Staś i Mimisia

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 02, 2012 15:07 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

Mogę napisać coś więcej o kotkach :1luvu:
Staś, kocia mrucząca przytulanka, Przygląda się wszystkim pracom domowym i "wykazuje chęć pomocy" :mrgreen: Fascynuje go odkurzacz, nie ucieka przed nim, ale jeszcze nie jest gotowy na odkurzanie kota :mrgreen:
Ostatnio odkrył że fajna jest woda .... w muszli ale gdzie ona znika 8O
Uwielbia zabawę z innym kotem, ale także za piłeczką korkiem - wszystko dobre co się turla :ryk: Nie obawia się kotów, nawet wredki Fionki, kładzie się obok niej i mruczy.
Z Guciem wylizują sobie pyszczki na zmianę. Trochę się denerwuje jak Gucio chwyci go w objęcia jak miś i próbuje coś jeszcze mu wylizać :mrgreen:
Gdy ma ochotę na małe co nieco w środku nocy( miski pełne suchego)to łazi po mnie i mizia wąsiskami po twarzy, a mruczy przy tym okropnie głośno. Bezproblemowo korzysta z kuwety.
Uszka już prawie czyste jeszcze kilka dni profilaktycznego zakrapiania i szczepimy chłopaka
ObrazekObrazekObrazek
A MIni a może Nel? - zobaczymy :D
Dziewczynka robi się coraz bardziej śmiała, uwielbia zabawę i jest w niej o wiele bardziej wytrzymalsza i skoczniejsza niż Staś, uwielbia polowanie za piórkiem, super bawi się sztuczną myszką. Nie lubi brania na ręce, zaraz wierci się i zeskakuje, rozochocona mizianiem sama nadstawia łepek do głaskania i wtedy nawet kolankuje głośno przy tym mrucząc :1luvu:
Z Guciem bawi się, ale zachowuje rezerwę, ze Stasiem urządzają dzikie gonitwy albo tarmoszą się po łóżku i co rusz któreś z niego spada.
Jeszcze w prawym uszku byli w sobotę nieproszeni goście ale dalej czyścimy i zakrapiamy uchole.
Apetyt dopisuje, (żle reaguje na mleko) Kuwetka jest odwiedzana :D
Obrazek
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Pon sty 02, 2012 15:45 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

malutka_8 pisze:Gustaw jest piękny! Obejrzałam galerię :)
Bardzo się zmienił :D CUDO po prostu :)

Za późno TŻ-a przekonałam, ale dobrze, że z Tobą został :)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :ok: :kotek:

ja też się cieszę ze został :D
no prawie 7 kilo tego cudu
Życzę Szczęśliwego Nowego Roku :D
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Post » Pon sty 02, 2012 19:51 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

Obrazek
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Śro sty 04, 2012 21:23 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

Nel bardziej pasuje niż Mimka, w końcu w "Pustyni i w puszczy" też byli Staś i Nel :D
Mumin, Ruda i Fuga
Obrazek

Rozalij

Od: Wto sty 25, 2011 19:07

Post » Czw sty 05, 2012 11:39 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

no to niech będzie Nel, Nelisia :D :ok:
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Wto sty 10, 2012 14:09 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

Neliśka opanowała sztukę wdrapywania się po mojej nodze jak jest głodna 8O. Jest bardziej sprytna od Stasia i bardziej wytrzymała w gonitwach za piórkiem czy myszką.
Rano Staś zrobił pobudkę o 4:45 wchodząc na łóżko, ugniatając nas i głośno mrucząc oznajmił że czas na jedzenie (w miseczce suche jest ale duża wstanie i da mokrego :D ) tak się wycwaniakował.
Zgadza się z Guciem w pełni razem brykają, tarzają się, gonią, myją pysie :1luvu:
Nadal chodzimy do wetka i walczymy ze świerzbowym paskudztwem w uszach.
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Wto sty 10, 2012 14:55 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

ObrazekObrazek
i grzebanie w poduchach :D
Obrazek
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Sob sty 14, 2012 11:29 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

Poranne obserwacje :ryk:
Obrazek Obrazek ,Obrazek
Kopytkami do góry :1luvu:
Obrazek
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Czw sty 19, 2012 8:22 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

Mimulec dostała rujki :? i molestuje Gutka :mrgreen: , na szczęście Staś na razie nie interesuję się kotką.
Zaraz po zakończeniu rujki Mimiśka będzie ciachana
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Czw sty 19, 2012 8:32 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

chyba szybko, wcześnie dorosła bo to 5 miesięcy i środek zimy ale mój jeden potwór też dostał w styczniu rujki ale jest nieco starsza
a co z doopką? jest tam jeszcze to serduszko?!

AntoninaBandzioras

Od: Wto wrz 27, 2011 8:49

Post » Czw sty 19, 2012 8:43 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

Serduszko jest :1luvu: przy okazji cyknę fotkę
Myślałam że to szczęście rujkowe spotka mnie tak dopiero za miesiąc, w sumie jak tak przeznalizuję jej zachowanie to tak od około 2 dni mizia się o wszystko i mruczy, ale dupaska zaczęła dzisiaj wystawiać i dreptać przy tym łapkami.
mam tylko nadzieję że rujka szybko się skończy
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Czw sty 19, 2012 9:57 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

Iza_ pisze:Serduszko jest :1luvu: przy okazji cyknę fotkę
Myślałam że to szczęście rujkowe spotka mnie tak dopiero za miesiąc, w sumie jak tak przeznalizuję jej zachowanie to tak od około 2 dni mizia się o wszystko i mruczy, ale dupaska zaczęła dzisiaj wystawiać i dreptać przy tym łapkami.
mam tylko nadzieję że rujka szybko się skończy

czekam na fotencje :1luvu:

ze sterylizacją musisz poczekać aż ruja się skończy ale mimo wszystko chyba dobrze było by ją oddzielić od kocurów (jeśli nie są kastrowani), wiesz lepiej chuchać na zimne

AntoninaBandzioras

Od: Wto wrz 27, 2011 8:49

Post » Czw sty 19, 2012 10:29 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

Gucio jest bez jajkowy :mrgreen:
Staś jeszcze ma, ale jemu głupoty w głowie a nie TE sprawy- na razie coby mu się nie odmieniło.
(nie mam możliwości oddzielenia kotków) Na razie koty śpią, każde w swoim pokoju :D
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Czw sty 19, 2012 18:44 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

Mimiśka dostała tabletki na wycieszenie rujki, za 2 tygodnie ciachamy dziewczątko.
Myślę że wystarczyłaby codzienna wizyta u weta i czyszczenie uszu to o amorach by zapomniała na 100 %. Po przyjściu od wetka śpi :mrgreen:
Obrazek, Obrazek

Iza_

Post » Wto sty 24, 2012 10:20 Re: Mimi i Staś kocie gwiazdeczki szukają DS

Mimi ogląda Dolota :ryk:
Obrazek
Obrazek
no co jest gdzie gołębie??
Obrazek
Obrazek, Obrazek

Iza_

[poprzednia][następna]