Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 16, 2012 7:00 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Koopala nadal ni ma :? W nocy mała wyczyściła miseczkę z rosołkiem i drugą z mleczkiem oraz zrobiła siu :) Chwilę się z nią pobawiłam i musiałam jechać do pracy :roll: Będzie w piwnicy dopóki nie zrobi czegoś grubszego. Jeśli będzie dobrze dostanie odrobaczacz i wróci do garażu :(
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw sie 16, 2012 10:37 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Trzeba poczekać.Może nie miała jeszcze z czego wyprodukować.Jelita muszą zacząć pracować normalnie.Tym bardziej że był przestój z jedzeniem.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw sie 16, 2012 10:42 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

iza71koty pisze:Trzeba poczekać.Może nie miała jeszcze z czego wyprodukować.Jelita muszą zacząć pracować normalnie.Tym bardziej że był przestój z jedzeniem.

W takim razie cierpliwie czekamy. Po pracy najpierw pójdę do niej żeby sprawdzić czy wszystko dobrze, a później domowe i garażowe obsłużę. W ogóle ile może się nie wypróżniać (godzin, dni)?
Obrazek

nelka83

Post » Czw sie 16, 2012 10:49 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Różne są sytuacje.Kotka po sterylce potrafi się nie wypróznić do 3 dni.Potem zwykle wszystko wraca do normy.Myślę że do 24 godzin normalnie coś powinno być.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw sie 16, 2012 11:08 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Boluś Aniady strzelił kupala po 9 (dziewięciu) dniach. Moja dosyć regularnie kupkuje co drugi dzień, ale parudniowe przestoje też się zdarzały. Trzymam kciuki za zdrówko maleństwa.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sie 16, 2012 11:37 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Dzięki Dziewczyny za wszystkie podpowiedzi :ok:
Po pracy dam znać jak się miewa mała :)
Obrazek

nelka83

Post » Czw sie 16, 2012 11:42 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Trzymam za maleńką :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw sie 16, 2012 22:32 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Malutka się zwyczajnie zatkała. Koopka gruba, twarda i zwarta. Po niej były jeszcze dwie już ładne :ok: Dostała pastę na robale, ale ich nie widziałam w urobku. Apetyt i humorek jej dopisują, dokazuje jak każdy kociak :)
Jutro wróci do garażu, niestety :(
Obrazek

nelka83

Post » Pt sie 17, 2012 9:11 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

No to na razie brawo dla kici za kupalka! To już coś. Teraz niech będzie tylko do przodu.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sie 17, 2012 11:30 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Przed pracą zapakowałam małą do transportera i zawiozłam do garażu. Chyba nie była tym zbyt zachwycona ponieważ od razu położyła się do pudełka i tylko obserwowała Staruszkę z Maleńtasem. Wczoraj jeden z domowników zwrócił się do mnie wymownie: "Kot w piwnicy miauczy, pewnie chce już wyjść na dwór" :roll: Aż mną telepie jak słyszę takie teksty :evil: Oni uważają, że gdyby kociaki siedziały w piwnicy zrobiłabym im wielką krzywdę bo przecież tam mają Staruszkę, mogą się wybiegać, wybawić... Ale gdy mówię o drugiej stronie medalu - psy, dzieciaki, samochody to zachowują się jakby tego nie słyszeli. Jak mam znaleźć dom kociakom skoro nie wiem czy jutro jeszcze je zastanę :| Straszna jest ta niemoc, straszna i przygnębiająca. Malutka w piwnicy, mimo, że była sama a ja przychodziłam kilka razy dziennie na krócej czy dłużej, nie zachowywała się jakby było jej źle. Może było jej trochę smutno i nudno, ale bawiła się sama (chyba że ja się przyłączałam), spała gdzie jej się podobało, wszystkie potrzeby lądowały w kuwetce, jadła z apetytem. Gdy wchodziłam i pytałam "Słoneczko, gdzie jesteś?" zawsze miauknęła cieniutkim głosikiem jakby chciała powiedzieć "Tutaj" :( . Ona jest taka pocieszna i kochana, spokojna. Z ufnością patrzy w oczy.
Smutno mi bardzo, że nie mam gdzie ich umieścić :( One naprawdę zasługują na jakiś ciepły i bezpieczny kącik...
Obrazek

nelka83

Post » Pt sie 17, 2012 14:23 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Tak sobie cały czas podczytuję i najbardziej to przybija mnie ta niemoc i podejscie innych ludzi do tematu. Najgorsze jest to, że niestety ludzi tak myslących jest wielu. Dobrze było by kociaczkom zrobić wydarzenie na FB, ogłosić na gumtrre, tablica.pl i temu podobnych. :ok:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pt sie 17, 2012 17:34 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

bodzia_56 pisze: Dobrze było by kociaczkom zrobić wydarzenie na FB, ogłosić na gumtrre, tablica.pl i temu podobnych. :ok:

:ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Sob sie 18, 2012 19:22 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Dzięki Dziewczyny za wszystkie rady :wink: .
Nie mam konta na fb, ale siostra udostępni mi swoje abym mogła zrobić wydarzenie :ok: Tylko będę potrzebowała pomocy "technicznej" ponieważ z poruszaniem się na fb to u mnie ciężko nie mówiąc o tworzeniu wydarzenia :oops:
Ogłoszenia postaram się zamówić u CatAngel. Sama zrobiłabym pewnie może na dwóch portalach dziennie... Zdjęcia mam więc pozostaje mi napisać tekst.

Malutka znowu w piwnicy :( Nie chciała jeść, miała podwyższoną temperaturę. Byłyśmy dziś u weta. Dostała antybiotyk i witaminy. Antybiotyk mam podawać jeszcze przez 5 dni. Poprosiłam o tabletki ponieważ nie mam funduszy aby dojeżdżać co 2 dni na zastrzyki, a to jednak prawie 20 km w jedną stronę i do tego stres dla kociaka. Osłonę jeszcze mam więc też będę podawać. Po wizycie pojadła troszkę mokrego, pochrupała chrupek i popiła Conva. Położyła się i śpi do tej pory.
Obrazek

nelka83

Post » Czw sie 23, 2012 15:46 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

U Malutkiej wszystko dobrze :ok: Jest jeszcze w piwnicy ze względu na podawanie tabletek. Strasznie się nudzi i roznosi piwnicę w drobny mak :twisted: W weekend wraca do garażu :( Nie mam nawet chwili aby napisać cokolwiek do ogłoszeń, nie mam też głowy do tego przez kłopoty jakie obecnie mam, ale postaram się napisać ten tekst. A oto Malutka
ObrazekObrazekObrazek

Maleńtas mieszka w garażu ze Staruszką
Obrazek

Tu jeszcze razem gdy Malutka była w garażu
Obrazek

Szwędacza nadal nie ma... Szukałam go jeszcze, ale chyba straciłam już nadzieję :cry:
Obrazek

nelka83

Post » Czw sie 23, 2012 15:48 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Śliczny maleńtas :1luvu:
Oby domek szybko ją wypatrzył :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]