Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2012 14:11 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Dorosłego.
Trudno będzie o dokładny przepis, tym bardziej, że Twój kot może wcale go nie chcieć jeść ;) nie każdy lubi rozwodnione puszki, Mamysz woli takie od zwykłych.

Ja na dzień wyjmuję 1/4 puszki (czyli po 50g) rano i 1/4 popołudniu, do każdej z porcji dolewam praktycznie tyle samo wody, ile ma porcja (drugie 50g). W wodzie już wcześniej mam rozrobioną taurynę, ale dodaję ją rzadko, bo akurat Animonda Carny wydaje mi się dość bogata pod tym względem.
Do tego dosypuję porcję drożdży piwnych (bogate w wit. B, dają PIĘKNE futro, Mamysz ma mega mięciutkie, delikatne) - taki czubek łyżeczki, 1/6 mniej więcej.

No i mieszam. Zasadniczo wody ma być tyle, by rozrobiona karma była lekko przez nią zakryta. Woda może być lekko ciepława, wtedy do tego to tak aromatycznie pachnie, że sama bym zjadła :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw sty 12, 2012 15:03 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Już myślałam że fotek nie będzie :wink: Dzięki jest piękny :kotek: :1luvu: :1luvu: i kogoś mi przypomina :wink:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw sty 12, 2012 20:41 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Szalony Kot pisze:Ja z 200g (po dodaniu wody, drożdży, tauryny trochę) robię nawet porcję na 2 dni, ale syberyjczyk to pewnie wciąga więcej :mrgreen:

Polecam to: http://planetapupila.pl/index.php?prod=393
A dla dorosłego to: http://planetapupila.pl/index.php?prod=396

Witam i przepraszam za prywatny wtret ale :) Kocie napisz mi prosze dlaczego dodajesz drozdze ? Ja sie zastanawiam czy koty niewychodzace nie powinny dostawac wit D3 tak jak dzieci.... Moje koty i ja mieszkaja w chalupie dosyc ciemnej, poludniowa strona + drzewa = brak slonca w domu:(

Moje tez jedza Carny Kitten tylko tansza z Krakvetu, 2,89 za puche :)

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Czw sty 12, 2012 21:22 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

śliczny jest ten Twój kot w typie rasy :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw sty 12, 2012 21:52 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Koto super.
Na trzecim zdjęciu wygląda jak kot ze Shreka gdy żebrał aby się z nim nie rozprawiono :lol:

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Czw sty 12, 2012 21:56 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

ja1 pisze:Koto super.
Na trzecim zdjęciu wygląda jak kot ze Shreka gdy żebrał aby się z nim nie rozprawiono :lol:

:)
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw sty 12, 2012 22:22 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Dziękuję, dziękuję, zachwyty są mile widziane ;)

Jak dostaje wariacji, to jest śmieszny, jakby wpadł do wiadra z red bullem. Czasem, jak "walczymy" to podbiega do mnie bokiem z kocim grzbietem i wydaje mu się, że jest taki straszny :)

PS kotu się czyści uszy?

kordian

Od: Pt gru 30, 2011 21:45

Post » Pt sty 13, 2012 0:00 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

nie,nic z nimi nie rób.

jedyne akceptowane czyszczenie w domu to takie przez drugiego kota :P

a ma bardzo brudne?śmierdzą?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt sty 13, 2012 3:21 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

kordian pisze:Dziękuję, dziękuję, zachwyty są mile widziane ;)

Jak dostaje wariacji, to jest śmieszny, jakby wpadł do wiadra z red bullem. Czasem, jak "walczymy" to podbiega do mnie bokiem z kocim grzbietem i wydaje mu się, że jest taki straszny :)

PS kotu się czyści uszy?

Jeśli ma dużo woskowiny to się czyści płynem dostępnym w sklepach zoo Dr.Seidla i polecam ten płyn jest świetny.Wet powinien zebrać z ucha (zeskrobać) by potwierdzić czy nie ma świerzbowca.Jeśli to dużo woskowiny oczyść bo Masz jednego kota i drugi mu tego nie zrobi :)
Płatkiem takim do twarzy nie głęboko.Płyn kosztuje ok.16zł.Nie stosować często.To zalecenie mojego weta.Chodzenie bokiem to najśmieszniejsze co lubię u kotów.On chce Cię prowokować :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt sty 13, 2012 11:56 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

LunaKlara pisze:
Szalony Kot pisze:Ja z 200g (po dodaniu wody, drożdży, tauryny trochę) robię nawet porcję na 2 dni, ale syberyjczyk to pewnie wciąga więcej :mrgreen:

Witam i przepraszam za prywatny wtret ale :) Kocie napisz mi prosze dlaczego dodajesz drozdze ? Ja sie zastanawiam czy koty niewychodzace nie powinny dostawac wit D3 tak jak dzieci.... Moje koty i ja mieszkaja w chalupie dosyc ciemnej, poludniowa strona + drzewa = brak slonca w domu:(

Szalony Kot pisze:Do tego dosypuję porcję drożdży piwnych (bogate w wit. B, dają PIĘKNE futro, Mamysz ma mega mięciutkie, delikatne) - taki czubek łyżeczki, 1/6 mniej więcej.

Napisałam dalej ;)
To z przepisów BARFowych chyba.
A o suplementacji Ds nic nie wiem...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt sty 13, 2012 17:29 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

kordian pisze:Jak dostaje wariacji, to jest śmieszny, jakby wpadł do wiadra z red bullem. Czasem, jak "walczymy" to podbiega do mnie bokiem z kocim grzbietem i wydaje mu się, że jest taki straszny :)

Konradzie, to takie strachy na lachy :lol:

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Pt sty 13, 2012 18:24 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Szalony Kot pisze:
LunaKlara pisze:

Szalony Kot pisze:Do tego dosypuję porcję drożdży piwnych (bogate w wit. B, dają PIĘKNE futro, Mamysz ma mega mięciutkie, delikatne) - taki czubek łyżeczki, 1/6 mniej więcej.

Napisałam dalej ;)
To z przepisów BARFowych chyba.
A o suplementacji Ds nic nie wiem...

hmm,suplementy w diecie Barf kumam ale Ty piszesz, ze dodajesz do karmy, ktora teoretycznie powinna byc zbilansowana. Wiec nie kumam :)

LunaKlara

Post » Pt sty 13, 2012 18:28 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Koty które miałam nie tknęły tej karmy Animonda kitten carny :? Saszetki i suche tak,a puszki nie.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt sty 13, 2012 18:48 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

vailet pisze:Koty które miałam nie tknęły tej karmy Animonda kitten carny :? Saszetki i suche tak,a puszki nie.

Moje koty na puszki carny też kręcą nosem.
Pasuje im jedynie seria ocean.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt sty 13, 2012 19:26 Re: Początkujący właściciel syberiana - pytań bez liku ;)

Moje siostrzyczki maja 6 miesiecy i jeszcze sie nie zdazylo zeby czegos zjesc nie chcialy :lol:
Animoda nie jest droga i ma dobry sklad wiec ostatnio to dostaja.
Puszki dostaja 2 x w tygodniu (mniej albo wiecej w zaleznosci od stopnia mojego lenistwa), w reszte dni zarcie gotowane wg przepisow z miau :)
suche jedza codziennie.

LunaKlara

[poprzednia][następna]