SCHRON W KONINIE: finansowa studnia bez dna... podaruj 1%

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 17, 2011 21:32 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

Dobry wieczór. Głosowałam na Konin w ankiecie wewnętrznej, ale w KV głosuję zgodnie z ustaleniami.
Nie jest Wam szkoda pomocy, jaką możecie otrzymać dzięki miau? Czy dla 11 tysięcy warto to zaprzepaszczać? Nawet nie dla 11 tysięcy, dla samej możliwości ich wygrania :? Wygrana może będzie, może nie, a kwas pozostanie :(
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Śro sie 17, 2011 21:40 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

kasiakom pisze:Dobry wieczór. Głosowałam na Konin w ankiecie wewnętrznej, ale w KV głosuję zgodnie z ustaleniami.
Nie jest Wam szkoda pomocy, jaką możecie otrzymać dzięki miau? Czy dla 11 tysięcy warto to zaprzepaszczać? Nawet nie dla 11 tysięcy, dla samej możliwości ich wygrania :? Wygrana może będzie, może nie, a kwas pozostanie :(

Kasia a konkretnie jaką pomoc?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sie 17, 2011 21:50 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

Gibutkowa pisze:
kasiakom pisze:Dobry wieczór. Głosowałam na Konin w ankiecie wewnętrznej, ale w KV głosuję zgodnie z ustaleniami.

Najbardziej oczywiste rzeczy jakie w pierwszej chwili przychodzą mi do glowy to bazarki, wątki poszczególnych kotów, wątek schroniska, ogłoszenia w adopcjach, pozyskiwanie sympatyków, być może wolontariuszy.
Zresztą gdyby nie było korzyści z uczestniczenia w tym forum nikogo by tutaj nie było.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Śro sie 17, 2011 22:03 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

cynamon i wanilia pisze:a niech nie lubi, byleby kociaki wykarmiła... mam nadzieję, że będzie wysterylizowana i wypuszczona a nie skazana na białaczkę i inne choróbska okraszone więzieniem...

Taki jest plan, tylko żeby te kotki wykarmiła, bo w pierwszym momencie uciekła z dala od nich.
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Śro sie 17, 2011 22:09 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

Ag_konin pisze:
cynamon i wanilia pisze:a niech nie lubi, byleby kociaki wykarmiła... mam nadzieję, że będzie wysterylizowana i wypuszczona a nie skazana na białaczkę i inne choróbska okraszone więzieniem...

Taki jest plan, tylko żeby te kotki wykarmiła, bo w pierwszym momencie uciekła z dala od nich.

bo czuje na nich obcy zapach...

dzis mam dzien recznikowy - przetrzyjcie kotke wilgotnym recznikiem , pozniej maluchy i znow mamusie...

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro sie 17, 2011 22:11 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

Po pierwsze koteczka jest dzika i była wielka łapanka na balkonie, bije, gryzie i nie daje się dotknąć, więc nie ma szans. Po drugie mają swoje posłania, na których były razem wczoraj i mam nadzieję, że jednak się nimi zaopiekuje. Bo jak nie to nie wiem co zrobimy...
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Śro sie 17, 2011 22:15 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

Ag_konin pisze:Po pierwsze koteczka jest dzika i była wielka łapanka na balkonie, bije, gryzie i nie daje się dotknąć, więc nie ma szans. Po drugie mają swoje posłania, na których były razem wczoraj i mam nadzieję, że jednak się nimi zaopiekuje. Bo jak nie to nie wiem co zrobimy...

w takim razie ciezko :(
trzymam kciuki zeby poznala maluchy przeznic i sie zajela nimi...

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro sie 17, 2011 22:32 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

A może feliway by pomógł? :roll: Choćby ten w sprayu?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sie 18, 2011 9:57 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

kasiakom pisze:
Gibutkowa pisze:

Najbardziej oczywiste rzeczy jakie w pierwszej chwili przychodzą mi do glowy to bazarki, wątki poszczególnych kotów, wątek schroniska, ogłoszenia w adopcjach, pozyskiwanie sympatyków, być może wolontariuszy.
Zresztą gdyby nie było korzyści z uczestniczenia w tym forum nikogo by tutaj nie było.

Kasiakom ma rację
robicie krecią robotę, namawiając do wyłamania się z zasad wspierania kandydatów wyłonionych w ankiecie
nawet jeśli teraz wygracie w Krakvecie, drugi raz możecie nie odbudować zaufania...
na krótki termin może się to opłaca, ale na dłuższą metę tylko stracicie...
każdemu jest ciężko, jeśli jednak byście teraz odpuścili za 2 miesiące pewnie całe forum by poparło Konin
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Czw sie 18, 2011 10:08 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

Dokładnie tak jak ja, głosowałam na Konin w ankiecie wewnętrznej, nie kierując się żadnymi sugestiami, tylko tym co wiem z forum o konińskim schronisku, wolontariuszach, pracy...
W KV zagłosowałam zgodnie z ustaleniami.
Robicie sobie krecią robotę, przy kolejnej ankiecie wewnętrznej będę omijać Konin szerokim łukiem.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sie 18, 2011 10:14 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

