Miraclle pisze:My po zabiegu stomatologicznym wracamy do łask po kilku godzinach. Na logikę kotek powinien tak samo. Niestety trzeba zabrać pod uwagę narkozę, a po niej może nie mieć apetytu i pewnie będzie ospały.
Nie martw się, kotek jest u Ciebie ma opiekę to najważniejsze. Nie siedzi już w schronie. Nie ma FIV ani FeLV (nawet nie wiesz ile dałabym żeby moje koty miały takie wyniki testu na FeLV).
Grunt to pozytywne myślenie, po leczeniu kotek stopniowo nabierze apetytu i zacznie przybierać
Domyślam się jeżeli chodzi o test... Dlatego ja tak bardzo się cieszyłam z wyniku ze aż zrobiłam fotke. Współczuję, ale cieszę się że mają dobry domek. Muszę poczytać o Twoich kotkach w wolnej chwili. Na razie rozrywam sie miedzy kota a psy.
Miraclle pisze:Czy kotu można smarować dziąsła sacholem ? Wie może ktoś ?
Nie mam pojęcia. Chyba trzeba popytać mądrzejszych.
gisha pisze:Zalezy czy nie trzeba bedzie ząbków wyrywac![]()
Moja nerkowa Fionusia[*] po wyrwaniu ząbków jadła na początku miękki pokarm tylko, ale jeśli tylko czyszczenie to od razu powinień zacząc jesć normalnie, ale z tego co piszesz, chyba ma stan zapalny powazny, albo chore ząbki , skoro cieknie slinka i ma otwarty pyszczek:(
Często zmieniaj mu wode na świezą i dawaj w duzej miseczce.
OB nie wykazało stanu zapalnego. Wyniki badań nie wskazują na stan zapalny. Ale na poczatku nie muszą. Dziąsła ma brzydkie- z lewej brzydsze. Tak wet powiedziała. I wielki kamień spod którego nic więcej nie widać. On zasłania wszystko i nie wiadomo czy zęby nadają sie do tego aby zostały. Z przodu ząbki ma ok na dole bo obejrzałam dzisiaj- w końcu buziuńke ma trochę ciągle otwartą

Miękki pokarm mam. Suchego też sporo. Do tego jutro będzie wołowinka i inne frykasy. Niech tylko zacznie jeść...
Miseczke do wody ma dużą bo pysio szeroki. Zmieniam mu na razie co 2 godz. Nie wiem czy pije bo w takiej to nie widać ubytku.
Niech on już będzie miał tą paszcze ok i niech zacznie rozrabniać. Wiem juz ze to kot nie młodzik, ale niech coś zbresi. Moje życzenia nie dotyczą podsikiwania