ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Pon cze 18, 2012 16:59 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Kurcze, przydałby się ktoś, kto sypnąłby kasą na ślepaczki... :cry:
Tylko skąd takiego kogoś wziąć?

Jestem za, cokolwiek postanowicie.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto cze 19, 2012 8:59 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Śnieżynka
W DT od 15.06.2012

Wiek …….
Drobniutka śliczna Śnieżynka szła brzegiem ulicy w kierunku Kazimierza. Wychudzona, chora, ledwo trzymała się na nogach. Nikt się nie zatrzymał, nikt jej nie pomógł. Nie wiemy jak długo tak szła, nie wiemy, dlaczego straciła oko. Prawdopodobnie miała kociaki, ale co się z nimi stało? Tego też nie wiemy. Wiemy tylko, że już jest u nas bezpieczna i nie pozwolimy wrócić jej na ulicę. Wyleczymy ją, odkarmimy, bo w tej chwili przypomina koci szkielecik. Śnieżynka musi także przejść operację oka, a jak dojdzie już do siebie, zostanie wysterylizowana.

To kolejne kocie nieszczęście z nadzieją na lepszą przyszłość. A my w jej imieniu bardzo prosimy o wsparcie finansowe na leczenie koteczki.

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16/42a,03-772 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem: "Bezbronne Zwierzęta-Śnieżynka" lub "BZ-Śnieżynka"

Obrazek Obrazek Obrazek

Więcej zdjęć na http://www.bezbronnezwierzeta.pl/compon ... eynka.html
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Wto cze 19, 2012 21:57 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

:(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro cze 20, 2012 18:56 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Przepraszam, że jeszcze raz pytam, ale ciągle nie mogę wysyłać zdjęć.
Zarejestrowałam się na ImageSchack i dalej nic z tego.
Proszę o rady.

Ewa JANCZUK

Od: Pt paź 06, 2006 22:38

Post » Czw cze 21, 2012 18:30 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Ewa JANCZUK pisze:Przepraszam, że jeszcze raz pytam, ale ciągle nie mogę wysyłać zdjęć.
Zarejestrowałam się na ImageSchack i dalej nic z tego.
Proszę o rady.

Z czym masz problem? Napisałam Ci co masz zrobić na http://zapodaj.net/ co Ci tam nie wyszło?
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt cze 22, 2012 16:31 Re: ŚLEPACZKI cz.V- bieda zmienia zasady wsparcia-prosze ogł

witam po przerwie
niestety ze względu na finanse , a raczej ich brak , aby nie zamykać pomocowej działalności, proponuje zmienić nieco zasady wsparcia-prosiłam o głosy, juz kilka mamy

meggi 2 pisze:Moje 10zł będzie dziś na koncie. Kiedyś było zadane pytanie, żeby się wypowiedzieć co do pomocy , komu ją przyznawać ze względu na małe finannse. Jeżeli moge to jestem za wspomaganiem osoby prywatne, a nie fundacje.

Głosuje za pomocą dla martki może całej uzbieranej kwoty, tam dużo kotków czeka na pomoc.

Bożena ma, jak pamię tam , podobne zdanie.

Skłaniam sie do takiego podziału : w pierwszej kolejności osoby prywatne, jesli fundusze pozwolą mozemy wesprzec potrzebujące kociaki pod opieka fundacji dzieląc pozostała kwote w równych częsciach pomiędzy fundacje , które zgłaszaja w danych miesiacu potrzebe wsparcia.
Rozmawiałam ze Skarbnikiem, Aga podobnie uważa, proponuje , aby fundacje ewentualnie miały przyznawana stała kwote pomocową , jesli będa na to finanse po rozdzieleniu, jesli cos Aga pokręciłam, to sprostuj, proszę. :wink:

mamy kandydatów na czerwiec, ale mimo ,że juz 22-gi, niestety, kasy prawie wcale.
Dziekuję Marzeni za rezygnację z pomocy i że jakoś dała radę, w tej sytuacji naprawdę bardzo sie nam pzrydało ze względu na inne kociaki i potrzeby.
Potrzeb jest ogrom, jednak wyjątkowo w tym miesiacu proponuję, aby całą kwote pomocową przekazać martce z tego watku:

viewtopic.php?f=1&t=143099

napisałam do skarbnika, czekam także na głosy klubowiczów i zapraszam, jesli ktoś może do wsparcia martki imiennego poprzez konto slepaczków lub bezposrednio

w poniedziałek zajrzę na dłużej, postaram sie pozbierac wszystkie oferty potrzebujących i zgłoszonych kotków na czerwiec

otzrymałam takze na pw prosbę, nie wiem, czy jest także na ogólnym, dlatego pzreklejam tutaj:
_bubu_ pisze:Witaj

