Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 10, 2012 13:31 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Co nie zmienia faktu, że zdecydowanie lepiej z nią teraz niż z Mroczkiem :roll:
Dla mnie Fasolka to przykład pozytywny - wiem dzięki wam, że nawet trudniejsze kotki się oswajają (Mroczek na pewno nie ma aż takich problemów nerwowych jak Fasolinka, nie rozdrapuje się), oraz podziwiam Twoją niesamowitą cierpliwość :) Kiedy tylko mam gorszy dzień Mroczkowy i swoją (cierpliwość) tracę, myślę o Fasolince, o burych bliźniaczkach, i od razu wiem - że jeszcze trochę cierpliwości, odrobina szczęścia i będzie dobrze :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Wto sty 10, 2012 13:44 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

dla takich kotów najważniejszy jest czas i małe rytuały domowe, jak karmienie z ręki itp.

ja myślę, że on spokojnie może znależć dom, gdzie jest już kot, np. taki bardzo oswojony, to wtedy jako drugi kot może się od niego uczyć, no i trzeba też trochę zaakceptować jego inność, nie mieć zbyt dużych oczekiwań, bo on na pewno jeszcze zrobi postępy, ale może nigdy nie być tak oswojony jak inne koty, może akceptować tylko domowników, a reszty się bać - i to trzeba uszanować
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto sty 10, 2012 17:39 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Tak, szacunek to podstawa :kotek:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sty 10, 2012 19:10 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Mroczek leży na swojej kanapie zwinięty w kulkę z łapkami w górze... ależ kusi żeby po brzuszku posmyrać :mrgreen: :1luvu:
Tylko, że zwieje jak podejdę, więc walczę z pokusą :roll:

Duża nie ma szacunku dla kotów! Właśnie mnie ubezpazurzyła! Cążkami! FFFFFSTTRRRRĘTNA!
Badylek niezadowolony
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Śro sty 11, 2012 19:55 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Mam ją udrapać i ugryznąć?
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro sty 11, 2012 21:35 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Ugryź! Drap! Ja już nie mam za bardzo czym :oops: :oops: :oops:
Badylek smutny

Zołza Badyl nabrał dwóch złych nawyków:
a) wskakiwania na szafę w kuchni
b) jedzenia z moich talerzy
Jak jeszcze a) jest po prostu uciążliwe, tak b) dzisiaj przyprawiło mnie o nerwy : wyjadł resztę fety, a następnie wymiotował kilkakrotnie! Na szczęście po 3 razach w ciągu 15 minut przestał, ale już planowałam weterynarza :roll:
Głupek! :evil:
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Śro sty 11, 2012 21:37 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Musisz zmienić nawyki żywieniowe.
Jedz tylko takie potrawy, które nie szkodzą Badylkowi.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro sty 11, 2012 21:38 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Frania nie przejdzie obojętnie obok mojego talerza. Z czymkolwiek by był :lol: dlatego się ograniczam jedzeniowo :lol:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro sty 11, 2012 21:42 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Znaczy, mam nie jeść fety, a najlepiej zacząć jeść mięso? Aż tak moje poświęcenie dla Badylka nie sięga :ryk:

Właśnie się głupki gonią, w końcu pospali jak mnie nie było. Mrok mnie powitał po powrocie w korytarzu przedpokoju. Ogólnie od kiedy jest feliway w kontakcie rzadko siedzi za kanapą (chyba, że pod kaloryferem, ale wtedy nawet się nie odsuwa jak podchodzę) :ok: Dzisiaj jestem optymistką Mroczkową :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Śro sty 11, 2012 21:49 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Nowe foty i nowy tekst ogłoszenia potrzebne.
I trzeba rzucić na wszystkie portale.

Tytuł juz mam: KOT OZDOBNY (w domyśle - do oglądania, a nie do głaskania. Odkurzać nie trzeba)

jaaana

Post » Śro sty 11, 2012 22:00 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Zdjęcia,które ostatnio robiłam (niestety, Mroczek nie lubi zdjęć a zwłaszcza hałasu i błysku lampy... ale próbuję)

Na swojej kanapie, gdzie spędza większość czasu
Obrazek
Obrazek
Czasem też odpoczywa na podłodze:
Obrazek
Na kanapie kusząc brzuszkiem :mrgreen:
Obrazek

oraz Badylek z zieloną wstążeczką :mrgreen:
Obrazek

edit: myślę o lekkim zmodyfikowaniu ogłoszenia i skontaktowania się z CatAngel w sprawie ogłoszeń :ok: Aparat jest obok mnie teraz cały czas żeby być gotowa do zdjęć :ok:
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Śro sty 11, 2012 22:53 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Mroczek przystojniak z ciebie.
Badylku ja też wyjadam z talerza Dużych, najbardziej lubię zupy jarzynowe.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Śro sty 11, 2012 22:56 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Z Mroczka piękny kawał kota :mrgreen:
Badylkowi bardzo do twarzy w zielonym :kotek:

jaaana

Post » Czw sty 12, 2012 9:52 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Badylek głupkiem? Chchchchuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
Inka i Kulka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw sty 12, 2012 21:20 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Badylku, skąd masz taką ładną kokardkę? Mi duża wiąże pieluszkę :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]