Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 30, 2011 7:34 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Ładny! Nie znam się na transporterkach, używam bardzo rzadko, koty noszę w torbie transportowej.Jeżeli chodzi o Bazylego to jest on kotem niezwykle spokojnym, nie takim znów ciężkim, bo nie waży 5 kg. W jego przypadku każdy się sprawdzi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 02, 2011 7:42 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

U Bazylcia wszystko w porządku.Dieta się sprawdza.Bazyli absolutnie nie ma ochoty wychodzić, odchodzi w głąb pokoju, kiedy p.Iza otwiera okno, jest za zimno.O, na słonku by się wylegiwał.Bazyli ma swoje miseczki w przedpokoju i chociaż dawno już tam nie mieszka to kładzie się tam na dywaniku, co znaczy, że jest głodny.Je malutko, nie jest łakomczuchem. Musi bawić się z p.Izą, bo Tino zdecydowanie odmawia wspólnej zabawy. Bazyli go zaczepia, ale Tino odchodzi. Myślę, że tęskni trochę za Wiesiem, bo byli przyjaciółmi, właściwie Tino tylko z Wiesiem się dogadywał, biegali razem, wspinali się na drzewka, wygrzewali na słonku.Do Bazylego się przyzwyczaił, ale to jeszcze nie przyjaźń.

ewar

Post » Pt gru 02, 2011 18:04 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Cześć Bazylku :1luvu:
Dawno tu u Ciebie nie byłam :oops:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Pt gru 02, 2011 23:07 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

to kiedy ta przeprowadzka??

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Pt gru 02, 2011 23:14 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Najpierw Hans musi się przeprowadzić, a ja czekam na transport.Spokojnie, kot ma DT, nie mieszka pod chmurką.Muszę wybrać się kiedyś przed południem i zrobić znowu kilka fotek. P.Iza mówi,że Bazyli upodobał sobie teraz wannę.Lubi do niej wskakiwać i ostatnio biegał w niej goniąc własny ogon.Czyżby był psem w poprzednim wcieleniu? Jakiś bardzo psi ci on jest :twisted:

ewar

Post » Sob gru 03, 2011 14:38 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Odwiedziłam Bazylego, wymiziałam, pobawiłam się z nim i zrobiłam parę fotek.No cóż, Bazyli fotomodelem nie jest, nie znosi aparatu, w dodatku jest już ciemno, ponuro i zdjęcia nie wychodzą dobre, kilka jednak wkleję. To przełagodny, kochany kocurek.Ma już długie pazurki,( nie wzięłam ze sobą nożyczek), ale nie ma mowy, aby nawet niechcący zadrapał.Chce się bawić, łapie wędkę, biega za piłeczkami i w ogóle jest bardzo fajny. Nie ucieknie na klatkę za nic w świecie.Stałam w progu, w otwartych drzwiach, a Bazyli tylko z głębi pokoju mi się przyglądał. Zrozumiał, że jest kotem nie wychodzącym i już.A jak głośno mruczy !

ewar

Post » Sob gru 03, 2011 15:26 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Nie jest kochany? :1luvu:
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob gru 03, 2011 18:50 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Słodziak :1luvu: Jak brzuszek wystawia :)

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Nie gru 04, 2011 8:27 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Prawda? Szkoda, że nie mogę zrobić zdjęć, kiedy jest w jakiejś ciekawej pozie, albo na przykład w wannie :P , bo przychodzę tylko na chwilę, w dodatku Bazyli nie chce pozować.
Wczoraj była sąsiadka p.Izy, która znała Bazylego, kiedy jeszcze był bezdomny.Miała nawet pretensje do p.Izy, że go podkarmia, bo taki chory, "parszywy" :evil: , pewno zarazki roznosi. Wczoraj go zobaczyła i było " jaki ładny kot!", chyba go nie poznała. P.Iza z satysfakcją jej wyjaśniła, że wystarczyło trochę o niego zadbać i jest taki właśnie efekt.
Wczoraj wyczyściłam uszka Bazylemu, on ma problem z umyciem tego zawiniętego.Nie były jednak brudne, walka ze świerzbem więc wygrana :ryk: Wczoraj zaniosłam też mięsko na kolację, taki mix kurczaka, wołowiny i indyka.Dostał też podwieczorek, żółtko jajka, co bardzo mu smakowało.Mam wiejskie, bardzo ekologiczne, zaniosę mu jeszcze, skoro takie dobre.Lubię tego kota i już ! Chyba tylko mój Edzio był takim grzecznym, bardzo posłusznym kotem, w dodatku gadającym, ale on z kolei bał się ludzi.Bazyli ludzi kocha, ufa bezgranicznie.Nie jest kociakiem, ale bardzo lubi się bawić i sądzę, że chciałby mieć kociego kompana, ale Tino nadal nie odpowiada na zaproszenie do wspólnej zabawy :evil: Toleruje Bazylego i tyle.Dobre i to!

