Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 14, 2012 22:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Nam wet zalecił po pół tabletki na dzień.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon maja 14, 2012 23:25 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Denisek i Deksterek już na stronie naszej, i zrobione ogłoszenie na tablicy i na alegratce.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto maja 15, 2012 11:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Stasia zamieszka w stadninie koni Będzin - Grodziec ale najpierw trzeba ją zaszczepić na wściekliznę i białaczkę no i musi odbyć kwarantannę, która będzie dla niej także sposobem na zapomnienie o dawnej miejscówie - by nie próbowała wrócić na Środulę na "własnych łapkach". Kwarantanna będzie u Zbyszka w domu, gdzie będę jej doglądać bo nie sadzę by wytrzymała jeszcze na tyle długo w boksie....

Kolombo jest do odbioru. Ma bardzo dużo bakterii w moczu = stan zapalny pęcherza - ma brać Marbocyl - zastrzyk co 4 dni u weta. Czy ktoś weźmie Kolomba czy mam go zabrać do KCh?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto maja 15, 2012 12:16 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Bardzo dobrze, że Stasia wkońcu trafi na wolność,
Ona w tym boksie była przerażona.
Przez taki stres to tylko jakieś chorobsko mogło się do niej przyplatac :evil:
Dobrze, że niedługo trafi na łono natury :D

Pozdrowienia z Państwowej Straży Pożarnej w Krakowie :wink:

A i jeszcze jedno, w tym tygodniu moja znajoma z która rozmawiałam na temat adopcja prawdopodobnie weźmie Dudusia że schroniska, i psa Maxa. 3majcie kciuki :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto maja 15, 2012 12:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Powodzenia Stasiu :ok:

Kolombo ma czystą kupę, ale bardzo dużo bakterii w moczu. Te bakterie wywołują stany zapalne i to jest przyczyna posikiwania.
Ja go odbiorę dzisiaj po pracy.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto maja 15, 2012 13:30 Forum

Za Stasię kciuki, przeleje 50 zl na konto na jej szczepienia
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto maja 15, 2012 13:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Ja o Jacku-Parszywku. A więc nie ma białaczki ale ma straszną anemię. Został już wykastrowany 8O Na razie zamieszka u takiej pani w pewnym pomieszczeniu ala kociarnia i będzie leczony na tego okropnego świerzba pod kontrolą tej dr Eweliny. Na razie pozostaje tylko trzymać kciuki za jego wyleczenie

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto maja 15, 2012 14:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Trzymamy kciuki za Jacusia :ok:

