gisha
Najlepsza z wiadomości jaka może być

Tuptuś nerki ma ok !!!!
Piszę dopiero teraz bo musiałam najpierw po przyjeździe psy wyspacerować. Ogródek nie jest miejscem w którym powinny ciagle być

Będzie pisane bez ładu i składu bo jestem w ferworze ogromnego szczęścia!!! Nawet spacer nie pozwolił mi ochłonąć

Biochemia w normie
Morfologia w normie - nawet anemii chudzinka nie ma!!
Test FIV/FELV negatywny
Glukoza w normie
USG nerek- nerki cudne. Widać je było bardzo dobrze. Zero torbieli czy czegokolwiek. Zdrowiutkie!! Reszta jamuy brzusznej też ok
Oczka zdrowe
Co mu dolega? Ano ma obustronne zapalenie dziaseł. Antybiotyku nie dostał bo 8 dni temu był szczepiony i szkoda tą szczepionke zaprzepaścić. Ale też antybiotyk zaleczy tylko dziasła bo na zębach paskudny, wielki kamień który to zapalenie i tak zaraz spowoduje. Po 21 dniach od szczepienia ( powiedzieli ze 10 dni już wystarczy w sumie jeszcze) musowo musi mieć te ząbki wyczyszczone z tego paskudztwa i dopiero antybiotyk. Wtedy sytuacja za chwile sie nie powtórzy. Koszt- 100 zł.
W/g zębów i ich stanu ( powiedzieli ze nigdy tak zakamienionych nie widzieli ) to kotek młody nie jest. Wielkość jego jąder też ich zdziwiła i też zrobili USG tamtych okolic- bo są ogromne. Wpisali mu 7,5 roku, ale raczej ma wiecej. Ale nic to. Jest zdrowy
Na koniec jako że kotek ich roztkliwił zapłaciłam za powyższe badania z testami, do tego Fiprex i odrobaczanie tylko 130 zł

Za 20 zł dokupiłam mu kilka saszetek Royalna. Różnych żeby smakowo wypróbować. Tego Rekonwalescent czy jakoś tak też. Resztę zamówię internetowo bo mają drogo te saszetki. Dostałam też próbki kociego Royala chyba z 8 szt . - suchego

Kotek ciepał się przy pobieraniu krwi dość dość. Nie wiem czy krwiaczka przez to miał nie będzie bo do tylu badń tej krwi trochę było trzeba a marnie ze stresu leciała. Zabandażowali mu łapinke aby temu zapobiec. Zobaczymy. Mimo że sie ciepał to pazurków nie wystawił. W pewnym momencie byłam pewna że zatopi swoje ząbki w mojej dłoni. Otworzył pysio i....zaczęł mnie lizać w taki sposób jakby gryzł

A po USG cała moja brzuszkowa praca z grzebieniem i szczotka poszła na marne.... Futerko nawet z boku ma calutkie poklejone żelem do USG. To badanie było robione wypasionym sprzętem więc nie ma mowy o pomyłce
Tuptuś nie je suchej bo trzeba gryźć a ząbki bolą. Mimo to po calutkim dniu głodówki jak przyjechał do domu to od razu rzucił się na suche zanim mu dałam mokrego Royalka

Zjadł calutką saszetke aż sie boje czy nie za dużo na raz..... I ciągle patrzy żebym mu znowu dała... Suchego juz nie rusza.
Czyli za 10 dni będę potrzebowała 100 zł na ząbki bo nie ma co czekać z tym. Powiedzieli mi ze jakby tak nie jadł jednak wcale to trzeba będzie to zrobić szybciej. Jestem dobrej myśli bo rzeczywiscie szkoda zaprzepaścić szczepienia. No i potem muszę go doszczepić na białaczke bo nie ma tego w szczepieniu ze schronu. Nawet nie wiedziałam ale tam przeanalizowali i mnie uswiadomili.
Jestem taka szczęśliwa
A Tuptuś po powrocie do domu był taki ucieszony
Czyli jednak zrobimy z niego Księciunia
Dziekujemy bardzo za pomoc
gisha. Twój gest będzie dużym atutem też dla mnie aby przekonać rodzine zeby został . A sądząc po jego wieku raczej trudno byłoby mu dom znaleźć. Mam nadzieję że zostanie. I że w końcu coś się polepszy u nas bo kot tanim stworzeniem nie jest.
Tuptuś waży równe 3 kg. Bardzo mało jak na kota jego wielkości. Powiedzieli mi ze w/g wielkosci powinien na oko ważyć coś koło 6 kg. No ale wiemy że to szkielecik jest. Ale zdrowy szkielecik

No- oprócz ząbków i dziasełek ale to akurat pokonać się da
Jakieś stronki z saszetkami mokrego dobrego papu dla kotka wychudzonego w rozsadnych cenach? Nie takich jak u weta?
Jak wkleić karte info z wizyty? Tam jest i o teście i wyniki i reszta. Rachunku nie brałam bo.....musiałabym zapłacić wtedy w/g cennika....