Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 09, 2012 22:06 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Dziewczynki jak tam kocie potfffory :?: :D

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro paź 24, 2012 20:29 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

adzi pisze:po cichu podczytywałam przed weekendem o koteczce. jakoś byłam pewna, że da radę....

takich kotów, już raz wyrwanych śmierci (schroniskowej), szkoda najbardziej....

oj Adzi-mówię Ci, jak szkoda.. :cry:
A wczoraj tak się cieszyłam, bo Skórki wypuszczone już całkiem w niedzielę, biegają szczęśliwe w okolicy- wczoraj widziałam Klajda 3 razy jeżdżąc w tę i z powrotem do Tekiśki do lecznicy, jak zakumplowany z tutejszym Arołkiem (gościem którego dokarmiamy już ze dwa lata) siedział sobie w trawie i na dżwięk mojego samochodu zastygał i przyglądał mi się wielkimi gałami-dopiero jak próbowałam podejść zrobić fotkę to czmychał pod kontener pod którym siedziała Bonnie i przesiadują inne okoliczne kociska ..
tak się cieszyłam że jest bezpieczny i prowadzi bujne życie towarzyskie :D

wstawie fotkę ale trzeba przez szkło powiększające .. :lol:

Obrazek

Aroł siedzi na leżaku a ta biała futrzana kropka za parkanem przy kontenerze to Klajduś :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 24, 2012 20:49 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Jak będą jakieś fotki, to będę bardzo uśmiechać się z 3miasta :) EDIT. jeszcze bez lupy (znaczy że nie jest ze mną źle 8) ), ale widzę tę białą kropkę vel. Kajdusia :lol:

dzisiaj siedziałam w poczekalni szpitalno-przychodniowej i czekając pracowałam na kompie. natknęłam się na zapomniane zdjęcia "skórkowe" sprzed roku. Ogromnie się cieszę, że większości kotków mimo wszystko się udało. Rudy "Radar", Gimli, Teoś,Teodor i Teofil w DS, Maciuś u Ciebie w DT, a i mam nadzieję jak będzie gotowy do adopcji to ktoś się w nim totalnie zabuja :1luvu: , Bonnie i Clyde też na pewno w spokojnej okolicy, w towarzystwie innych ogonków. z pełną miską i budką mają najbezpieczniejszą przyszłość jaką mogą mieć. Gryzio i Drapcia w DT mają się jak dwa pączuszki w Paulowym maśle (przepraszam za zbyt bujną metaforę, ale miałam koszmarny dzień) 8)

P. wspaniale walczyła o Rózię i Gucia, były kochane i otoczone opieką.

To najważniejsze.

------------------------------------------------------------------------

myślałam o twojej Tekisi w kontekście DT i wielkiej miłości i walce jaką toczycie o te koty w najgorszym stanie, dosłownie wyrwane śmierci, jak los może być przewrotny i okrutny i dla kotów i dla tymczasowych opiekunów.....szkoda koteńki, ale dziesiątki innych są zdrowe, kochane, uratowane z schronu i innych koszmarów, w swoich DS'ach i chyba trzeba patrzeć, że szklanka jest do połowy pełna...

jak Opiekunowie przyjęli wiadomość o śmierci koteczki ?

adzi

Post » Śro paź 24, 2012 20:58 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Duza jest nierozumna-powiedziała że nie pozwoli się pouczać ! i że to lekarze zabili jej wnusię !

a Duży obwinia matkę.
A siebie za to że nie zabrał matce żwirku,że pozwalał matce najpierw przychodzić a potem zabierać kotki jak on był w pracy-to było tak że matka mieszka nad nim 2 piętra i pod jego nieobecność w domu zabierała koty do siebie aby się "prawidłowo rozwijały", kochała je bardzo ale co z tego jak głupio ..

powiem Ci ze jestem wypalona-postanowiłyśmy dziś z Alareipan odpocząć - ja nie brać więcej tymczasów, Ona nie chodzić do schronu- wykocić moje 15 tymczasków i pożyć ze 2-3 miesiące całkowicie bez kotów aby zobaczyć jak to w ogóle jest . Zadbać trochę o siebie, skupić się na "normalnym życiu" i dopiero po tym czasie zdecydowac co potem chcemy robić.
Obie jesteśmy już psychicznie do niczego.. :(

