^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 10:03 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

doskonale Cię Sebriel rozumiem :?
Podobno mam wieść spokojny, leniwy i pełen obżarstwa żywot - tymczasem w nocy się budzę i spać nie mogę rozmyślając w rozpaczy gdzie ten kot cholerny i co się z nim dzieje, po robocie ledwo wrzucam jakąś kanapkę na ruszt i lecę do nocy włóczyć się po krzakach i osiedlach na drugim końcu miasta (wcześniej 2-3 razy dziennie takie marszruty)... I tylko mogę być wdzięczna, że ktoś chce z własnej nieprzymuszonej woli dzielić ze mną te wieczorne wędrówki.
Najbardziej mnie gnębi to, że on umiera z głodu. Deszcz na całe szczęście popadał może się tam gdzieś napił trochę z jakiej kałuży...
Sebriel trzymam kciuki. Timon umie sobie upolować myszę lub ptaka? Jak ufny do ludzi, może uda mu się zbliżyć do jakiegoś miejsca gdzie karmią?
Ostatnio edytowano Wto sie 23, 2011 10:10 przez Istna, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Wto sie 23, 2011 10:06 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Gdyby zaginął na obcym terenie, to mogłam bym chociaż mieć wrażenie- a może się zagubił, boi się wyjść, wraca do domu... żyje.
Tutaj boję się, że jego już nie ma :(
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Wto sie 23, 2011 10:20 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Nie zakładaj najgorszego - może zafascynowała go łąka lub las i odszedł za daleko, tak, że nie wie którędy wrócić? A może wlazł do jakiejś szopy/garażu ktoś nie zauważył i zamknął? To ostatnie oczywiście nie jest fajne, ale lepsze to, niż wyobrażanie go sobie martwego
Obrazek

Istna

Post » Wto sie 23, 2011 10:37 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Mojej koleżance też niedawno nawiała kotka. Cały czas ją pocieszałam, porobiła ogłoszenia, szukała dość długo. W końcu ktoś zamieścił ogłoszenie o zgubie i nawet dał zdjęcie - a na nim koteczka wylegująca się na kanapie, w dobrym, zakoconym już domku. Okazało się, że kicia głodna zawędrowała do domku jednorodzinnego i poprosiła o azyl 8) U mnie na osiedlu też było kilka takich ogłoszeń, wszystkie koty przygarnięte i pod dobrą opieką. Nie ma co wyobrażać sobie najgorszego, będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Wto sie 23, 2011 13:24 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Istna- Tymon jest dosyć łowny, nie ma problemów z upolowaniem ptaszka czy myszki, tudzież zaskrońca, bardzo dużo przynosił tego do domu.
Ja go szukam, prawie całymi dniami, chodzę i kiciam. Kiedyś moją kotkę zatrzaśnięto w garażu, ale jego nie ma w żadnym :(

sebriel

Post » Wto sie 23, 2011 15:44 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Trochę mi się skomplikowały sprawy, nie mogłam być. Mam nadzieje że ogłoszenia pomogą. Samochód mam do dyspozycji jeżeli chodzi łapanie na sterylki.
Sebriel - torba chyba będzie twoja - chętnych nie ma i nie sądze żeby byli... :)
Ktoś tu wspomniał o karteczkach (olusiak...), bazar się powoli kończy :lol:
Obrazek
To mój ukochany szczurek, już dawno w szczurzym niebie. To druga życiowa męska miłość. Pierwszą był ukochany kot...
Nigdy nie dyskutuj z zadufanym w sobie idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

agajwg

Od: Sob cze 25, 2011 10:11

Post » Wto sie 23, 2011 19:15 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Noo fakt :oops: Lecę!
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Wto sie 23, 2011 19:44 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Tymona nadal nie ma :( A moja kotka wróciła przed chwilą z przetrąconą tylną łapą.
Ktoś chyba uwziął się na moje koty :cry: Jutro weterynarz i chyba RTG miednicy mojej Myszki.

sebriel

Post » Wto sie 23, 2011 19:49 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Jakiś nowy wredny sąsiad albo dzieciaki na wakacjach?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto sie 23, 2011 19:56 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Jest ciągle ta sama i wredna sąsiadka, a co do dzieci- to nie wiem, sporo poprzyjeżdżało na sąsiednie ulice

sebriel

Post » Śro sie 24, 2011 18:05 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Zaginął kot w Szczecinie:
Istna pisze:19 sierpnia (piątek, przed godz. 9 rano) pod gabinetem weterynaryjnym przy ul. Spółdzielców na Mierzynie uciekł Boluś - pięcioletni kocurek będący w trakcie leczenia. Tego dnia rano miał otrzymać 4 dawkę antybiotyku - z powodu poważnego stanu zapalnego w pyszczku i gardełku praktycznie nie może jeść.
Wraz z grupą wspaniałych ludzi prowadzimy codzienne, sukcesywne poszukiwania obejmujące tereny Mierzyna i Gumieniec, rozwiesiliśmy też w okolicy i na różnych portalach internetowych ogłoszenia - po Bolusiu jednak nie ma ani śladu :(
Boluś miał ciężkie życie - urodził się na przystanku tramwajowym, gdzie spędził pierwsze lata życia. Zabrany został stamtąd ranny, wyleczyliśmy go i znaleźliśmy dom - poza Szczecinem, z możliwością biegania po lesie. Boluś doskonale daje sobie radę na dworze, jednakże nie teraz, kiedy nie może nawet otworzyć pyszczka. Przypuszczamy, ze może wędrować - miejsce w którym zaginął obfituje w kocie gniazda i zapewne jako obcy przepędzany jest przez rezydentów.
Boluś jest bardzo przyjazny - i reaguje na swoje imię.
Dziś mija już 6 dzień. On gdzieś tam jest i umiera powolną śmiercią głodową. Bardzo prosimy wszystkich mieszkańców Szczecina - rozglądajcie się za Bolusiem. Każda pomoc na wagę złota!
Obrazek

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Śro sie 24, 2011 19:50 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

MaybeXX dzięki za przeklejenie ogłoszenia - na szczecińskim wątku Bolusia już zgłaszałam....
Obrazek

Istna

Post » Śro sie 24, 2011 19:55 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

miałyśmy dziś (E-dita i ja - choć głównie ja, bo to ja siedziałam za kierownicą) stłuczkę pod gabinetem weterynaryjnym. Pożyczonym samochodem. Właściciel najpierw mówił, że nic nie szkodzi a potem zmienił zdanie - zabiera mi samochód. Nie będzie czym jeździć na Mierzyn... Zresztą mam dreszcze na myśl o jeżdżeniu - chyba szok pourazowy 8)
E-dita a kot przetrwał bez głębszych rys na psychice? Pewnie był szczęśliwy jak go wreszcie wypuściłaś z transportera :)
Obrazek

Istna

Post » Czw sie 25, 2011 8:15 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

Matko jedyna, nic Wam się nie stało? Jakieś fatum normalnie ( tfu tfu przez lewe ramię) chyba ostatnio nastało... :roll: Ucieczki kotów, przetrącone łapy, stłuczki... Teraz już musi być tylko lepiej :ok: :ok: :ok:
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Czw sie 25, 2011 9:21 Re: ^^Koci Szczecin~~ /sezon 6 ;)

MaybeXX pisze:Zaginął kot w Szczecinie:

Szukamy Bolusia, ale na razie ani śladu :?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

[poprzednia][następna]