Miraclle pisze:My po zabiegu stomatologicznym wracamy do łask po kilku godzinach. Na logikę kotek powinien tak samo. Niestety trzeba zabrać pod uwagę narkozę, a po niej może nie mieć apetytu i pewnie będzie ospały.
Nie martw się, kotek jest u Ciebie ma opiekę to najważniejsze. Nie siedzi już w schronie. Nie ma FIV ani FeLV (nawet nie wiesz ile dałabym żeby moje koty miały takie wyniki testu na FeLV).
Grunt to pozytywne myślenie, po leczeniu kotek stopniowo nabierze apetytu i zacznie przybierać
Domyślam się jeżeli chodzi o test... Dlatego ja tak bardzo się cieszyłam z wyniku ze aż zrobiłam fotke. Współczuję, ale cieszę się że mają dobry domek. Muszę poczytać o Twoich kotkach w wolnej chwili. Na razie rozrywam sie miedzy kota a psy.
Miraclle pisze:Czy kotu można smarować dziąsła sacholem ? Wie może ktoś ?
Nie mam pojęcia. Chyba trzeba popytać mądrzejszych.
gisha pisze:Zalezy czy nie trzeba bedzie ząbków wyrywac![]()
Moja nerkowa Fionusia[*] po wyrwaniu ząbków jadła na początku miękki pokarm tylko, ale jeśli tylko czyszczenie to od razu powinień zacząc jesć normalnie, ale z tego co piszesz, chyba ma stan zapalny powazny, albo chore ząbki , skoro cieknie slinka i ma otwarty pyszczek:(
Często zmieniaj mu wode na świezą i dawaj w duzej miseczce.
OB nie wykazało stanu zapalnego. Wyniki badań nie wskazują na stan zapalny. Ale na poczatku nie muszą. Dziąsła ma brzydkie- z lewej brzydsze. Tak wet powiedziała. I wielki kamień spod którego nic więcej nie widać. On zasłania wszystko i nie wiadomo czy zęby nadają sie do tego aby zostały. Z przodu ząbki ma ok na dole bo obejrzałam dzisiaj- w końcu buziuńke ma trochę ciągle otwartą
Miękki pokarm mam. Suchego też sporo. Do tego jutro będzie wołowinka i inne frykasy. Niech tylko zacznie jeść...
Miseczke do wody ma dużą bo pysio szeroki. Zmieniam mu na razie co 2 godz. Nie wiem czy pije bo w takiej to nie widać ubytku.
Niech on już będzie miał tą paszcze ok i niech zacznie rozrabniać. Wiem juz ze to kot nie młodzik, ale niech coś zbresi. Moje życzenia nie dotyczą podsikiwania

Posiedział na kolankach. Poproszony zjadł. ociupinke. Przypomniało mi się że kupiłam też saszetke Renala Royala, bo nerkowcy mają kiepski apetyt i on ma jakiś szczególny smak dla kotów- chca go jeść. Dałam mu więc tego Renala. I troszkę zjadł. Łykał w całości aż się zakrztusił i ...było po ptokach. Czyli po jedzeniu
Ona tak na koty reaguje i to sie na moment na mnie przenosi bo nim pachnę