A Maciuś jest gejem :D -zakochał się w Cyganku-splatają się ogonkami i przewalają-pokarm przyjmują obaj leżąc obok siebie :lol:
szukamy im domku razem :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro paź 24, 2012 21:08 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

to jedno zdanie
smarti pisze:A Maciuś jest gejem :D
:ryk: :ryk: :ryk: obniżyło mi automatycznie ciśnienie 8)

coś w tym jest, w życiu nie widziałam, aby Maciuś się uganiał za kotkami, ani nigdy nie walczył jako jeden z niewielu z terytorialnymi kocurami :lol:

że też sama na to nie wpadłam, Maciuś Gejem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

-----------------------------------------

o boże, no to ci współczuję, bo to masakra jeśli Pani rezydując w domu, widziała jak kotka na jej oczach opychała się żwirkiem...szkoda, że intencje i skutki naszych działań nie zawsze idą ze sobą w parze.

szkoda i kici i Was i Dużego, bo z opisu widać, że myślący i empatyczny

----------------------------------------

ile człowiek może przyjąć "na klatę", oto jest pytanie.... :cry: "pełne baterie" to podstawa.

adzi

Post » Nie gru 16, 2012 7:10 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

no i wreszcie po miesiącu odkładania i zwalczania mojej niechęci do ładowanie zdjęć w fotosiku :D przesyłam zdjęcia Teosia, pierwszego Skórka. Zabranego chwilę przed innymi. Teoś trafił do cudnego kocio-psiego domu. Po rozmowie przedadopcyjnej , jak zawoziłam T., oglądałam z Państwem ich bogatką zdjęciotekę (od lat 70 poczynając - 2 ukochanych psów - na zdjęciu widać, że Teoś jest nim wyraźnie zainteresowany i 3 kotów) :lol:

Teraz mieszka z suczką Tiną, którą najwyraźniej zdominował. Okazjonalnie spotyka się z kocicą Małżonki i jej sunią.

Oto Teoś prawie rok później

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

adzi

Post » Nie gru 23, 2012 23:06 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

oglądałam te foty z TŻ-tem.
zgodnie stwierdzamy że Teoś MUSI być jakimś kuzynem naszego Maciunia co widać po zbliżeniu skarpetek na łapusiach.
:D

a tymczasem...

Wszystkiego Najlepszego, Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Swiąt Bożego Narodzenia i czaderskich pre-zentów pod choinką życzy Smarti z całą Kociastą Załogą ... Obrazek

...oraz...Maciunio !!! Obrazek...
Ostatnio edytowano Pon lip 15, 2013 14:58 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Wto sty 01, 2013 18:11 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Maciunio :1luvu: :1luvu: :1luvu: nie wygląda jak on kiedyś...jest chyba 3 razy większy i taki przystojony... Czy jego gej-partner jest też taki "postawny" :D ?

Samych szczęśliwych, najedzonych, zdrowych kociastych w nowym 2013 roku :piwa: :!:

adzi

Post » Pon sty 28, 2013 18:46 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Cześć Dziewczyny!:)

Nie było mnie długo na Miau, ale jak wiecie cały czas jestem "do złapania" na Fb.

Adzi, czy masz jakieś stare fotki Gryzia i Drapci z czasów wolności?:) Też bym chętnie wstawiła dla porównania :mrgreen:
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Nie lut 24, 2013 21:19 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Smarti - w zasadzie to może być nie tylko kuzyn, tak sobie myślę, w końcu Maciunio nie był na wolności wykastrowany :?

Kituni - szukałam na dysku z kocimi zdjęciami i nie mogę totalnie wyszukać fot Drapci :? , EDIT Gryzio jest na początku wątku. Wśród 3 pingwinków na zdjęciach, Gryzio to jest ten najregularniejszy i najbardziej batmankowaty :1luvu: :1luvu:

adzi

Post » Pon lut 25, 2013 5:50 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Gryzia rozpoznałam już wcześniej, ale Drapuli faktycznie nie ma - nic dziwnego biorąc pod uwagę jej charakterek :mrgreen:

Jest po prostu prześmieszna, niby strachulec i płochulec, ale wystarczy brzdęknąć w miskę, żeby od razu była pod nogami. Zadziera wtedy ogon na maksa w górę i stroszy jego nasadę, taka jest podjarana faktem nadchodzącego posiłku:) ale dotknąć się jej nie da, można podziwiać z daleka:)
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Sob lip 06, 2013 9:29 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Dziewczyny kochane, czas najwyzszy znalezc dom dla Drapci i Gryzia. Siedza potwory u mnie juz tak dlugo (mialy byc miesiac), a moje wszelkie kontakty i koneksje juz wyczerpalam, nikt nie chce adoptowac plochliwych kotow...

