków(oczywiście pilnowaliśmy go bardziej i badanie miał wtedy co dwa tygodnie) crea sama spadła przez trzy miesiące z 4,43(październik) do 1,41(grudzień) W styczniu miał 1,91. Tydzień przed wizytą styczniową dostawał Renal bo nam zabrakło Sanabelle, podkradł też kurczaka(czytałam że kurczak podnosi kreatyninę u nerkowców ile w tym prawdy nie wiem). Długo czekaliśmy też na pobranie krwi, a Skitels nie jest kotem współpracującym i widać było, że był bardzo zestresowany.
Mocznik grudzień-88,4 styczeń-99,1 Zachowanie kota ani trochę się nie zmieniło.
Animus pisze:ale że co po Renalu kreatynina skoczyła do góry?
Animus pisze:Bardzo Was proszę o wyjaśnienie i opinię,
dostałam propozycję leczenia pnn i wdrożenie inhibitory ACE.
Animus pisze:w odniesieniu do badań i parametrów nerkowych taki schemat leczenia
Animus pisze:dzięki za linki, ale to jest za duży chaos, miałam nadzieję, że ktoś mi wytłumaczy bliżej,
to jest lek obniżający ciśnienie, więcej nie wiem
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 186 gości