Niewidoma koteczka i Tusia-siostry, szukają nowego DT.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 19:59 Re: Niewidoma i 4 maluchy proszą o DS lub DT. Schron?

Alez sie ciesze, ze jest szansa na domek dla Pimpusi i coreczki :1luvu: :1luvu:
Jakby byla potrzeba operacji, badan to ja zawsze chetnie sie doloze na te cudne koteczki :kotek: :ok:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pon paź 17, 2011 20:03 Re: Niewidoma i 4 maluchy proszą o DS lub DT. Schron?

chciałabym, aby Anielka tu przyszła i tak oficjalnie dobrą nowinę obwieściła :kotek:
Wtedy wzniosę toast :piwa:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon paź 17, 2011 21:44 Re: Niewidoma i 4 maluchy proszą o DS lub DT. Schron?

Za Pimpusię i jej córeczki :ok:
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pon paź 17, 2011 22:16 Re: Niewidoma i 4 maluchy proszą o DS lub DT. Schron?

Grosz się dorzucę. Też nie mogę przestać myśleć.....

Aniu, ile ich zostanie? Mają chociaż budki?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon paź 17, 2011 22:25 Re: Niewidoma i 4 maluchy proszą o DS lub DT. Schron?

A-NIEL-KA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto paź 18, 2011 11:55 Re: Niewidoma i 4 maluchy proszą o DS lub DT. Schron?

Aniu, co to za zabieg ma miec Pimpusia, napisz mi wszystkie szczegóły na PW.
AnielkaG

Post » Wto paź 18, 2011 14:17 Re: Niewidoma i 4 maluchy proszą o DS lub DT. Schron?

Dobrze, że chociaż jedna kotka juz ma dom, może pomału wszystkie będą mialy.
Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:

Angell14

Od: Wto wrz 20, 2011 13:10

Post » Wto paź 18, 2011 14:35 Re: Niewidoma i 4 maluchy proszą o DS lub DT. Schron?

A więc po kolei.
Wczoraj dostałam esemesa od nowego domku białoburej koteczki

Dobry wieczór, chciałam panią poinformować że kotka zaczyna się przyzwyczajać, czuje sie dobrze i zjadła już.
Przestudiowałam umowę i chciałam zapytać co w sytuacji gdybym się nie wywiązała z jednego z punktów umowy np, nie zabezpieczyła na wiosnę balkonu czy też nie wysterylizowała jej.

Chcę nadmienić, że państwo podczas mojej rozmowy u nich nie mieli nic przeciwko temu i obiecali to wszystko o co prosiłam.
Nie odpisałam jeszcze bo czekam na fachowe rady co mam odpowiedzieć w tej sytuacji. :evil:

Następna sprawa to pozostałe 3 maluchy będą miały domki u znajomych karmicielki, łącznie z Dejzi.

AnielkaG pisze:Aniu, co to za zabieg ma mieć Pimpusia, napisz mi wszystkie szczegóły na PW.

Anielko, Pimpusia ma mieć podcięcie chyba powiek bo jej zarastają ale to dokładnie nie sprecyzuję teraz, i jutro gdy pojadę z Madzią i Witusiem na kroplówki to zapytam weta dokładnie o to.
Poprzednie dwa zabiegi są opisane gdzieś na wątku.
Zapytam też weta czy jest jeszcze jakaś szansa na poprawienie oczek kotki w Warszawie u specjalisty bo jeżeli nie, to nie ma sensu jej ciągać tak daleko.
Kotka gdyby miała zabieg u nas na miejscu to nie wróci już na dwór. :wink:

Kochana Anielko, proszę poczekaj do jutra na ostateczną decyzję co do kotki.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto paź 18, 2011 14:47 Re: Niewidoma i 4 maluchy proszą o DS lub DT. Schron?

Powiedz Pani, że pisemna umowa, podpisana przez dwie strony, z podanymi numerami dowodów osób podlega prawnemu kodeksowi cywilnemu.
I że tym samym masz poważne podstawy do tylko do odebrania kotki, ale wręcz do pozwania ich ;]

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto paź 18, 2011 17:31 Re: Niewidoma koteczka prosi o domek.

Szalony Kot pisze:Powiedz Pani, że pisemna umowa, podpisana przez dwie strony, z podanymi numerami dowodów osób podlega prawnemu kodeksowi cywilnemu.
I że tym samym masz poważne podstawy do tylko do odebrania kotki, ale wręcz do pozwania ich ;]

No i są problemy z facetem.
Poprosiłam o oddanie kotki i facet powiedział ze jej nie odda bo się do niej już przyzwyczaił.
Nie będzie robił zabezpieczenia balkonu, nie zgodził się na narzucanie mu tego a jeszcze wczoraj wyraził na to zgodę.
powiedział że będzie kotu szelki zakładał jak kot będzie chciał wyjść na balkon.
Zapytał też się o paragrafy które upoważniłyby mnie do odebrania mu kotki bo to tylko znęcanie się nad zwierzęciem może pozwolić na odebranie im kotki.
Pytał się też czy należę do jakiejś organizacji i tym podobnym....facet podobno już pokazywał komuś umowę i można sobie nią tylko tyłek...
Wysiadam, to nie na moje zdrowie wszystko.
Kotkę tylko trzeba stamtąd wyciągnąć. :cry: :cry: :cry:

PROSZĘ O POMOC, BO SAMA NIE DAM RADY.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto paź 18, 2011 18:07 Re: Niewidoma koteczka prosi o DS. Pomocy - kotka do odebrania!

To jest umowa cywilno-prawna. Wklej treść umowy (bez danych oczywiście)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 18, 2011 18:12 Re: Niewidoma koteczka prosi o DS. Pomocy - kotka do odebrania!

Ręce mi opadły.

Aniu, pewnie w umowie masz że możesz kota odebrać jeśli nie zostaną spełnione warunki umowy. Czy można to zrobić z kimś z TOZ-u?
Wiem że łatwiej powiedzieć niz zrobić. Co za dziad, zachowuje się jakby miał nie po kolei w głowie. Czy z kimś z TOZ-u można by choć sprawdzić czy się kotce krzywda nie dzieje? Bo jakoś mu nie wierzę że tak wszystko jest o.k.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto paź 18, 2011 18:13 Re: Niewidoma koteczka prosi o DS. Pomocy - kotka do odebrania!

Przeczuwałam od wczoraj, że będą jakieś problemy :roll: i tak doglądam na wątek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto paź 18, 2011 18:17 Re: Niewidoma koteczka prosi o DS. Pomocy - kotka do odebrania!

Kotka gdyby miała zabieg u nas na miejscu to nie wróci już na dwór.

czyli kotka ma DT?
Aniu, na podstawie umowy adopcyjnej masz prawo poprosić o pomoc Policję i odebrac kotkę
Czy również nie ma zamiaru jej sterylizować? :evil:
AnielkaG

Post » Wto paź 18, 2011 18:22 Re: Niewidoma koteczka prosi o DS. Pomocy - kotka do odebrania!

Aniu, on nie ma racji.
Zawarliście umowę cywilnoprawną na określonych warunkach. On nie zrealizował zawartych tam warunków, stąd Ty od umowy odstępujesz i żądasz zwrotu Kotki. Z wyegzekwowaniem tego zwrotu będzie rzeczywiście gorzej i tu już przydałby się jakiś silny facet np. z TOZu, natomiast formalnie Ty masz argumenty. Znęcanie nie ma znaczenia - to uprawnienie Policji i organizacji przewidziane w przepisach karnych.

Dzwoń do niego, domagaj się zwrotu Kota.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia][następna]