Kotomania XIV + na DT Pola, Timur , Maciuś w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 23, 2012 15:27 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Dziewuszki wczoraj po powrocie znad morza byłam wykończona!!!-nadźwigałam się z kolegą tej nazbieranej rózy, na dodatek znaleźliśmy na wydmie dwie jabłonie z pysznymi jabłkami 8O i tez nazrywaliśmy pół ogromnej torby z lidla.Zrywać łatwo, donieść to kilka kilometrów, na dodatek większość drogi po piachu, w który zapadają się nogi-już znacznie trudniej!
Targaliśmy we dwójkę, bo koleżanka badzo otyła i ledwo dawała radę iść sama, a co dopiero jakby cokolwiek niosła! :strach: -15-to litrowe wiadro i 3/4 siaty lidlowej owoców róży, oraz pół siaty lidlowej ciężkich jabłek!-Jezu!-myślałam, że nie dam rady dojść. Po powrocie do domu nie miałam siły nawet dłuzej przy kompie posiedzieć :(
Za to dzisiaj pstryknęłam kilka zdjęć Timurkowi, bo chłopanio juz od wczoraj śmiga po domu!-moje koty przyjęły go wspaniale-on tylko początkowo troszkę syczał ze strachu, ale za chwilkę ciekawość i beztroska młodziaka wzięła górę i zaczął sam do wszystkich podchodzić-najdłużej szło z Bellą, bo ona uciekała!
W tej chwili juz jest absolutnie OK!
Uszka daje sobie pięknie przemywać i zapuszczać oridermyl, brudów juz dzisiaj bardzo mało :D
Na pierwszym zdjęciu-tuż po przyniesieniu do domu-zmarnowany, uszka mokre i tłuste po wizycie u wetki-nie chciał wyjść z transporterka i leżał tak w nim ze 3 godziny, dopiero jak zgłodniał i zachciało mu się siku, to wyszedł.
Pozostałe zdjęcia sprzed chwili:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu własnie kończył ziewanie :lol: -nie zdążyłam sfocić pokazu uzębienia-stara gapa ze mnie

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie wrz 23, 2012 15:38 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Ale luzaczek! :D
Dzień dobry Kasiulek!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie wrz 23, 2012 15:41 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Witaj Bozenko! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Młodziutki jest, to i ufny!-jeszcze żeby ciałka troszkę nabrał, to bedzie jeszcze ładniejszy!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie wrz 23, 2012 16:12 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Na pewno nabierze, a śliczny jest, pingwinek. Ma niedopięty fraczek. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie wrz 23, 2012 16:36 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Dzień dobry, Kasiu :D .
Witam się po któtkiej przerwie i podziwiam pingwinka :1luvu: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie wrz 23, 2012 16:41 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Timurek wygląda jakby od zawsze leżał na tych podusiach - spoko luzik :lol:
Żeby Cię Kasiu pocieszyć ja dzisiaj przytargałam z działki dwie, wielkie siaty gruszek i też ledwo doczłapałam do domu :mrgreen: zaraz będę obierała i smażyła z wanilią i do słoików na zimę.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie wrz 23, 2012 17:18 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

vip pisze:Dzień dobry, Kasiu :D .
Witam się po któtkiej przerwie i podziwiam pingwinka :1luvu: .

Witaj Gosiu :D -zaglądam na Twój watek i wiem co sie dzieje :( :( :( -współczuję Ci bardzo-bo i Ty sama jesteś z tym wszystkim i auta nie masz, a jazda busami do weta oddalonego o kilkadziesiat kilometrów to masakra i koszt większy-wiem cos o tym :( :( :(
ewan pisze:Timurek wygląda jakby od zawsze leżał na tych podusiach - spoko luzik :lol:
Żeby Cię Kasiu pocieszyć ja dzisiaj przytargałam z działki dwie, wielkie siaty gruszek i też ledwo doczłapałam do domu :mrgreen: zaraz będę obierała i smażyła z wanilią i do słoików na zimę.

Ewuniu-to domowy miziak-pewnie kiedys w swoim domku tez tak leżał, jak był młodszy, potem zapewne się znudził :( :( -a on nawet jeszcze nie znaczy, mocz nie capi kocurzo-jajeczka ma malutkie!

