ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Sob lis 12, 2011 19:22 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

U mnie też smutne wieści... u Gabriela dziś zdiagnozowano wysiękową formę FIP-a. Kończy się nasz wspólny czas.
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Sob lis 12, 2011 19:34 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

Chciałabym zgłosić do funduszu Śnieżkę "piaskową" kotkę z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=135391
Na razie przebywa w schronisku, szukamy Jej dt.
Bardzo dziękuję.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie lis 13, 2011 2:00 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

Tysiek pisze:U mnie też smutne wieści... u Gabriela dziś zdiagnozowano wysiękową formę FIP-a. Kończy się nasz wspólny czas.
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

strasznie mi przykro :crying:
kolejne potwornie trudne, bolesne rozstanie
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Nie lis 13, 2011 12:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

:(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lis 13, 2011 18:40 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

bazarek z fantow podarowanych slepaczkom przez paula_t :))
viewtopic.php?f=20&t=135622&p=8196705#p8196705

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Nie lis 13, 2011 22:34 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

Dziękuję za pomoc, ja niestety dalej jestem niekumata we wstawianiu zdjęć :oops: I zapraszam serdecznie:)

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

Post » Pon lis 14, 2011 0:26 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

Biedactwa... [*]

:-(

iwoniad

Od: Pon mar 21, 2011 16:15

Post » Pon lis 14, 2011 13:46 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

ptok pisze:Witam Was serdecznie. Nie bylo mnie tu pewnie juz ze100 lat. Niestety mam smutna wiadomosc. Odeszla Pelcia . Pewnie zastanawiacie sie jaka Pelcia? Zawsze byla taka cichutka ta nasza kochana Pelcia seniorka. Mieszkala pod 15 numerkiem.

Ptok , nie zastanawiamy sie , doskonale pamiętamy Pelcię, ostatnio , robiąc porządki na 1 stronie własnie o was sobie pomyslałam, jak dajecie radę sobie z chorobą a tu takie wieści... :(
bardzo, bardzo mi przykro :cry:
Pelcia będzie z nami w kąciku pamięci [*]

Jeremi Felv + , dobrze,że Sisi ma domek

Gabriel FIP .. .:(

za dużo ostatnio tych złych wieści , od wczoraj mnie gonią ... :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon lis 14, 2011 13:49 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

AprilRain pisze:bazarek z fantow podarowanych slepaczkom przez paula_t :))
viewtopic.php?f=20&t=135622&p=8196705#p8196705

bardzo dziękujemy pauli_t i AprilRain za wytrwałośc w bazarkowaniu, zapraszamy, zaraz bazarek przeniosę na 1 stronę i trochę tam poukładam informacje

alessandra

Post » Pon lis 14, 2011 13:58 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

Jeremi walczy o życie :cry: viewtopic.php?f=13&t=125886&start=30
Ag_konin pisze:Nie mam dobrych wieści :(
Kot umiera. Ma białaczkę, walczymy o jego życie od kilku dni. Wątpię, że wygramy tą walkę.

Ag_konin pisze:Jest bardzo osłabiony, zaśliniony, zaropiały, robi pod siebie, jest już tylko leżący. Ma 3 razy dziennie kroplówki, leki i nie ma poprawy. Z dnia na dzień jego stan się pogorszył, test paskowy potwierdził białaczkę, mimo tego, że wyniki krwi nie były tragiczne, to jest jak jest.
Masakra :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lis 14, 2011 14:10 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

czy ktoś wie cokolwiek o losach tej koteczki? brak kontynuacji wątku

12.
- data dodania: brak danych
Obrazek
- Terminator
- kotka
- 2-3 lata
- stan zdrowia: "Do końca życia nie będzie widziała na swoje lewe oczko…" "31 stycznia 2011r.: Witam, chciałabym uaktualnić wiadomości na temat Terminator. Kotka jest już po sterylizacji, została również odpchlona i odrobaczona, nadal jest bezdomna... Kotka miała również konsultacje odnośnie oczka i lewe oczko trzeba usunąć... zajęta jest już tęczówka i rogówka, nic więcej nie da się zrobić dla tego oczka, wet mówi, że nie da się go uratować... Jeśli chodzi o finanse, to mamy kasę na operacje... nie mamy tylko/aż Dt.... Terminator jest jak najbardziej proludzka, bije jednak inne koty... nie wiem co będzie po operacji.... nie wyobrażam jej sobie na wolności.... Sama nie mogę wziąć terminator, bo mam na Dt kota, którego ona non stop tłukła, gdyby mi ją Herszt zobaczył to by chyba zawału na miejscu dostał...."
- schronisko/szpital/ulica (?) brak danych w wątku
- Tarnowskie Góry
- viewtopic.php?f=13&t=115844
- kontakt: OlaLola
- wsparcie finansowe: są fundusze na operację, pozostałe - brak danych
- informacje pozostałe: brak danych
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon lis 14, 2011 14:46 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

magaaaa pisze:Chciałabym zgłosić do funduszu Śnieżkę "piaskową" kotkę z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=135391
Bardzo dziękuję.

