NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 27, 2012 8:20 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Też trzymamy :ok: za Rambusia :1luvu: :1luvu: :1luvu: (on taki podobny do mojej Duffy jak była malutka)
Mina Kropeczki bezcenna :ok:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie paź 28, 2012 22:36 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Witamy wszystkie Ciocie :D , jak zwykle.... porą wieczorą...nie mieliśmy kontaktu ze światem...chyba zmienię dostawcę intern...
Rambuś jest bardzo kochanym koteckiem, ma tak dużo energii, a ta energia idzie w parze z apetytem, - niestety, łapcie dalej obolałe i zadek spuchnięty, ale, ale...to koteczkowi nie przeszkodziło wleżć na...rower 8O ! (wdrapał się po drewnie ułożonym pod oknem) :ryk:
Na zimę w tej letniej kuchni składamy wszystkie pierdoły i rowery też, a mały pomimo choroby jest taki ciekawski...siedział na siodełku i obserwował mnie przez okno, gdy go zobaczyłam, myslałam, że padnę, wzięłam gnojka w ręcznik i wyszlismy sobie na śwież luft :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Ja się pieszczę z koteckiem, a on z małżem powędrował piechtom na spacerek...fakt, tylko z dziesięć kroków w jedną i tyle z powrotem... mały się bardzo stara być dobrym, kochanym kotem, on bardzo chce być blisko ludzia.... pomimo, że nie trzyma moczu, to qupki można znależć w kuwecie (za którą robi pokrywa kartonu) i poza, bo mały bardzo energicznie i pracowicie zasypuje...
Kocio nawet sam próbował przejść (tajemnym przejściem między tym pomieszczeniem gdzie teraz przebywa) na salony :mrgreen: niestety jeszcze nie potrafi otworzyć sobie drzwi, ale przy takiej aktywności pewnie szybciej to nastąpi niż się możemy spodziewać :wink: :mrgreen:
Ma łądniejszą sierść na główce, zaczyna błyszczeć, niestety pozostała cześć kota jest jeszcze matowa i sztywna, ale za to bardzo gęsta, takiej gęstej sierści to moje trzy nie mają razem wzięte...
I nie wiem dlaczego on na zdjęciach jest taki "wielki", przecież ma maleńką główkę, cieeeeniutkieeee nóżki, za to bardzo długaśne, takie patyczki i duży brzusio...ten duży brzuszek to z powodu apetytu :D , dostaje jedzonko kiedy tylko chce....dzisiaj miał nowe urozmaicenie, dostał ugotowaną i zmiksowaną wołowinkę z odrobinką ugotowanego ryżu.... ale może mieć też i robale :cry: ... pcheł nie ma 8O
Rambo lubi się bawić, tylko, że po chwili kładzie się na podłodze, wygląda tak, jakby nagle stracił siły...wtedy bawi się na leżąco...wiem, że jest chory, że cierpi, ale wierzę, że to wszystko kiedyś minie...
Jutro znowu do weta...
Tak się bawię
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Duża musiała mnie przytrzymać, żeby Duży mógł zrobić zdjęcie :mrgreen:
Obrazek
Wołowinka była mniam...mniam....
Obrazek
Jeszcze umyć się przed spankiem
Obrazek
Tak, obiecuję grzecznie spać
Obrazek
I lulu...
Obrazek

Natomiast Kropka i Lunka wkurzyły mnie nie na żarty :evil:
Kiedy przynoszę małego na pokoje, Kropka dosłownie szaleje...tak strasznie fuczy i pluje, sierść na grzbiecie stawia na baczność i gryzie, zaskoczyła mnie bo, już nie miałam kota na rękach, wróciłam do niej do pokoju, a ta @ obwąchała mnie i......użarła z taką wsciekłością, że az nie chcę pisać co sobie o niej pomyślałam :mrgreen: :mrgreen:
Zrobiła się bardziej zadziorna i znika w......szafie,
Lunce tez nie przypadł do gustu czarny pluszak...poszła dalej....nalała pod stolikiem....
A takie wychuchane, takie rozpieszczane, i co? I d....a :mrgreen: :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie paź 28, 2012 23:00 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Dalej trzymam za maluszka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: . Musi byc dobrze ! :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon paź 29, 2012 7:25 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

AnnAArczyK :D
Pachniałaś małym koteczkiem dlatego Kropeczka Cię ugryzła. Ona zareagowała na obcy zapach. Dla obu kocic (pers pewnikiem ma to gdzieś) Rambo to stres, zagrożenie, one nie rozumieją, że nic w ich życiu się nie zmieni, że nadal będą kochane - takie goopie zazdrośniki :) Lunka jest pewnie kotką bardzo wrażliwą i dlatego sik był poza kuwetą :(
Jestem zwolennikiem obróżki feromonowej. Nie jest tania, ale na pierwszy miesiąc (na taki okres ona działa) dokacania można spróbować. Kupiłabym dla Lunki i Kropeczki, gdy Rambo już na stałe będzie mógł wejść na soloony :wink: Ona bardzo uspokoi kotki, a dla malucha ten zapach też będzie miły.
Do kupienia np. tutaj, ale może jest też w innych sklepach internetowych

http://animalia.pl/produkt,18991,sergea ... 38-cm.html

Teraz stosuj "przenoszenie zapachów". Poradzono mi tak robić, gdy pojawił się u nas Cynamon, który bał się Fitusia. Polega to na głaskaniu raz jednego zwierza, a zaraz potem drugiego i na odwrót. W ten sposób na ich futerkach zostaje zapach tego drugiego, z którym powoli się zapoznają i oswajają. Można też zapach przenosić na kocykach, które się koteczkom podmienia :D
Ale wszystko powolutku, stopniowo i nic nie przyspieszać. Czas jest tu zdecydowanym sprzymierzeńcem. Będzie dobrze :D

