Bezdomniaczki Idzie Zima.Budki robótki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 06, 2012 19:52 Re: Bezdomniaki z kanałów ocalone.Niestety jeden z nich [*]

ale cudeńko..
[*]..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Wto mar 20, 2012 9:48 Re: Bezdomniaki z kanałów ocalone.Niestety jeden z nich [*]

Kotka urodziła z soboty na niedzielę 4małe, wszystkie martwe :( jeden leżał koło klatki(dostałam tel od jednej pani, że maluszek leży), dwa w pudełku, następny poza pudełkiem. Malce zakopane :( [*] kotka złapana. Niestety sterylka dopiero w czwartek, bo kotka ma coś z krtanią ma odruchy wymiotnie(dostała leki wczoraj u weta) ma gorączkę po porodzie no i siedzi teraz w dużej klatce z ograniczeniem ruchu :)
Sezon łapanek się zaczął więc poniedziałki i piątki mnie praktycznie w domu nie ma :? :?

Zaginęły mi te dwa koty Brązówka i Marmurek, ale za to przyszły dwa inne. Czarno biały kocur (do złapania) i ogromny buras(do złapania)

Szczeście w nieszczęściu z tymi malcami :( szkoda malców, ale na szczęście kotka rodząca co chwilę małe NARESZCIE złapana :!: Była tak wykończona porodem, że tylko leżała bez ruchu
Ostatnio edytowano Wto mar 20, 2012 11:23 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto mar 20, 2012 10:01 Re: Sezon łapankowy :) Cztery jednodniowe koty [*]

Biedna kicia..
I mam nadzieję, że tym 'znikniętym ' nie stała sie krzywda :?

Stówa Ci stuknęła . :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto mar 20, 2012 10:08 Re: Sezon łapankowy :) Cztery jednodniowe koty [*]

morelowa pisze:Biedna kicia..
I mam nadzieję, że tym 'znikniętym ' nie stała sie krzywda :?

Stówa Ci stuknęła . :mrgreen:

Mam przeczucie że jest dobrze. A do zwierząt przeczucia mnie zazwyczaj nie mylą.

Muszę znaleźć czas i wątek założyć-ale potrwa to trochę. :mrgreen:

CatAngel

Post » Wto mar 20, 2012 11:39 Re: Sezon łapankowy :) Cztery jednodniowe koty [*]

u mnie też niektóre wykastrowane sobie gdzieś idą, albo wracają do swojego gospodarstwa/rejonu

nie ma co zakładać, że od razu nie żyją, bo jednego kocura po kastracji zobaczyłam dopiero równo rok póżniej, miał się świetnie :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto mar 20, 2012 11:54 Re: Sezon łapankowy :) Cztery jednodniowe koty [*]

kaja555 pisze:u mnie też niektóre wykastrowane sobie gdzieś idą, albo wracają do swojego gospodarstwa/rejonu

nie ma co zakładać, że od razu nie żyją, bo jednego kocura po kastracji zobaczyłam dopiero równo rok póżniej, miał się świetnie :)

No u mnie zniknął kot też rok temu, i w tą zimę się pojawił, teraz grzeje się pod krzakami :D

CatAngel

Post » Wto mar 20, 2012 14:37 Re: Sezon łapankowy :) Cztery jednodniowe koty [*]

maluszków szkoda i to bardzo [*]..
dobrze,ze kotka będzie "ciachnięta" :ok: , to drugiego takiego porodu już nie będzie..biedulka musiała się strasznie męczyć :( ..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Wto mar 20, 2012 14:51 Re: Sezon łapankowy :) Cztery jednodniowe koty [*]

Przykro bardzo :cry: Kociaczki [*]
A tych dewiantów, co trutki rozkładają, powinno się nimi karmić :twisted:
Jak sobie przypomnę Promyka ... :?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro mar 21, 2012 23:02 Re: Sezon łapankowy :) Cztery jednodniowe koty [*]

Niestety sterylki nie będzie. Kotka ma zapalanie płuc oraz problemy z krtanią (która jest już prawie wyleczona, trzeci dzień nie je i nie pije). Kotka jest codziennie jest u weta na zastrzykach i kroplówkach. Wet mówi że będzie wszystko ok :) bo problemy z płucami to początkowe stadium - które da się wyleczyć. Oby ...

Zamiast kotki pojedzie ten oto kocur na kastrację
Obrazek

CatAngel

Post » Czw mar 22, 2012 17:57 Re: Sezon łapankowy:) Cztery jednodniowe koty[*] Chora kotka

Kocurek jest powalającej urody.. :1luvu:
ale on dziczek?? jak dobrze pamiętam. Szkoda pewnie szybko znalazł by dom.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw mar 22, 2012 18:16 Re: Sezon łapankowy:) Cztery jednodniowe koty[*] Chora kotka

piękny 8O :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw mar 22, 2012 18:18 Re: Sezon łapankowy:) Cztery jednodniowe koty[*] Chora kotka

prawdziwe piękne kocurro :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Ciepła

Post » Czw mar 22, 2012 20:54 Re: Sezon łapankowy :) Cztery jednodniowe koty [*]

CatAngel pisze:Niestety sterylki nie będzie. Kotka ma zapalanie płuc oraz problemy z krtanią (która jest już prawie wyleczona, trzeci dzień nie je i nie pije). Kotka jest codziennie jest u weta na zastrzykach i kroplówkach. Wet mówi że będzie wszystko ok :) bo problemy z płucami to początkowe stadium - które da się wyleczyć. Oby ...

Obrazek

Faktycznie kocurek jest śliczny. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :roll: :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw kwi 12, 2012 21:02 Re: Sezon łapankowy :) Cztery jednodniowe koty [*]

jasia0245 pisze:
CatAngel pisze:Niestety sterylki nie będzie. Kotka ma zapalanie płuc oraz problemy z krtanią (która jest już prawie wyleczona, trzeci dzień nie je i nie pije). Kotka jest codziennie jest u weta na zastrzykach i kroplówkach. Wet mówi że będzie wszystko ok :) bo problemy z płucami to początkowe stadium - które da się wyleczyć. Oby ...

Obrazek

Faktycznie kocurek jest śliczny. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :roll: :roll:

I już po jajkach :) do tego wyciachane jeszcze są cztery koty :) Kolejne dwójka w przyszłym tygodniu :ok:

CatAngel

Post » Pt kwi 13, 2012 8:28 Re: Sezon łapankowy:) Cztery jednodniowe koty[*] Chora kotka

To już nie będzie się błąkać jego potomstwo. Kocurek naprawdę śliczny. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

[poprzednia][następna]