Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 13, 2011 18:25 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Dawno się tak nie uśmiałam. Ale zacznę od początku. W ścianie naszego domu, pod półką na zimowe zapasy jest kocia klapka. Prowadzi do komórki na narzędzia, a z niej przez dziurę w drzwiach prosto na dwór. Dziś o 5.00 rano robię sobie śniadanie, a tu coś pomiaukuje, jakby z komórki. Myślę, jakiś głodny działkowiec wlazł - podnoszę klapkę, kiciam, nasypuję jedzonko do miseczki - nic. Dalej miaukoli. Wrzuciłam do michy saszetkę i pognałam przez płot na działkę sąsiada, bo kombinuję, że miaukolącym jest nieśmiała Burasia, żywiona właśnie przez sąsiada, a on jej może nie nakarmił i ona biedna płacze teraz z głodu...
Potem pobiegłam do pracy.
Około południa TŻ wrócił z siłowni, zasiadł do kompa. Coś miaukoli, jakby z komórki. No nic, niech miaukoli. Potem TŻ poszedł rąbać drewno, wchodzi do komórki po sprzęt, a tu...
Obrazek
Nasz własny domowy kocur, Mratawojczyk nasz kochany, siedzi w klatce łapce, którą pożyczyliśmy do łapania działkowców z kotowiska. Daję głowę, że do komórki wstawiałam ją ZAKNIĘTĄ. Chyba z 12 godzin przesiedział w tym areszcie. Co gorsza wcześniej się złapał dwa razy i nic go to nie nauczyło. Teraz śpi złachany okrutnie.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pon sty 02, 2012 21:59 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Ojej, Mratawojek wpadł w sidła.
U nas Miluś czasem daje się zamknąć w garażu - rano potem jest słodki jak miodek ;)

Szczęśliwego Nowego Roku życzymy z bandeczką
http://img859.imageshack.us/img859/8984/dsc09066web.jpg

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Nie sty 08, 2012 12:57 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

nawzajem, szczęśliwego nowego roku dla wszystkich Wychodzących :]

u mnie w nocy spadł śnieg. Koty wieczorem śpią w domciu/piwnicy, a w dzień hasają i oblegają parapety od zewnętrznej strony okna. nadal jedzą, a raczej żrą, jak to tu ktoś zauważył, podwójnie. no i te ich zimowe futra... miodzio :) do jedzenia zaczęłam dokładać im tran w tabletkach z obawy przed przeziębieniami.
a jak u Was?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Nie sty 08, 2012 16:16 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

U nas deszczowo, kociska chrapią po kątach, kuwety wrócily do łask a kiedy otwieram drzwi - patrzą na mnie z odrazą i zmykają, jakbym je chciała na siłę wygonić.
Starej kici z sąsiedzwa z pomocą przyjaciół postawiłam ocieplany domek - przydał się w czasie wichur, ale ogólnie jest ciepło - taka późna jesień.
To stara Cicia
http://img707.imageshack.us/img707/2466 ... 001web.jpg

A moje kocice całymi godzinami siedzą w zlewie i czekają na ptaszki. Na parapecie jest karmnik, sikorki już się do kociej obecności przyzwyczaiły (o ile koty się nie ruszają - rzecz jasna) - więc zachwytom nie ma końca :)
http://img97.imageshack.us/img97/7581/t ... 013web.jpg
http://img266.imageshack.us/img266/2841/obraz004web.jpg

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Nie sty 08, 2012 20:56 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

A my przez to zupełnie niezimowe błocko mamy piaskownicę wszędzie - na podłodze, na fotelach, krzesłach, w łóżku... Mratawoj kursuje tam i z powrotem, przychodzi z tak potwornie ubłoconymi łapami, że aż strach i od razu hops - albo komuś na kolana, albo "na miętkie". Nawet się go nie zdąży powycierać. A jak już, to ubliża strasznie, a łapy i tak brudne. Już ma wycieraczki przed klapką i za klapką, ale nic to nie daje. Chciałabym, żeby spadł śnieg. :(

Mrata

Post » Pon sty 09, 2012 12:22 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Obrazek

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon sty 09, 2012 13:49 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Bardzo fajny wątek :ok: podczytuję już od dawna,u mnie też towarzystwo wychodzące.
Koty wychodzą,ale już na krócej,za chwilę siedzą na parapecie i czekają żeby je wpuścić z powrotem do domu,potem pokręcą się trochę a to przy miskach,albo łażą po meblach i znów spacerek :D Za ok.20min. powtórka znów biedny kotek siedzi na parapecie i czeka żeby go ktoś wpuścił,tak cały dzień a to wchodzą oknem ,wychodzą drzwiami albo na odwrót,tylko w całym domu pełno kocich ,błotnych śladów :twisted:
Pozdrawiam :kotek:

ewelina80

Od: Wto lut 23, 2010 15:40

Post » Śro sty 11, 2012 19:31 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Ulubiona kocia zabawa we "wpuść-wypuść". Myśmy to rozwiązali za pomocą kociej klapki. Ale i tak czasami jeszcze się przypomina i wtedy jest miaukolenie pod drzwiami lub usiłowanie wyjścia przez okno dachowe...

