Meduza, jakiś czas temu pytałaś - LTCI czy Pl.
Znalazłam w necie taki artykuł, dokładnie takie samo pytanie jak Twoje:
http://www.stevedalepetworld.com/print- ... treatmentsZarówno LTCI jak i Pl (jak i vibragen omega) to immunostymulatory. Mnie się wydaje, że wszystko zależy od tego KIEDY to lekarstwo jest podane. Jeśli na etapie w którym FIP nie zaatakował jeszcze układu nerwowego, oczu, nie zmasakrował nerek i wątroby - podając immunostymulator można spowolnić (a kto wie, w przypadku tych nowych leków może nawet zatrzymać???) rozwój choroby.
Natomiast jeśli zmiany w narządach już są bardzo zaawansowane, wtedy nic nie pomoże...
Wasz Tiger oprócz gorączki, złego ogólnego samopoczucia i złych wyników NIE MA jeszcze objawów ze strony wątroby (żółtaczka), układu nerwowego (ataksja, paraliż, sztywność łap), oczu (zaburzenia widzenia, wylewy, ślepota).
Dlatego wydaje mi się, że u Waszego kotka leczenie immunostymulatorem ma szansę powodzenia.
Gdzieś czytałam, nie pamiętam już gdzie, że przy suchym FIP-ie odpowiednim leczeniem można kotu przedłużyć życie o kilka a nawet kilkanaście miesięcy! Pod warunkiem, że je i że nie ma objawów neurologicznych.
Więc ciągle jest nadzieja.