ewar

Post » Nie gru 04, 2011 8:47 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

żółtko dajesz mu ugotowane?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie gru 04, 2011 8:51 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Nie, surowe.Nie wszystkie koty to lubią, u mnie Marusia i Czaruś, pozostałe nie chcą.

ewar

Post » Pon gru 05, 2011 0:05 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

łomatko jaki cudny kot 8O :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon gru 05, 2011 1:05 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Dzięki :1luvu: Urody klasycznej to on nie ma, ale ja patrzę na niego przez pryzmat jego charakteru, który ma cudowny i tego, że jest to kot uratowany od śmierci.Trochę w tym mojego udziału i tym bardziej jest mi bliski.On nie ma wad, dodatkowo ma jeszcze zalety, jakich inne koty nie mają.Tyle kotów przewinęło się przez mój dom, ale nie miałam takiego, który spokojnie, bez paniki reaguje na "nie wolno" .Kot był bezdomny, mieszkał pod chmurką, miał wolność, a teraz nawet nie zbliża się do otwartych na oścież drzwi. Co więcej, wzięty prosto z podwórka, włożony do transporterka spokojnie siedzi i nie denerwuje się, że jest wieziony samochodem do lecznicy.Na lecznicowym stole zachowuje stoicki spokój, nie miauczy, nie warczy, nie rusza się nawet, kiedy wetka zaciska łapkę, goli ją i pobiera krew.Potem zastrzyk i też zero reakcji.Nie boi się ludzi, wręcz przeciwnie, pakuje się na kolana nawet osobie, którą widzi po raz pierwszy w życiu.Odkurzacz? Dla Bazylego może cały czas warczeć.Jest dużym kotem, ma taki trochę groźny wygląd, ale spokojnie pozwoliłabym mu na kontakt z niemowlęciem.Z Bazylim można zrobić wszystko, nie użyje pazurków, nie syknie , nic z tych rzeczy.Nie lubi aparatu, nie chce pozować, po prostu odchodzi.No nie, jest jedna rzecz, o której już pisałam- podawanie tabletek.Tego nie znosi, stara się uciec, ale przez tydzień dostawał codziennie antybiotyk, protestował, wypluwał, starał się zeskoczyć mi z kolan, ale nawet mnie nie drasnął.Nie łazi po meblach, wskakuje tylko na parapet i swój fotel, gdzie są jego kocyki.Czasem śpi w nogach łóżka p.Izy, albo przyjdzie na poduszkę przytulić się i pomruczeć do ucha, ale tylko na trochę, potem wraca na swój fotel.Skarb, nie kot.

ewar

Post » Pon gru 05, 2011 10:44 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

No to ja donoszę (uprzejmie :wink: ), że się przeprowadziliśmy! Wprawdzie jeszcze mamy bałagan powykończeniowy i poprzeprowadzkowy, ale już siedzimy na swoich śmieciach :D
Czy Bazyli korzysta z drapaka?

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Pon gru 05, 2011 11:53 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

O, gratuluję i współczuję poprzeprowadzkowego bałaganu.
U p.Izy nie ma drapaka, tzn jest taki ze sznurkiem sizalowym na desce, ale leży na podłodze mechatą stroną do góry i Bazyli na nim się kładzie, kiedy jest głodny, obok bowiem są miseczki. Drapie wyłącznie pufę, więc myślę, że korzystałby z drapaka.

ewar

[poprzednia][następna]