Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczyk...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 27, 2012 15:35 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

Bardzo determinuje :lol:
marysia i ania
KICIA[*][*]
Obrazek

m&s

Od: Sob lis 29, 2008 17:55

Post » Wto lis 27, 2012 16:58 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

fantasia1983 pisze:Podstawowa opcja kosztuje w zooplus 39 zł, niestety jak widać na zdjęciach niebezpodstawne były komentarze użytkowników o dość "niedokładnym" wykonaniu. Dobrze, że także podali pomysł jak wybrnąć z - nazwijmy ją - wady produkcyjnej... chodzi o to. że te niebieskie przezroczyste elementy górne bardzo łatwo się wypinają i przy zabawie kotek je po prostu notorycznie zdejmuje.
Witam. Też tak miałam, ale okazało się, że po włożeniu w otworki trzeba ten przezroczysty element przesunąć w bok, tylko nie pamiętam, w którą stronę, ale to powinno się poczuć, czy da się przesunąć, czy nie. Teraz nic nie wypada, zabawka bardzo dobrze się trzyma. Może u was jest tak samo, jak było u mnie?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto lis 27, 2012 17:43 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

Kicorek pisze:Witam. Też tak miałam, ale okazało się, że po włożeniu w otworki trzeba ten przezroczysty element przesunąć w bok, tylko nie pamiętam, w którą stronę, ale to powinno się poczuć, czy da się przesunąć, czy nie. Teraz nic nie wypada, zabawka bardzo dobrze się trzyma. Może u was jest tak samo, jak było u mnie?

"nożeszwmordejeża" :evil: jaki to człowiek czasem ograniczony bywa i bez pomocy nawet głupiej zabawki nie umie złożyć, może gdybym nie przeczytała o tym że elementy się wypinają i że można to załatwić recepturkami to bym poszukała sposobu na lepsze zapięcie a tak pozostaje mi tylko podziękować... DZIĘKUJĘ!!! I JEST MI WSTYD :oops: oczywiście elementy się przesuwają i wsio działa :lol: dzięki :wink:
Koszysta vel Kosza/Koszka/Koszyk od STASHKOT*PL.
ObrazekObrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148216

fantasia1983

Od: Sob paź 06, 2012 17:28

Post » Wto lis 27, 2012 18:18 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

Trochę techniki i sie człowiek gubi :)
Witajcie :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto lis 27, 2012 18:23 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

No to się ciesze, że działa. Tak przypuszczałam, że to o to chodzi, bo sama się wściekałam na wypadające elementy :lol:
Zwłaszcza że wcale nie widać, że coś należałoby z tym zrobić, trzeba to poczuć ;)

Życzę dobrej zabawy ślicznej koteczce :)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto lis 27, 2012 18:29 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

Kicorek pisze:No to się ciesze, że działa. Tak przypuszczałam, że to o to chodzi, bo sama się wściekałam na wypadające elementy :lol:
Zwłaszcza że wcale nie widać, że coś należałoby z tym zrobić, trzeba to poczuć ;)

Życzę dobrej zabawy ślicznej koteczce :)

Nie wiem gdzie Cię szukać na forum zatem z tego miejsca pozdrawiam przeurocze chudzielce Devonki i jeszcze raz dziękuję :D
ObrazekObrazek

fantasia1983

Post » Śro lis 28, 2012 9:46 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

Dzień dobry wszystkim :)

Ostatnio nie mogłam zasnąć... a dlaczego to pokrótce opowiem. Mieszkamy w domu z ogrodem, jak to zwykle bywa taki dom stoi tuż obok jakiejś ulicy... niby nie jest tu jakiś straszny ruch, ale odkąd zalali kilka lat temu ulicę asfaltem to samochody pędzą jak na złamanie, stanowczo za szybko jak na osiedle domków. A zmierzając do sedna, myślałam aby wypuszczać Koszę na dwór ale się boję, a przecież w lato trudno będzie utrzymać ją w domu, ktoś zostawi otwarte drzwi wyjściowe, tarasowe, okno i co wtedy, nie utrzymam jej w domu zwłaszcza, że widzę że już teraz ciągnie ją na zewnątrz...ech uwierzcie mi, że zaczęłam żałować, że wzięłam kicię, kolejne zmartwienie i troska na sercu :(
ObrazekObrazek

fantasia1983

Post » Śro lis 28, 2012 10:53 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

Zbuduj wolierę.
Albo spacery w szelkach i na smyczy.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro lis 28, 2012 11:03 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

myślałam o wolierze, ale to spory wydatek a w dodatku mam tak skonstruowane wyjście na "taras/ogródek" że przyłączenie woliery do domu jest praktycznie nie możliwe...(choć cały czas kombinuję, ale mąż chyba się nie zgodzi na takie wyjście, mąż sporo dla mnie robi ale chyba na takie ustępstwo już nie pójdzie...) strasznie jestem na siebie zła, że wcześniej o tym nie pomyślałam tylko byłam na tyle samolubna, że wzięłam kotka bez przemyślenia sprawy :evil: zostają szelki i smycz, ale i tak nie rozwiązuje to problemu otwartych drzwi i tarasu (tu mogę zamontować moskitietę na dodatkowych drzwiczkach, już się za tym kiedyś rozglądałam). ech byłam głupia i bezmyślna. nic to... wyżaliłam się i idę się nachlać... kawy... ech, nawet się człowiek w tych dzieciatych czasach porządnie schlać z żalu przed południem nie może :wink:
ObrazekObrazek

fantasia1983

Post » Śro lis 28, 2012 11:12 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

Lepiej schlać się z powodu wymyślenia sposobu, jak udaremnić ewentualną ucieczkę :wink:

Do poczytania:
viewtopic.php?t=26742
http://www.karusek.com.pl/show.php?show ... lektryczne
http://www.petsafe.pl/Artykul-1-elektry ... -kota.aspx

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro lis 28, 2012 11:16 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

Szelki + dłuuuga linka i będzie sobie wobodnie wchodzić i wychodzić.
marysia i ania
KICIA[*][*]
Obrazek

m&s

Post » Śro lis 28, 2012 11:45 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

m&s pisze:Szelki + dłuuuga linka i będzie sobie wobodnie wchodzić i wychodzić.

ale że jak? co? bo nie kumam... :oops: wytłumacz :!:
ObrazekObrazek

fantasia1983

Post » Śro lis 28, 2012 12:06 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

Do szelek doczepiasz linkę, albo długą taśmę, przywiązać możesz na tarasie (jak masz do czego, albo do drzewka w ogródku) i kot swobodnie wchodzi do domu i wychodzi do ogródka.
marysia i ania
KICIA[*][*]
Obrazek

m&s

Post » Śro lis 28, 2012 12:36 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

sa takie smycze dla psów co maja wbudowany mechanizm rozciagania- jak piesek idzie to się wydłuża jak piesek wraca to się w środku roluje. Takie coś ja stosuje na działce... kotek w szelkach , do szelek ta smycz( a są różne rozciągliwości) i już. nawet lepsze to niz sznurek bo się zwija samo i kotek się nie zakręci o to :D

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Śro lis 28, 2012 12:59 Re: Koszysta, pierwszy i mam nadzieję nie ostatni syberyjczy

Owszem, ale trzeba trzymać smycz...
marysia i ania
KICIA[*][*]
Obrazek

m&s

[poprzednia][następna]