magaaaa

Post » Wto lis 15, 2011 9:38 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

Anna61 pisze:Jeremi walczy o życie :cry: viewtopic.php?f=13&t=125886&start=30
Ag_konin pisze:Nie mam dobrych wieści :(
Kot umiera. Ma białaczkę, walczymy o jego życie od kilku dni. Wątpię, że wygramy tą walkę.

Ag_konin pisze:Jest bardzo osłabiony, zaśliniony, zaropiały, robi pod siebie, jest już tylko leżący. Ma 3 razy dziennie kroplówki, leki i nie ma poprawy. Z dnia na dzień jego stan się pogorszył, test paskowy potwierdził białaczkę, mimo tego, że wyniki krwi nie były tragiczne, to jest jak jest.
Masakra :(

kolejne złe wieści... :(
nie wiem, może przesadzam,ale nosze w sobie przekonanie,ze gdyby nie był w schronie, walczyłby bardziej, gdyby miał dom, który poświęciłby środki, czas, żyłby dłużej , w schronie mimo opieki wolontariuszy - a wiemy,że mało jest takich osób, że mają ograniczony czas na opiekę, a potrzebujących futerek jest tak wiele...
tak, jak Ania napisała na wątku Jeremiego, można mu pomóc- tylko kto ma to robić, jesli on nie ma domu i człowieka, który kochałby go i opiekował przez okragłą dobę :(

alessandra

Post » Wto lis 15, 2011 10:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

magaaaa pisze:
magaaaa pisze:Chciałabym zgłosić do funduszu Śnieżkę "piaskową" kotkę z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=135391
Bardzo dziękuję.

magaaaa, czytałam wątek, jednak nie wstawiłam koteczki na listę pomocową, gdyż wsparcia udzielamy na leczenie, diagnozowanie, zabiegi okulistyczne ; koteczka ma natomiast problem urologiczny i mimo,że jest kocią niedowidzącą, nie możemy pomóc. Środki mamy bardzo ograniczone, robiąc wyjątek, nie moglibyśmy w przyszłości odmówić innym prośbom wsparcia kotków niedowidzących na leczenie/zabieg nie związany z okulistyką, a nie stać nas, mówię o osobach wpłacających składki, na to.
Bardzo mi przykro, tym bardziej,że mój ślepaczek także miał płukany pęcherz, to poważny zabieg nie tyle na trudność, co na sprawę niesamowitej uwagi, aby nie dopuścić do uronienia kropli moczu, bo kiedy pójdzie w otrzewną, to koniec , trzeba kotka uśpić. Wiele zabiegów kończy sie niestety właśnie uśpieniem,przy bardzo nabrzmiałym pęcherzu np. a weci, różnie, jedni są sprytni i potrafią odsączyć powolutku pęcherz, aby nie upuścic kropli moczu, inni....u mojego Rolfika osobiście asystowałam u zaprzyjaźnionej wet w tym zabiegu, trzy osoby miały co robić i na szczęście wszystko się zakończyło dobrze.
Naprawdę przykro mi ze względu na sytuację koteczki, pomocy materialnej z puli klubu nie możemy udzielić, ale jesli ktoś z klubu ślepaczków zechciałby pomóc z własnej, będziemy wdzięczni.
Jeśli jednak zaistnieje sytuacja taka,że osoby wpłacające składki uznają ,że robimy odstępstwo dla Śnieżki, przy większości głosów, udzielimy wsparcia. Pamiętajmy tylko,że mamy już 2 beneficjentów w tym miesiącu a lista pomocowa jest otwarta i mało wpływów, ile dokładnie, zapytam AgiPap.

alessandra

Post » Wto lis 15, 2011 10:27 Re: ŚLEPACZKI cz.V- oddam leki str. 1 ogłoszenia

Aha, dzięki za odpowiedź.

magaaaa

[poprzednia][następna]