Czuję ogromną sympatię do Schroniska w Koninie przede wszystkim ze względu na to, co widać na forum, że osoby tam pracujące i wolontariusze jakoś ze schroniskiem związani starają się wyadoptowywać koty. Ale to co robiecie teraz jest bardzo nieuczciwe. Szczególnie, że agitację prowadzicie tutaj na miau, gdzie istnieje zasada głosowania na wspólnego kandydata. Dlaczego to robicie?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw sie 18, 2011 10:16 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

Malk pisze:każdemu jest ciężko, jeśli jednak byście teraz odpuścili za 2 miesiące pewnie całe forum by poparło Konin

Malk, już tak naiwna nie jestem. Z resztą nie "byście". Powiedzmy że to moja hmm... nazwijmy to "prywatna inicjatywa", jak widzisz nie wszyscy z Konina głosują na Konin.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sie 18, 2011 10:18 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

mimbla64 pisze:Czuję ogromną sympatię do Schroniska w Koninie przede wszystkim ze względu na to, co widać na forum, że osoby tam pracujące i wolontariusze jakoś ze schroniskiem związani starają się wyadoptowywać koty. Ale to co robiecie teraz jest bardzo nieuczciwe. Szczególnie, że agitację prowadzicie tutaj na miau, gdzie istnieje zasada głosowania na wspólnego kandydata. Dlaczego to robicie?

Dziwne że dopiero teraz ta ogromna praca jest zauważana, wcześniej jakoś cichutko o tym było :roll: I jeszcze raz - nie "robicie". Ja robię z grupą moich własnych prywatnych (zewnętrznych) znajomych, a kto się chce przy okazji przyłączyć to się przyłącza.
A poczuciem sympatii nie nakarmi się zwierzaków. Szkoda że jednym ta sympatia jest okazywana wiele razy z rzędu a niektórym tylko wtedy jak się wyłamią (pomijając fakt że jak pisałam to moja inicjatywa). Gdyby nie to nikt by nawet nie wiedział o istnieniu schroniska w Koninie.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sie 18, 2011 10:49 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

Gibutkowa pisze:
mimbla64 pisze:Czuję ogromną sympatię do Schroniska w Koninie przede wszystkim ze względu na to, co widać na forum, że osoby tam pracujące i wolontariusze jakoś ze schroniskiem związani starają się wyadoptowywać koty. Ale to co robiecie teraz jest bardzo nieuczciwe. Szczególnie, że agitację prowadzicie tutaj na miau, gdzie istnieje zasada głosowania na wspólnego kandydata. Dlaczego to robicie?

Dziwne że dopiero teraz ta ogromna praca jest zauważana, wcześniej jakoś cichutko o tym było :roll: I jeszcze raz - nie "robicie". Ja robię z grupą moich własnych prywatnych (zewnętrznych) znajomych, a kto się chce przy okazji przyłączyć to się przyłącza.
A poczuciem sympatii nie nakarmi się zwierzaków. Szkoda że jednym ta sympatia jest okazywana wiele razy z rzędu a niektórym tylko wtedy jak się wyłamią (pomijając fakt że jak pisałam to moja inicjatywa). Gdyby nie to nikt by nawet nie wiedział o istnieniu schroniska w Koninie.

Gibutkowa, ale to chyba nie do mnie o niezauważaniu pracy Konina. Pomagałam w ogłaszaniu Barneyka i robiłam wizytę przedadopcyjną dla koteczki ze schroniska w Koninie, stąd wiem o takiej działalności. Gdyby mnie ktokolwiek o taką pomoc poprosił, to bym jej ponownie bez wahania udzieliła.
A dlaczego nie "robicie", skoro tytuł wątku dalej nawołuje do głosowania w Krakvecie na Konin. A jesli to twoja inicjatywa, to naprawdę się zastanów, czy warto? Czy nie lepiej tę energię przeznaczyć na propagowanie pracy Konina? Jeśli naprawdę jest tam tak źle z pewnością wiele osób na miau zagłosuje na Konin w październiku.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw sie 18, 2011 10:58 Re: SCHRON W KONINIE: STARTUJEMY W "KRAKVECIE" LICZYMY NA WAS:)

Pisałam o niezauważeniu ogólnie. Jakoś nikt inny poza dziewczynami z Konina na tym wątki do niedawna nie pisał. Co do tytułu to z tego co wiem Konin rzadko zagląda na forum bo ma mnóstwo roboty, dziewczyny siedzą w schronie do późnej nocy, więc się nie dziw. Z resztą to chyba ich sprawa jaki tytuł wątku mają, prawda? Na forum są ludzi inteligentni i wiedzą jakie są ustalenia ankiety miau i to jaki tu będzie tytuł nie ma na to żadnego wpływu.

Co do mojej inicjatywy to napiszę tylko tyle - obiecałam Mieczysławkowi i chcę tej obietnicy dotrzymać. I nie będę więcej pisać na ten temat.

EDIT: Dziewczynami z Konina i Ani z Pabianic oczywiście.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]