Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 04, 2012 16:49 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

No i gdzie te foteczki??????
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie lis 04, 2012 17:13 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

Ale Ciocie niecierpliwe :ryk:

Zanim foty, krótka opowieść.
Dziś została odmrożona ostatnia partia dorsza którego przywiózł nam brat z nad morza. Kubuś od samego ranka czatował na rybę :mrgreen: Oczywiście wyczuł idealnie moment patroszenia i w sekundę siedział w kuchni.
Po chwili wyczekiwania, niecierpliwienia, barankowania, miauczenia, tańczenia... jego oczom ukazał się widok leżącej bezpańsko ryby na desce :ryk: Szybki skok na blat kuchenny, ryba w pysk i długa... niestety przy zeskakiwaniu ryba wypadła z małego pysia :roll:
Kubuś nie zastanawiając łap rybę w pysk i długa z prędkością światła do przedpokoju :ryk:

Miałyśmy z mamą ubaw, popłakałam się ze śmiechu. Moja złodziejska krówka :ryk:

Foty :mrgreen:
Złodziej Kubisław :ryk:

Obrazek Jak to ukradłem rybę? Ja?

Obrazek Obiadku gdzie jesteś...
Obrazek Muszę się schować zanim obiadek mnie zauważy 8)

Obrazek Gdzie kolacja...

Słodki Tofi :mrgreen:

Obrazek Ani mi się śni pozować

Obrazek Idealny kamuflaż z dywanem 8)

Obrazek Nie patrz tylko masuj
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie lis 04, 2012 17:22 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

Ależ piękne foty :love: :love: :love: :love:
a Kubuś to taki sam złodziejaszek jak mój Bazyl :mrgreen: oj też potrafi kraść :mrgreen: .Niedawno tz mnie pyta ,dlaczego mu postawiłam na stole kanapki z samym maslem :mrgreen: :mrgreen: , no i wszystko wiadomo :ryk:
Obrazek

Danusia

Post » Nie lis 04, 2012 17:30 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

Danusia pisze:Ależ piękne foty :love: :love: :love: :love:
a Kubuś to taki sam złodziejaszek jak mój Bazyl :mrgreen: oj też potrafi kraść :mrgreen: .Niedawno tz mnie pyta ,dlaczego mu postawiłam na stole kanapki z samym maslem :mrgreen: :mrgreen: , no i wszystko wiadomo :ryk:

Z kanapek tez kradnie 8)
Raz upolował salceson, raz polędwiczkę, serek żółty też już zwędził :ryk:
Jednak takie sytuacje są sporadyczne.
Gorzej z Tofim, w jego towarzystwie bez opieki nie można zostawić nic do jedzenia, gwizdnie wszystko :mrgreen:
Jednak w jego przypadku to złe nawyki z życia śmietnikowego :roll: , a Kubuś hmmm nigdy mu niczego nie brakowało taki łasuch :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Nie lis 04, 2012 17:37 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

Bazyl raczej chyba smietnikowego życia nie pamięta :roll: , byl zbyt malutki jak do nas trafił. Ale on z kolei to musi jeść co godzinę :mrgreen: no i nie ma zmiłuj się :ryk: jak mu się nie da to się sam obsłuzy :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Danusia

Post » Nie lis 04, 2012 20:26 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

Danusia pisze:Bazyl raczej chyba smietnikowego życia nie pamięta :roll: , byl zbyt malutki jak do nas trafił. Ale on z kolei to musi jeść co godzinę :mrgreen: no i nie ma zmiłuj się :ryk: jak mu się nie da to się sam obsłuzy :mrgreen: :mrgreen:

Mądry chłopak z Bazyla :mrgreen:
Kubuś to łasuch ale cierpliwy łasuch i potrafi czekać na papu nawet jak miska pusta. Tofi lubi w nocy podjadać przez co budzi mnie każdej nocy nad ranem :roll:
Samoobsługa nie wchodzi w grę, wyżarł by całą karmę :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie lis 04, 2012 21:27 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

U mnie kradnie tylko Pan Kacper, włazi na stół, bierze i nawet nie ucieka...konsumpcja na miejscu... :ryk:
Dziewczyny tego nie robią, no...czasem Kropka coś skubnie...ale w jej wykonaniu to raczej lekki poczęstunek :D
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon lis 05, 2012 8:47 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

