Kocie przemiany Na ratunek porzuconym 2013

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lis 23, 2012 17:26 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Ja bym chociaż poszła do kierowniczki poczty i poskarżyła się, niech namierzy półgłówka z danego rejonu i choć trochę go obsztorcuje.

No oczywiście, że tak powinnam była zrobić, ale słabo mi idą takie akcje. Zresztą gościa znam z widzenia, czasem tu bywał na zastępstwach, ma nieciekawe obyczaje - dzwoni na domofon po kilkanaście razy (o czym mogłam się przekonać będąc pod prysznicem i nie mogąc wyjść tak szybko - prawdę mówiąc myślałam, że jakieś dzieci sobie jaja robią).
No i w ogóle - po to coś jest w bąbelkach, żeby się nie uszkodziło, to oczywiste, że nie można tego tak maltretować...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt lis 23, 2012 18:53 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Ja miałam szczęście i odebrałam dzisiaj kalendarz na poczcie w stanie idealnym :D Kalendarz piękny i wzruszający :1luvu: Każda jego karta, to wspaniała historia uratowanego kociego życia. Wiersz też cudny i poruszający. Już nigdy nie kupię kalendarza w księgarni, Empiku. Zmienia się kartkę w kalendarzu i wisi przez miesiąc taki nijaki. W przypadku TEGO kalendarza jest zupełnie inaczej. Czytam i oglądam każdą stronę wiele razy. Wiele z tych kart doskonale pamiętam z wątków na Miau, kiedy to wspaniali ludzie walczyli o kocie życie :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt lis 23, 2012 19:29 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

bulba pisze:Ja miałam szczęście i odebrałam dzisiaj kalendarz na poczcie w stanie idealnym :D Kalendarz piękny i wzruszający :1luvu: Każda jego karta, to wspaniała historia uratowanego kociego życia. Wiersz też cudny i poruszający. Już nigdy nie kupię kalendarza w księgarni, Empiku. Zmienia się kartkę w kalendarzu i wisi przez miesiąc taki nijaki. W przypadku TEGO kalendarza jest zupełnie inaczej. Czytam i oglądam każdą stronę wiele razy. Wiele z tych kart doskonale pamiętam z wątków na Miau, kiedy to wspaniali ludzie walczyli o kocie życie :1luvu:
:oops: :1luvu: :oops:

właśnie wysłałam kilka kolejnych kalendarzy. Włożyłam szersze tekturki i napisałam na kopercie NIE ZGINAĆ, na co pani na poczcie raczyła mnie poinformować, że "one i tak podróżują w workach i taki napis nic nie da" :roll:. Że musiałaby to być paczka, aby były inaczej traktowane (nie wiem czy paczki się inaczej traktuje, czy po prostu mają sztywne opakowanie), a tak są "wrzucane" do worków, więc cyt."normalne, że niektóre się pogną, bo worki są wiązane i nikt nie patrzy co jest w środku" 8O :strach:. Argument, że koperta bąbelkowa, że szanowanie przesyłki... - bez znaczenia - załamka... Jedyne, co - mam nadzieję, że sam listonosz może już napis przeczyta... Pomyślę nad innym rozwiązaniem na przyszły rok. Tyle, że wysokie koszty przesyłki przy takiej cenie kalendarza przekroczą już możliwości niektórych osób :(.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt lis 23, 2012 19:59 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Ale nie przejmuj się wcale. Ileż to razy dostawałam paczki, w mocnych tekturowych opakowaniach, a w stanie opłakanym. Niestety, poczta, a i kurierzy nierzadko, traktują przesyłki w sposób okropny :? Kalendarz można wyprostować, ale co zrobić z przedziurawioną puszką z kocim jedzeniem. Wiadomo, że po kilkunastu godzinach można już tylko wyrzucić do śmietnika.
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt lis 23, 2012 20:27 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Ja też dziś odebrałam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Fajne teksty napisane pięknym językiem, mądre wskazówki jak pomagać i na co zwrócić uwagę opiekując sie kotem. Ten kalendarz jest bbbb edukacyjny! Dlatego uważam, że powinien być dostępny w normalnej sprzedaży np w Empikach, żeby o tym jak wygląda mądra pomoc zwierzętom dowiedzieli się zwykli ludzie. Wiem, że pewnie sprawy prawne, formalne nie są takie łatwe do załatwienia, ale życzę Wam, żeby (być może za kilka lat) udało się sprzedawać te kalendarze powszechnie :ok:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pt lis 23, 2012 20:37 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