Przydalaby sie Wasza pomoc w znalezieniu dobrych domow/domu. Najlepiej w Warszawie, zebym mogla czuwac nad ich dobrobytem^^

Skontaktujcie sie ze mna pls na priv na Facebooku, bede mogla przeslac aktualne zdjecia.

Licze na Wasza pomoc!

Paula

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Pon lip 15, 2013 15:19 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

nie pamiętam dokładnie kiedy Maciuś do mnie przyjechał-wiem tylko że było to ok dwa lata temu :strach:

i oto po dwuletnim oczekiwaniu i co najmniej rocznym szukaniu ... ::
tadammmm.....

uprzejmie donoszę że wczoraj Maciuś pojechał do cudownego Domku :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

pojechał ze swoim nierozłącznym przyjacielem Cygankiem-paluszkiem, do domku w którym od grudnia mieszka moja Shila-też paluszanka :D :kotek: :kotek: :kotek:

wiem więc że to Domek i Ludzie najwspanialsi na świecie-warunki idealne bo karma tylko najlepsza, przepiekne drapaki-dość powiedzieć że Państwo po pracy codziennie bawią się z Shilą "ze dwie godziny zeby nie była smutna" 8O

Duzi zauroczyli się bardzo Maciuniem i jego flimońskim spojrzeniem ale ponieważ powiedzieliśmy że między chłopakami istnieje bardzo silne uczucie i tworzą teraz ,jakże modny, związek partnerski, to Państwo, po całej bezzsennej nocy myślenia stwierdzili że nie moga już ich nie wziąć bo się zakochali :1luvu: :ok:
Ponieważ Shila,jak jeszcze u nas była to kochała się zarówno w Maciusiu jak i w Cyganku (kochała się też w Bogdanku bo to straszna lafirynda jest :ryk: ) to sądzę że we troje stworzą bardzo udany trójkącik :kotek: :kotek: :kotek: :ok:

Póki co Cyga zwiedza pokój a Maciuś bezpiecznie zadekował się pod kaloryferem więc za pomyślne dokocenie milion :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Skórki są cały czas bardzo szczęśliwe-pisałam na swoim wątku że :

smarti pisze:...

Miałam ciekawą sytuację ze Skórkami :D
Skórki jak wiadomo, jako "nieoswajalne" mieszkają już od sierpnia w naszym śmietniku a mój TŻ jest ich Karmicielką :D
Otóż sąsiedzi którzy jesienią wprowadzili się na przeciwko, w ramach porządków wystawili na pobocze super wypasioną budę po psach.
( Buda ta jest do wzięcia-jest oczywiście używana, ale mega wypasiona i ocieplona- właśnie mam zamiar założyć jej osobny wątek z fotami aby znależć na nią chętnego )

w każdym razie, któregoś dnia usłyszałam sąsiada i poszłam zapytać "czy ta buda to do wzięcia" i wtedy wywiązała się rozmowa o Skórkach.
Już dawno zauważyliśmy że Skórki chetnie u sąsiadów przebywają ale obawiałam się co to za ludzie-czy lubią koty..

No i usłyszałam że;
"to ICH KOTY " :1luvu: ,
żę Państwo "też je karmią",
że "są bardzo urokliwe i dobrze wychowane" :ok: ,
nawet "czasem wchodzą do domu ale pogłaskać się nie dają"
i że "absolutnie nie przeszkadzają a przeciwnie-są bardzo mile widziane, lubiane przez rodzinę i gości-(bo takie nienachalne), mają na tarasie i przy garażu kilka swoich posłanek, i "pracują z Panem do póżnej nocy leżąc na dachu przy połaciowym oknie Pana pokoju" a także "pomagały zdawać córce maturę wylegując się na parapecie jej okna" :D :ok:

wniosek jest jeden - trzeba mieć szczęście w życiu, co :D :ok:
...

nie działa mi imadższak ale jak tylko zadziała to wstawię foty w pełni wypasionych Skórków :D

Biorąc pod uwage , że Gimli ma już Domek chyba od ponad roku to moge uznać że moja przygoda z cudownymi gdańskimi kotami zakończyła się się ponad dwóch latach wreszcie pomyślnie :D

Z mojego maga DT zostały mi jeszcze "tylko" cztery urocze footerka do wydania a więc powoli nadchodzi pora na zasłuzony odpoczynek od tymczasowania :D

smarti

Post » Pon lip 15, 2013 15:29 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

I na FB znalazłam datę przyjazdu Gdańszczaków do Ciebie - 20.11.2011. Czyli ponad półtora roku, ale jest szczęśliwe zakończenie :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]