Piszę ponieważ mamy ślepaczka w potrzebie. Jakby była jakaś opcja pomocy to uśmiecham się w imieniu koteczka szeroko :)
Ziutek to jeden z czwórki rodzeństwa, które chorowały na koci katar. Dwa kocurki udało się całkiem wyleczyć , jeden Fistaszek niedowidzi , natomiast Ziutek niestety musiał przejść operację usunięcia oczka. Oprócz wrzodu, w oczku było wysokie ciśnienie. A na koniec doszedł uraz mechaniczny - wynik zabawy z rodzeństwem :( Oczko krwawiło i natychmiast musiał pojechać na operację. Poniżej zdjęcia po zabiegu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam!

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 22, 2012 17:51 Re: ŚLEPACZKI cz.V- bieda zmienia zasady wsparcia-prosze ogł

Dziś przelałam składkę za lipiec. Ja nie będę się wypowiadać, ja tylko daję kasę. To Wy lepiej wiecie komu i co należy dać w pierwszej kolejności. Wy siedzicie głęboko w temacie. Jak zadecydujecie tak będzie.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt cze 22, 2012 21:16 Re: ŚLEPACZKI cz.V- bieda zmienia zasady wsparcia-prosze ogł

Weszłam na kilka minutek...popieram alessandre w decyzji.Moja składka pójdzie 27,z bazarku jest "nic",10zł :(
Te malutki co Ola wstawiłaś straznie wygladaja,tez trzeba im na pewno przydzielic pomoc.Martka ma bardzo wielkie wydatki,ale już kilka osób grosik wrzuciło(wiem,wiem,ze to kropla w morzu),ale trzeba pomóc tez potrzebującym kotom innym.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt cze 22, 2012 21:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V- bieda zmienia zasady wsparcia-prosze ogł

komu i gdzie można wpłacić przynajmniej te parę złociszy? :| proszę o pw
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt cze 22, 2012 21:22 Re: ŚLEPACZKI cz.V- bieda zmienia zasady wsparcia-prosze ogł

Może Allegro by zrobić?
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt cze 22, 2012 21:34 Re: ŚLEPACZKI cz.V- bieda zmienia zasady wsparcia-prosze ogł

ewexoxo pisze:komu i gdzie można wpłacić przynajmniej te parę złociszy? :| proszę o pw

juz podaję konto klubowe na pw...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt cze 22, 2012 21:57 Re: ŚLEPACZKI cz.V- bieda zmienia zasady wsparcia-prosze ogł

wpłaciłam na konto 40zł - jutro powinno być na koncie :|
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Sob cze 23, 2012 6:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V- bieda zmienia zasady wsparcia-prosze ogł

ewexoxo pisze:wpłaciłam na konto 40zł - jutro powinno być na koncie :|

:) :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob cze 23, 2012 20:03 Re: ŚLEPACZKI cz.V- bieda zmienia zasady wsparcia-prosze ogł

popieram rozwiazanie zaproponowane przez alessandre...

deklaruje, ze postaram sie zrobic w przyszly weekend bazarki, przeszukam szafki, moze cos nowego znajde :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pon cze 25, 2012 12:41 Re: ŚLEPACZKI cz.V- bieda zmienia zasady wsparcia-prosze ogł

zgłoszonych do wsparcia było w czerwcu sporo kotków, poniżej wszystkie wypisuję:
-3 czerwca Werneu -3 kociaczki Obrazek
-3 czerwca Ania Rylska - maluszek z wrzodem na oczku Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=142687
-4 czerwca annskr - 2 kociaczki do zabiegu
-11 czerwca annskr -4 kociaczki
viewtopic.php?f=1&t=137505&start=795
-14 czerwca Werneu - 5 kociaków w takim stanie Obrazek
-16 czerwca Werneu -koteczka Obrazek
-17 czerwca - kociaki u martki viewtopic.php?f=1&t=143099
- 18 czerwca Werneu- koteczka Śnieżynka http://www.bezbronnezwierzeta.pl/compon ... eynka.html
-z pw bubu- kotek Ziutek zabieg Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]