Mara S pisze:Stasia zamieszka w stadninie koni Będzin - Grodziec

:D Niedawno, w czasie tych dużych upałów, bywaliśmy w tej okolicy, widzieliśmy kocurki, które wylegiwały się w słońcu i tak sobie dumaliśmy, jakby Staśka miała tu dobrze... No i proszę, wykrakane :piwa: Ale fajnie :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto maja 15, 2012 14:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Biedny Kolombo, wcale nie sikał z powodu jakiegoś focha, tylko pęcherz mu dokuczał. Ciekawe, czy Ci ludzie w ogóle byli z nim u weta :evil:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto maja 15, 2012 14:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Odetchnęłam - bo choć wygląda z tym świerzbem koszmarnie i śmierdzi od niego potwornie, to fajny kocurek jest - gaduła i przytulak - taki misiu puchaty. Obsługa odbywała się oczywiście w rękawiczkach i fartuchu - jak wypiorę przywiozę i tym razem zostawię.
Na zdrowej wszyscy dostali jeść, kuwety sprzątnięte (żwirek się kończy), nikt nie był do leczenia. Wywietrzyłam jak byłam i przymknęłam prawie całkiem, bo teraz chłodno jest. Pingwinek (Pompon? Cekin?) zrobił dość luźną kupę więc trzeba by poobserwować. Wszystko lata, wsuwa, bawi się - jak to zdrowe koty.
Na kwarantannie - Pysiolkowi dałam ostatnią saszetkę intestinala - drugie pół zostało w lodówce. Zjadł pięknie, wyturlał się w ramach miziania i pogadał ze mną od serca. Mam w domu kilka tacek Integra Protect Intestinal - jakby co mogę jutro podrzucić z rana, chyba żeby to było niezgodne z jego dietą. No i nie wiadomo czy będzie jadł chętnie tak jak Intestinala z sosikiem. Stasia zjadła 3 porcyjki mielonego z indyka (u mnie na targu mielą gulaszowe z indyka na miejscu - bez soli i konserwantów), które wcześniej przemroziłam, rozmroziłam (prawie) i sparzyłam już w KCh. Jacusiowi i Józkowi też smakowało, reszta zjadła jak domieszałam trochę puszki "dla smaku". U Jacka była kupa bardzo brzydka - bardzo ciemna, rozlałzła i cuchnąca potwornie. Mam nadzieję, że to z powodu diety, a nie z powodów zdrowotnych. Posprzątałam, pomyłam wszystko i po 2 godzinach zakończyłam dyżur. Na kwarantannie na górze boksów jest miseczka z jedzeniem - jakby nie było zjedzone, trzeba wywalić.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 15, 2012 17:58 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Mara S pisze:
Kolombo jest do odbioru. Ma bardzo dużo bakterii w moczu = stan zapalny pęcherza - ma brać Marbocyl - zastrzyk co 4 dni u weta. Czy ktoś weźmie Kolomba czy mam go zabrać do KCh?

No i ja miałam rację że to kłopoty z pęcherzem i że właściciele nie zrobili nic w tym kierunku !

Swoją drogą trzeba wysterylizować mamuśkę bezdomniaków od Jadzi na pewno by tego chciała
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto maja 15, 2012 18:54 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

a ja tak z innej beczki.Poszukuję profesjonalnych rakietek do tenisa stołowego,może ktoś ma do odsprzedania?

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto maja 15, 2012 19:43 Forum

Rakietek nie mam niestety, ani tez nie kojarze zeby ktos ze znajomych miał. Ale i ja tak z innej beczki. W miniona sobote pogoda pomieszala ogródkowe szyki ale ta zapowiada sie calkiem calkiem. Ponawiam wiec informacje szczegolnie do spragnionych zieleni :wink: blokerowych ludkow źe jak ktos ma ochote posmazyc boczek to dzialeczka czeka. Jest gril i wegiel i podstawowe talerzowe rzeczy. Jest kawa i herbata a reszte smakolykow co kto przyniesie :piwa: to bedzie jadl. !!! Nie ma kibelka :oops: Sprawy zalatwiamy po kociemu!!! NIE , NIE DO KTWETY - pod krzaczkiem :( Jak kto chetny na takie szalenstwa to zapraszam :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto maja 15, 2012 20:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

wiesiak pisze:
Mara S pisze:

No i ja miałam rację że to kłopoty z pęcherzem i że właściciele nie zrobili nic w tym kierunku !

Swoją drogą trzeba wysterylizować mamuśkę bezdomniaków od Jadzi na pewno by tego chciała

Wiesiu,kot był u weterynarza miał przebadany kał.Lekarz nie zasugerował im przebadania moczu,a nie każdy ma taką wiedzę jak my.Zaufali lekarzowi.Zanim zaczęłam działalność w KCH też nic nie wiedziałam o kocich chorobach i na pewno wtedy z ówczesną moją wiedzą nikt z KCH nie wydał by mi kota.Dlatego proszę nie osądzaj tak szybko ludzi.
(Mam dwa koty:jednego 14 lat,a drugiego 12)

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto maja 15, 2012 20:18 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Ja niestety najbliższe 4 weekendy mam zarezerwowane, więc odpadam, ale mam nadzieję, że będziecie świetnie się bawić :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]