AnnAArczyK pisze:U mnie kradnie tylko Pan Kacper, włazi na stół, bierze i nawet nie ucieka...konsumpcja na miejscu... :ryk:
Dziewczyny tego nie robią, no...czasem Kropka coś skubnie...ale w jej wykonaniu to raczej lekki poczęstunek :D

Nie ma co się dziwić, Pan Pers to luzak wśród kotów, nic go nie rusza :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pon lis 05, 2012 9:19 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

U mnie nikt nie chce nic kraść :( Gabi tylko przychodzi na mleczko jak jem płatki na śniadanie :roll:
Przez cały czas się zastanawiam czemu te moje kociaki są takie wielkie jak prawie nic nie jedzą 8)
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pon lis 05, 2012 12:21 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

:twisted: U nas Gaja jest kradziejką, a Primka zaczyna się od niej uczyć.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon lis 05, 2012 19:04 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

A Malagito jakoś tak ostatnio rozpoczął swoją złodziejską działalność. :mrgreen: Wcześniej jakoś go ludzkie jedzenie nie interesowało, a teraz cały czas próbuje to ukraść ser żółty z kanapki, to poluje na mój makaron pesto (chociaż ostatnio miał nauczkę jak ukradł ten z sosem chili... :ryk: ), dzisiaj mamie znowu podebrał część skrojonego jajka jak robiła sałatkę. :twisted:
Coś te nasze koty chyba niedokarmione się czują, że sobie tak muszą na własną rękę radzić. :roll:

Buziaki dla kociastych i Dzulki! :1luvu: Ale takie posłane na odległość, bo mam chore gardło, więc nie chciałabym ich zarazić. :mrgreen:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pon lis 05, 2012 22:41 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

Witam.
Miraclle, ryba leżąca na desce należy do kota....nie wiedziałaś o tym?...

bozena640 pisze:U mnie nikt nie chce nic kraść :( Gabi tylko przychodzi na mleczko jak jem płatki na śniadanie :roll:
Przez cały czas się zastanawiam czemu te moje kociaki są takie wielkie jak prawie nic nie jedzą 8)

Mogę podarować trzy "złodziejki" :mrgreen: :Manię, Kleo i Mafię.Najlepszy styl prezentuje Mafia: wchodzi na blat, różnymi drogami, porywa to co chce i skokiem ratownika, z ofiarą w dziubasku, rzuca się z blatu....ucieka i na wszelki wypadek warczy :D .

solarie pisze:Coś te nasze koty chyba niedokarmione się czują, że sobie tak muszą na własną rękę radzić. :roll:

:ryk:
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Wto lis 06, 2012 8:48 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

Miraclle pisze:Ale Ciocie niecierpliwe :ryk:

Zanim foty, krótka opowieść.
Dziś została odmrożona ostatnia partia dorsza którego przywiózł nam brat z nad morza. Kubuś od samego ranka czatował na rybę :mrgreen: Oczywiście wyczuł idealnie moment patroszenia i w sekundę siedział w kuchni.
Po chwili wyczekiwania, niecierpliwienia, barankowania, miauczenia, tańczenia... jego oczom ukazał się widok leżącej bezpańsko ryby na desce :ryk: Szybki skok na blat kuchenny, ryba w pysk i długa... niestety przy zeskakiwaniu ryba wypadła z małego pysia :roll:
Kubuś nie zastanawiając łap rybę w pysk i długa z prędkością światła do przedpokoju :ryk:

Miałyśmy z mamą ubaw, popłakałam się ze śmiechu. Moja złodziejska krówka :ryk:

Foty :mrgreen:
Złodziej Kubisław :ryk:

Obrazek Jak to ukradłem rybę? Ja?

Obrazek Obiadku gdzie jesteś...
Obrazek Muszę się schować zanim obiadek mnie zauważy 8)

Obrazek Gdzie kolacja...

Słodki Tofi :mrgreen:

Obrazek Ani mi się śni pozować

Obrazek Idealny kamuflaż z dywanem 8)

Obrazek Nie patrz tylko masuj

Kubusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: przystojniaku :ok:
Toficzku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Śro lis 07, 2012 12:05 Re: Moje 2+1 , czyli FeLVkowe chłopaki i niedźwiedź gryźli

bozena640 pisze:U mnie nikt nie chce nic kraść :( Gabi tylko przychodzi na mleczko jak jem płatki na śniadanie :roll:

Koty zawsze znajda sposób na darmową wyżerkę :ryk:
Gromadka umiejętnie podjada :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]