Czekam na wieści od weta i nieustające :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon paź 29, 2012 10:07 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Podobnie jest u mnie. Przyniosłam dwie znajdki do domu, moje kotki więc zachowują się całkiem inaczej niż przedtem. Pusia - pers traktuje te 5-co miesięczne maluchy jak powietrze, jednak Sisi - szylkretka cały czas syczy, mruczy i pokazuje im ząbki. Maluszki ciągle się gdzieś przemieszczają, nieraz zajmują jej miejsce a ona tego nie lubi.
to jest mały Pingwinek - tak go nazwałam. Obrazek
a to Mamba - siostra Pingwinka razem z nim. Obrazek
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon paź 29, 2012 10:12 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Śliczny ten wasz maluszek. Ale on faktycznie jeszcze malutki. Moje znajdki ważą ponad 2 kg każde. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon paź 29, 2012 10:29 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

doczytałam ,Zuza ale masz czarnuszka :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon paź 29, 2012 16:44 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Witam zimowo :1luvu: :1luvu:
Nie wiedziałam że z Kropki taka czarownica :ryk: Nic się nie martw oswoi się z zapachami małego i przestanie fuczeć i gryźć.
Nowy lokator stresuje panienki.
Rambuś cudowny, śliczny :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon paź 29, 2012 17:27 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Kropciu nie bądź zołzą,Rambo jest malutki a Duża ma pojemne serducho i miłości dla ciebie też wystarczy :wink: Kropeczko zajmij się edukacją młodego :lol: naucz go wspinać się jak najwyżej,huśtać się na firankach,robić porządek w szafkach kuchennych,pomagać w gotowaniu obiadu :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pon paź 29, 2012 19:56 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

barbarados pisze:Dalej trzymam za maluszka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: . Musi byc dobrze ! :1luvu:

Dziękujemy za kciuki :D , też mam nadzieję, że będzie dobrze :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 29, 2012 19:56 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Kotina pisze:AnnAArczyK :D
Pachniałaś małym koteczkiem dlatego Kropeczka Cię ugryzła. Ona zareagowała na obcy zapach. Dla obu kocic (pers pewnikiem ma to gdzieś) Rambo to stres, zagrożenie, one nie rozumieją, że nic w ich życiu się nie zmieni, że nadal będą kochane - takie goopie zazdrośniki :) Lunka jest pewnie kotką bardzo wrażliwą i dlatego sik był poza kuwetą :(
Jestem zwolennikiem obróżki feromonowej. Nie jest tania, ale na pierwszy miesiąc (na taki okres ona działa) dokacania można spróbować. Kupiłabym dla Lunki i Kropeczki, gdy Rambo już na stałe będzie mógł wejść na soloony :wink: Ona bardzo uspokoi kotki, a dla malucha ten zapach też będzie miły.
Do kupienia np. tutaj, ale może jest też w innych sklepach internetowych

http://animalia.pl/produkt,18991,sergea ... 38-cm.html

Teraz stosuj "przenoszenie zapachów". Poradzono mi tak robić, gdy pojawił się u nas Cynamon, który bał się Fitusia. Polega to na głaskaniu raz jednego zwierza, a zaraz potem drugiego i na odwrót. W ten sposób na ich futerkach zostaje zapach tego drugiego, z którym powoli się zapoznają i oswajają. Można też zapach przenosić na kocykach, które się koteczkom podmienia :D
Ale wszystko powolutku, stopniowo i nic nie przyspieszać. Czas jest tu zdecydowanym sprzymierzeńcem. Będzie dobrze :D

Czekam na wieści od weta i nieustające :ok: :ok:

Kotinko, ja im przeniosę te zapachy... ino kijem po pleckach :wink: - a na poważnie, masz rację to jest bardzo dobra metoda i mam nadzieję, że się mimo wszystko do siebie przyzwyczają i zapomną o zazdrości...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 29, 2012 19:57 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

jasia0245 pisze:Śliczny ten wasz maluszek. Ale on faktycznie jeszcze malutki. Moje znajdki ważą ponad 2 kg każde. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jasiu on jest naprawdę malutki, pusio można schować w dłoni, ale na zdjęciach to wielkikot :ryk: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 29, 2012 19:57 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

dorcia44 pisze:doczytałam ,Zuza ale masz czarnuszka :1luvu:

Dorciu, przyszedł, płakał to się zlitowałam....a teraz nad nami lituje się...wet :ryk: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon paź 29, 2012 19:58 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

lidka02 pisze::1luvu:

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]