Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 27, 2011 19:53 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Tak myślę i myślę...a może ona, biedusia, została poparzona jakimś środkiem chemicznym?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob sie 27, 2011 19:54 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Boże mój, zamarłam, zwłaszcza jak zobaczyłam, że koteczka z Polic, ja niedaleko pracuję... :( Postaram się jakoś pomóc, teraz jestem bez kasy, ale po pierwszym na pewno wspomogę. Może kupić tę karmę? Z wetów polecam tych z Chopina, mają bardzo dobre opinie, ale oni drodzy...

Przesyłam mocne kciuki dla koteńki i dla jej Opiekunek :ok: :ok: :ok:

edit: biorę banerek
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Sob sie 27, 2011 20:04 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

W jakim ona może być wieku? Czy pije dużo wody? Dużo sika (kolor moczu)? Będziecie jej robić badania krwi? Jeśli tak, to koniecznie oznaczcie też białko i albuminy.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob sie 27, 2011 20:05 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

ogonia pisze:
Erin pisze:Też mnie strzeliło :twisted: :twisted: :twisted:

Za kiciunię :ok:

erin kofanie zawsze mozna na Ciebie liczyc :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:

Jakbym ja bliżej mieszkała, to dopiero by można było na mnie liczyć ... mam kosmiczną wręcz alergię na takich konowałów :twisted:

Mam nadzieję, że kicia szybko wyzdrowieje :ok:
A do smarowania to może i sok z aloesu byłby dobry.
Tylko nie taki rozwodniony w butelce, ale z żywego aloesu - z miąższem.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sie 27, 2011 20:06 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

No wlasnie mnie to tez martwi, ze ona dostaje juz 2 tyg. sterydy, jakis antybiotyk i cos tam jeszcze ( nazwy wpisze jutro bo wszystko jest w siedzibie ). Tak naprawde to weci lecza Basiule teraz na chybil trafil, oni nie wiedza co jej jest. Nawet nikt nam nie powiedzial zeby podawac jej cos oslonowo na watrobe.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Sob sie 27, 2011 20:14 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Dokladnie nie wiemy ile moze miec lat ? My ja znamy od okolo 4 lat. Byla nawet u nas w kwietniu bo miala usuwany kamien z zabkow byla wtedy zdrowa, piekna i tlusciutka, teraz to naprawde wrak koteczka. Wody pije normalnie, dzisiaj siusiu bylo troche ciemniejsze jak zawsze, ale w normalnej ilosci. Badania krwi dopiero bedziemy robic, na forum powiedziano nam, ze to podstawa zeby wiedziec co tak naprawde Basience jest.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Sob sie 27, 2011 20:18 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

A ona jest dzikuskiem, że wcześniej domku nie szukano?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sie 27, 2011 20:20 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

toz-police pisze:No wlasnie mnie to tez martwi, ze ona dostaje juz 2 tyg. sterydy, jakis antybiotyk i cos tam jeszcze ( nazwy wpisze jutro bo wszystko jest w siedzibie ). Tak naprawde to weci lecza Basiule teraz na chybil trafil, oni nie wiedza co jej jest. Nawet nikt nam nie powiedzial zeby podawac jej cos oslonowo na watrobe.

Nasz pies przy leczeniu kuracji sterydowo-antybiotykowej dostawał leki osłonowe na wątrobę, żołądek i probiotyk, żeby zachować florę bakteryjną. To bardzo ważne, a weci z reguły o tym zapominają. Trzymam kciuki za diagnozę - leczenie już pójdzie z górki :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob sie 27, 2011 20:27 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

8O 8O 8O brak mi slow, nie wiem co powiedziec, skad jest kicia?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sie 27, 2011 20:30 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Nemi pisze:
toz-police pisze:No wlasnie mnie to tez martwi, ze ona dostaje juz 2 tyg. sterydy, jakis antybiotyk i cos tam jeszcze ( nazwy wpisze jutro bo wszystko jest w siedzibie ). Tak naprawde to weci lecza Basiule teraz na chybil trafil, oni nie wiedza co jej jest. Nawet nikt nam nie powiedzial zeby podawac jej cos oslonowo na watrobe.

Nasz pies przy leczeniu kuracji sterydowo-antybiotykowej dostawał leki osłonowe na wątrobę, żołądek i probiotyk, żeby zachować florę bakteryjną. To bardzo ważne, a weci z reguły o tym zapominają. Trzymam kciuki za diagnozę - leczenie już pójdzie z górki :ok:

O matulu jak ona i steryd i antybiotyk to koniecznie musi mieć osłonę bo obydwa medykamenty ostro dają po wątrobie. Ten brzusio to może być właśnie wątroba po takiej kuracji... :roll: Moja mama ma chorą wątrobę i nawet przy osłonie jak bierze jakiekolwiek leki to zaraz wygląda jakby była w ciąży, tak jej brzuch puchnie, z resztą każdy kto miał problem z wątrobą pewnie wie jak wygląda brzuch choćby po zjedzeniu czegoś "zakazanego".
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sie 27, 2011 20:30 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

popytaj kogos kto jest z tamtych okolic na miau, moze znaja weta, ktory sie specjalizuje w dermatologii

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sie 27, 2011 20:31 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

to jest Basieńka jak była u nas na usuwaniu kamienia. zdjęcie robione komórką, trochę nie wyraźne. ale widac jaka była piękna i siersciuszka;)

[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/834/zdjcie0702.jpg/]Obrazek[/url]

Uploaded with ImageShack.us[/url]
viewtopic.php?f=1&t=138417

Moja kochana Basieńko nigdy Cię nie zapomnę. Wygrzewaj się na słoneczku za TM.

sylwia637

Od: Sob sie 27, 2011 19:14

Post » Sob sie 27, 2011 20:35 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Mruczeńka1981 pisze:KS może pomóc, ale potrzebny będzie opis i zdjęcia na allegro. Myślę,że ludzie sypną groszem.

Mamy juz projekt opisu na allegro i zdjęcia. ale jak kocia skarbonka wystawi allegro? jestem tu nowa wiec nie wiem za bardzo jakie zasady tu działaja:)
viewtopic.php?f=1&t=138417

Moja kochana Basieńko nigdy Cię nie zapomnę. Wygrzewaj się na słoneczku za TM.

sylwia637

Od: Sob sie 27, 2011 19:14

Post » Sob sie 27, 2011 20:37 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

Ależ duża różnica między tym co było a co jest 8O
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob sie 27, 2011 20:44 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu. Proszę was o pomoc

sylwia637 pisze:
Mruczeńka1981 pisze:KS może pomóc, ale potrzebny będzie opis i zdjęcia na allegro. Myślę,że ludzie sypną groszem.

Mamy juz projekt opisu na allegro i zdjęcia. ale jak kocia skarbonka wystawi allegro? jestem tu nowa wiec nie wiem za bardzo jakie zasady tu działaja:)

Wystawiamy Allegro cegiełkowe. Kocia Skarbonka może to zrobić bo działa pod Fundacją For Animals. :ok:
Wyślijcie w takim razie do Mruczeńki na PW opis i zdjęcia.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]