Mina Kropeczki bezcenna

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
barbarados pisze:Dalej trzymam za maluszka![]()
![]()
![]()
![]()
. Musi byc dobrze !
Kotina pisze:AnnAArczyK![]()
Pachniałaś małym koteczkiem dlatego Kropeczka Cię ugryzła. Ona zareagowała na obcy zapach. Dla obu kocic (pers pewnikiem ma to gdzieś) Rambo to stres, zagrożenie, one nie rozumieją, że nic w ich życiu się nie zmieni, że nadal będą kochane - takie goopie zazdrośnikiLunka jest pewnie kotką bardzo wrażliwą i dlatego sik był poza kuwetą
![]()
Jestem zwolennikiem obróżki feromonowej. Nie jest tania, ale na pierwszy miesiąc (na taki okres ona działa) dokacania można spróbować. Kupiłabym dla Lunki i Kropeczki, gdy Rambo już na stałe będzie mógł wejść na soloonyOna bardzo uspokoi kotki, a dla malucha ten zapach też będzie miły.
Do kupienia np. tutaj, ale może jest też w innych sklepach internetowych
http://animalia.pl/produkt,18991,sergea ... 38-cm.html
Teraz stosuj "przenoszenie zapachów". Poradzono mi tak robić, gdy pojawił się u nas Cynamon, który bał się Fitusia. Polega to na głaskaniu raz jednego zwierza, a zaraz potem drugiego i na odwrót. W ten sposób na ich futerkach zostaje zapach tego drugiego, z którym powoli się zapoznają i oswajają. Można też zapach przenosić na kocykach, które się koteczkom podmienia![]()
Ale wszystko powolutku, stopniowo i nic nie przyspieszać. Czas jest tu zdecydowanym sprzymierzeńcem. Będzie dobrze![]()
Czekam na wieści od weta i nieustające![]()
jasia0245 pisze:Śliczny ten wasz maluszek. Ale on faktycznie jeszcze malutki. Moje znajdki ważą ponad 2 kg każde.![]()
![]()
dorcia44 pisze:doczytałam ,Zuza ale masz czarnuszka
lidka02 pisze::1luvu:
Użytkownicy przeglądający ten dział: Franciszek1954, Google Adsense [Bot], Marmotka i 34 gości