justyna p pisze:Ja też dziś odebrałam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Fajne teksty napisane pięknym językiem, mądre wskazówki jak pomagać i na co zwrócić uwagę opiekując sie kotem. Ten kalendarz jest bbbb edukacyjny! Dlatego uważam, że powinien być dostępny w normalnej sprzedaży np w Empikach, żeby o tym jak wygląda mądra pomoc zwierzętom dowiedzieli się zwykli ludzie. Wiem, że pewnie sprawy prawne, formalne nie są takie łatwe do załatwienia, ale życzę Wam, żeby (być może za kilka lat) udało się sprzedawać te kalendarze powszechnie :ok:

zgadzam się, dobrze by było komercyjnie poedukować niemiauowych ludzików :)
Odebrałam dzisiaj z Seidla, jest jeszcze fajniejszy niż na zdjęciach :)
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Pt lis 23, 2012 21:04 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

do mnie doszły wczoraj i zaraz otworzyłam - są cudowne!!!

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Pt lis 23, 2012 21:13 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Dziś dostałam kalendarz.

Dotarł w idealnym stanie.

Współczuję tym , którym listy dostarcza bezmózgi listonosz.
Ten listonosz, który zgiął przesyłkę był wyjątkowym kretynem. Przecież to było usztywnione. Wiadomo, że takich kopert się nie zgina.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt lis 23, 2012 22:23 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

:oops: :oops: :oops: dziękuję za wszystkie miłe słowa. Cieszę się też, że większość dociera jednak w stanie dobrym!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt lis 23, 2012 22:32 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

rybcie pisze::oops: :oops: :oops: dziękuję za wszystkie miłe słowa. ...

Słowa podziękowania należą Ci się także od Opiekuna Mrówki - Miss Maja. "Mój kalendarz" - zdobi teraz Jej dom. ("mój kalendarz" był prezentem dla Mrówki i jej Opiekuna - niespodzianka się udała. Nadzwyczaj się podobał. Pan był wzruszony i ogromnie uradowany :P )
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob lis 24, 2012 0:26 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

dziś odebrałam - wspaniałe!!!!! piękny mądry kalendarz :ok:
i, szczęśliwie, listonosz mądrym człowiekiem jest i krzywdy kalendarzom nie zrobił ;)
dziękuję :1luvu:
KrólowaNocy[*], Greebo[*], Jaś[*], Bojówka[*], MiniMini[*], NeverMind v.Ciocia[*], Adolfina[*], FataMorgana[*] :(

jenny170

Od: Wto wrz 17, 2002 12:19

Post » Sob lis 24, 2012 9:01 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

zabers pisze:A ja chciałam dodać, że odwiedziłam dziś Miss Maja - Mrówkę. Jest śliczna, zadbana, w doskonałej kondycji, milutka, kontaktowa, przytulaśna, a futerko lśniące, że achjej.
zabers pisze:
rybcie pisze::oops: :oops: :oops: dziękuję za wszystkie miłe słowa. ...

Słowa podziękowania należą Ci się także od Opiekuna Mrówki - Miss Maja. "Mój kalendarz" - zdobi teraz Jej dom. ("mój kalendarz" był prezentem dla Mrówki i jej Opiekuna - niespodzianka się udała. Nadzwyczaj się podobał. Pan był wzruszony i ogromnie uradowany :P )
takie wieści to miód na serce wszystkich, którzy pomagają zwierzakom! Że te bidy, wychuchane i rozpieszczane sypiają teraz na poduszeczkach, tulone i całowane przez Dużych. Że to wszystko ma sens :). Mrówcia tak bardzo potrzebowała Swojego Człowieka! A Ludzie otwierający swoje serduszka i domy dla potrzebujących zwierząt są wielcy :1luvu:. To nie Opiekun Mrówki powinien dziękować, to my dziękujemy tym wszystkim osobom zaangażowanym w ratowanie a potem w kochanie w DS. Bez nich wszystkich te 12 historii skończyłoby się inaczej :(. I wiele wiele innych, które rozgrywają się codziennie.
Zabres - super niespodzianka. Bardzo miło z Twojej strony, że podarowałaś kalendarz :1luvu:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Sob lis 24, 2012 10:40 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

dziękuję bardzo, dostałam

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Sob lis 24, 2012 13:51 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Ja też przed chwilą odebralam swoje kalendarze,na szczęście w b.dobrym stanie......Są piękne i będą moim prezentem dla wspaniałych miłośników kotow,co prawda nie działających na forum ale przygarniających koteczki podrzucane na ich posesje....

ulola

Od: Śro lut 04, 2009 17:33

Post » Nie lis 25, 2012 9:43 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Dostalam kalendarz :D

Perfekcyjnie wydany..

I mądry, i wzruszający.

Serdeczne dzieki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]