Mrata

Post » Czw sty 12, 2012 13:14 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

ewelina80, witaj w wątku!
ech, u nas znów od paru dni błoto. zaparłam się i nie będę myła ulubionego okna moich Futer. i tak najdłużej było czyste 2 dni :roll:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw sty 12, 2012 17:31 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

kurcze moje kociaste to chyba przyrosły tyłkami do domu. a dokładniej do piwnicy bo to jest teraz kocie królestwo (oczywiście o 6:00 rano trzeba wstać bo jape drą żeby wpuścić, okręcą się i znowu trzeba iść wypuścić :evil: )

tzn Obca na noc wychodzi na dwór (WTF?!) i cały dzień śpi w domu.

Dzika która w swej dzikości przechodzi już samą siebie stwierdziła że hołdując swojemu imieniu będzie się nas wielce bała ale kanapa przecież jest jej. No i oczywiście ma służbę karmiącą i odźwiernych

Mały kotek nadal zbyt panikujący więc na dwór nie chadza :)

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Pt sty 13, 2012 14:46 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Dzięki turkusowa :D
Taka klapka to fajny pomysł,ale u nas drzwi wejściowe prowadzą do ganku,potem są znów zamknięte drzwi do przedpokoju,trzeba by nasłuchiwać czy jakiś koteczek nie wszedł sobie przez taki otwór i czy nie pałęte się po ganku.
Dziś pogoda bardziej przedwiośnie przypomina niż środek zimy,teraz trzy sztuki kota śpią w domu,tylko Tosia wybrała się na spacerek,ale pewnie za chwilę zobaczę ją z noskiem przy szybie :D
Ja z myciem okien też już się poddałam ,bo ile można szorować,szczególnie to okno,którego koty najczęściej używają jako swoich drzwi jest przyozdobione różnymi fantazyjnymi wzorkami :twisted:

ewelina80

Od: Wto lut 23, 2010 15:40

Post » Sob sty 14, 2012 8:00 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

mój jeden wychodzi , teraz dosłownie na chwile ... z kilka razy dziennie. Mąż ma go dość ... krzyczy na niego, ze jak sie bedzie tak krecił to go nie wpuści ( bo łajza skacze na klamki i niszczy drzwi ). Wczoraj nie chciał go wpuscic do garazu jak skakał na drzwi ( a stamtad uchylamy bramę i wychodzi sobie ) to mądry kot :lol: otworzył sobie drzwi wyjściowe i wyszedł .... hehe dobrze , że inne za nim nie posżły :wink:
Obrazek

#MAGDA#

Od: Śro cze 30, 2010 22:32

Post » Wto sty 24, 2012 11:32 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Serdecznie zapraszam wszystkich na stronę nowo powstałego magazynu - http://www.kontury.net
Pierwszy numer już w marcu!
Na stronie możecie przeczytać moją miniaturkę, a w numerze znajdzie się także moje pełnotłuste opowiadanie.
I wiele innych ciekawych rzeczy!
Niedługo na stronie będę też publikować felietony na temat tekstów piosenek.
Byłoby mi bardzo miło, gdybyście tam zajrzeli ;)
Dla tych, którzy polubią nas na Facebooku, są organizowane konkursy. Wciskajcie lajki!

edit - link na Facebooku - http://www.facebook.com/pages/Magazyn-K ... 2936715661

Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano Wto sty 24, 2012 13:18 przez AaaaKotkiDwa, łącznie edytowano 1 raz

AaaaKotkiDwa

Od: Nie sty 30, 2011 21:59

Post » Wto sty 24, 2012 11:52 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

hej, wszystkim :)

w moim podpisie znajdziecie banerek odsylajacy to obecnej edycji konkursu na miss i mistera miau. W tym miesiacu koty niepelnosprawne/kalekie. Glosowanie mialo byc od dzis, ale musze wszystko raz jeszcze posprawdzac, bo wkradly sie wczoraj bledy, wiec glosowanie bedzie od jutra. Zapraszam bardzo serdecznie :)
Swietna zabawa, kociaste cudne, cel harytatywny na pomoc innym zwierzakom w potrzebie.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]