5 kociąt w chlewku. strona 44

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2012 14:03 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

żyją.

muszę dokupić antybiotyku bo już 2 tabletki zmarnowane.

Szylkretka boi się / chowa (przy mnie nie jadła i nie piła, mam nadzieję że sobie radzi).
Cz-b przebojowa i miziasta.

Były odrobaczane ?

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt maja 11, 2012 14:18 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

ssb pisze:żyją.

Szylkretka boi się / chowa (przy mnie nie jadła i nie piła, mam nadzieję że sobie radzi).

Były odrobaczane ?

OO super ze sie odezwałeś ^^ Kotki NIGDY nie były odrobaczane... dostawały jakis lek, który jest da ludzi na odrobaczenie :roll: Ale za dużo im to nie pomagało... Ta rudawa zawsze była strachliwa ;p A Zunia, to właśnie typ miziasty ;D
A szylkretka , powinna przywyknąć, proszę spróbować dać jej coś do jedzenia z ręki, jak zrozumie, że to dobra ręka to powinna podchodzić ;P
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Pt maja 11, 2012 17:05 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

Być może będę miała chętnych na jednego malutkiego kocurka (do odebrania za ok. miesiąc, więc teraz jakby miał ok. 4 tyg. to byłoby ok.). Ale jeszcze nic nie chcę obiecywać, taki sygnał ostałam od mojej wetki. Musi jeszcze skontaktować się z potencjalnym chętnym.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt maja 11, 2012 18:21 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

oo super by było ^^ Masz na myśli kociaki od tego pana? Dziś mają ok. 1 miesiąca :) Więc za miesiąc już by kociak był w pełni gotowy do opuszczenia mamusi.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt maja 11, 2012 21:18 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

żyją.

Były odrobaczane ?

A mieszkanka nie zafajdały? :ryk:
Poniedzialek- wtorek można by je odebrać. :?:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Pt maja 11, 2012 21:22 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

zapomniałam napisać. ;P
Czarno biała kotka, ta co miała te 6 małych, których los się dobrze nie potoczył... Dziś została wysterylizowana, jej zabieg został opłacony przez miasto.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt maja 11, 2012 21:28 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

:piwa: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Pt maja 11, 2012 21:36 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

inusia00111 pisze:zapomniałam napisać. ;P
Czarno biała kotka, ta co miała te 6 małych, których los się dobrze nie potoczył... Dziś została wysterylizowana, jej zabieg został opłacony przez miasto.
jak to dobrze!!! :piwa: :piwa: :piwa:
a gdzie Kotka teraz jest? ile jeszcze zostało?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob maja 12, 2012 8:18 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

świetnie! Idziesz jak burza! :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob maja 12, 2012 9:55 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

turkusowa pisze:
jak to dobrze!!! :piwa: :piwa: :piwa:
a gdzie Kotka teraz jest? ile jeszcze zostało?

Sąsiadka ją wzięła ponoć do domu i trzyma w łazience.
U sąsiadki do wysterylizowania została jeszcze jedna, młoda bura koteczka. A ma zabieg dla 3 :D a to są 2 :P
Mówiłam, że w tym wypadku ma wziąć na sterylizacje kotkę z pod mojej szkoły, którą dokarmia. Mam nadzieje, żę tego nie zmarnuje i zabierze ta kotkę a nie np. jakiegoś samca... Albo wgl. zapomni, że ma jeszcze jedno wejście na sterylizacje. :roll:
Mam też nadzieje, że się ładnie potoczy z psami ^^ I też raz dwa będą po zabiegu ;P
Powinna się cieszyć żę ma te sterylizacje, i pędzić na nie na jednej nodze... ;/ Niech sobie podliczy ile dostała "gratis", bo gdyby miała płacić to by się chyba nie wypłaciła, bo u nas jedna sterylizacja kotki kosztuje 120zł, samiec 70. A sterylizacja suk ponoć ok 250zł... to wychodzi:
3*250+2*70+7*120= 750+140+840=1730zł :roll: plus jeszcze 2 koteczki które zabrała Monikaa to daję prawie 2000zł...
I tak pewno gdyby nie to, ona by nie miała wysterylizowane... Bo przecież skad by wziełą taką kase :roll: A za darmo już miała od zeszłego roku, od czerwca 2011... Nie wiem czemu od razu tego nie wykorzystała.... W tym czasie sie tam urodziło 10 szczeniaków... A kotów chyba tez z 15... Kilka oddałam a z reszta nie wiem co się stało.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob maja 12, 2012 10:14 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

W razie czego pomożemy w zebraniu funduszy na kotkę spod szkoły, dobrze że o niej mówisz :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob maja 12, 2012 10:26 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

sąsiadka chce ją zgarnąc chyba do siebie :roll: Dzisiaj może będa jakieś zdjecia ;P

i zrobiłam następne zakupy za 50zł od taizu.
brat był w Netto i kazałam kupić ryż... ale nie mogł znaleźć to wziął 3 paczki makaronu po 1.29 :D i jedną puszkę duża po 3.39 i kazałam coś dla Saby typu "junior" bo biedzina nie ma tam odpowiedniego jedzonka to kupił 500g suchej Pedigree Junior za 3.99. A byłam z mamą w Carfurze ;D i była promocja "puszka Pedigree Junior za jakoś 3.80 i weź drugą 50% taniej" to wzięłam dla niej takie 2 puszki. I zostało 15zł.
Miałam ją wczoraj na działce, kochana psinka :P Tylko gryzie skubana :spin2: I ma robaki... ;/ W czwartek ją miałam to nie mogła się załatwić i tarła o ziemie ...
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob maja 12, 2012 12:23 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

inusia00111 pisze:oo super by było ^^ Masz na myśli kociaki od tego pana? Dziś mają ok. 1 miesiąca :) Więc za miesiąc już by kociak był w pełni gotowy do opuszczenia mamusi.

Sprawdź, czy jest kocurek, a ja postaram się dogadać sprawę, żeby ci ludzie nie wzięli innego kociaka.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Sob maja 12, 2012 12:32 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

maria_z pisze:
inusia00111 pisze:oo super by było ^^ Masz na myśli kociaki od tego pana? Dziś mają ok. 1 miesiąca :) Więc za miesiąc już by kociak był w pełni gotowy do opuszczenia mamusi.

Sprawdź, czy jest kocurek, a ja postaram się dogadać sprawę, żeby ci ludzie nie wzięli innego kociaka.

ja jeszcze w pidżamie :ryk: Ale się powoli ubieram i idę :twisted: Brat pojechał na obóz a aparat zostawił ;> będą zdjęcia :d
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob maja 12, 2012 12:41 Re: 11 KOCIĄT, 7 dorosłych,3 psy, szczeniaki-mało jedzenia.T

inusia00111, makaron dla psów ok, koty nie powinny go dostawać, bo nie trawią węglowodanów i jest sraczka. Tzn. jednorazowo nie ma problema, ale regularnie to nie byłoby dobrze.
A w ogóle to wspaniale, że przy pomocy Moniki udało się wam sąsiadkę zmobilizować i kicie są sterylizowane. Jesteś bardzo dzielna, że mimo "oporu materii" (czy. sąsiadki :wink: ) udało Ci się tak dużo dla tych zwierząt zrobić. Moje najgłębsze wyrazy podziwu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]