Ewuniu-ja mam do przerobienia dwa kartony jabłek-te z nad morza i antonówki, których dostałam wielką reklamówę!
Ale teraz musze tylko cukier kupić i narobię smazonych w słoiki-uwielbiam je!-gdybym miała kupić i jabłka i cukier to by było bez sensu!-a tak-jabłuszka za darmo!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie wrz 23, 2012 17:25 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Kasiu, ja dam radę, byle tylko Ali wyzdrowiał :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie wrz 23, 2012 18:19 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Wyzdrowieje!!!!-musi i to jak najszybciej! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Gosiu-dzielna jesteś bardzo!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zrobiłam Poli i Timurowi ogłoszenia-stare ogłoszenia Poli znikneły gdzies na szarym końcu,więc napisałam nowy tekst i zmieniłam dwa zdjęcia
Na razie na Gumtree, OLX i Tablicy
Jutro dodam na kolejnych stronach, bo juz mnie dzisiaj strasznie plecy bolą , po wczorajszym dźwiganiu :(
Może tym razem ktoś sie odezwie?

Pola-towarzyska koteczka

Pola to zwykły kotek-biała z szarą grzywką i pelerynką. I niby taka zwykła, a jednak to gaduła, nawiazująca kontakt glosowy z człowiekiem, uwielbiająca przytulanie i głaskanie.
Ma ok 8 miesięcy, jest wysterylizowana, odrobaczona i zdrowa, pieknie korzysta z kuwety.
Obecnie jest w domu tymczasowym i szuka domu, w którym znajdzie miłość, czułość i opiekę, domu, który tym razem nie porzuci jak niepotrzebnego śmiecia, domu niewychodzącego!
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.
Koteczka obecnie jest w Moragu(woj.warmińsko-mazurskie),istnieje opcja dowozu do Ostródy, Olsztyna, Elblaga.W razie gdyby osoba adoptujaca była z odleglejszych stron,postaramy sie zorganizować bezpieczny transport!

Zakochaj sie w Poli, a ona odpłaci Ci miłością, przywiązaniem i cudownym mruczeniem!
Zastrzegam sobie prawo wyboru oferty najkorzystniejszej dla Poli.

########################################################################
Timur-kot przynoszący szczęście

Ma ok 5 miesięcy, jest słodkim młodziaczkiem z czarną jedwabistą w dotyku sierścią-czarną z bialymi skarpetusiami i śmieszną, biała plamką na pysiu.
Znaleziony w zaciśnietej obróżce, wychudzony, ze świerzbem w uszkach, zarobaczony.
Obecnie kocio odrobaczony, boczki sie zaokrąglają ,świerzb jest leczony i za chwilkę koteniek bedzie absolutnie zdrowy!
Jest słodkim miziakiem, bawiącym sie jak mały kociaczek, znającym doskonale kuwetę.
Czarny kot, który przyniesie Ci szczęście, bo czarne koty przynoszą nieszczęscie tylko złym ludziom-dobrym dają tylko szczęście!

Timur obecnie znajduje się w domu tymczasowym w Morągu(woj.warmińsko -mazurskie)-istnieje opcja dowozu do Ostródy, Olsztyna, Elblaga.
Gdyby jednak znalazł sie dom gdzieś dalej-pomożemy zorganizowac bezpieczny transport.
Timur szuka domu wyłącznie niewychodzacego z zabezpieczonym balkonem, lub oknami w pomieszczeniu, gdzie kotek bedzie przebywał.
Wymagane jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Daj mu dom, a on obdarzy Cie miłością i przyniesie Ci szczęście!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie wrz 23, 2012 18:31 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Ależ pingwiniasty przystojny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Za domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Nie wrz 23, 2012 18:52 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Dzięki Moniś-w imieniu Timurka oczywiście tez! :D

Dodałam jeszcze ogłoszenia na Rozgłos.net i na kupsprzedaj-więcej nie dam rady dzisiaj :?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie wrz 23, 2012 19:37 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Miłego wieczorku Kasieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Nie wrz 23, 2012 19:41 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Dobry wieczór Kasieńko kochana i koteczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie wrz 23, 2012 20:15 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Cześć Kasiu.Grunt to mieć dobrze wychowane koty...Dokocenie bez problemu....Timurek śliczny....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Nie wrz 23, 2012 20:44 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

:ok: :ok: :ok: za domki.

O dobre jabłka trudno, tak samo jak o dobre pyry ;) :mrgreen:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]