Klara, Tosia i Pingwin fotostory.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 15:05 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

U nas dzień rozrabiania. Córka wywala książki z półek i gada przy tym "mama, mama" :roll: Album ze zdjęciami już stracił okładkę.
Klara siedzi dupskiem na ledwo co wzeszłych szafirkach w skrzynce na balkonie :evil: Przejęła to chyba od Pampusa, który zdążył ją jeszcze tego nauczyć przed chorobą. Mógł ją np. nauczyć wywalania brzuszka do miziania, ale nie, lepsze to. Ech...
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Wto kwi 05, 2011 5:02 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

No ba, żeby koty były dokładnie takie, jak chcemy, to byłoby nudno :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto kwi 05, 2011 8:40 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

"sztuczna" Klara bossska :ryk: :ryk: :ryk:

Ja mam wrażenie, że dzieci rosną po to, żeby dosięgnąć tego, czego im nie wolno :twisted: .

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto sie 09, 2011 23:04 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

Czas nam szybko leci. Koty zdrowe, Tośka po sterylce rośnie wszerz, Klarysa dalej chuda. Takiej to dobrze, ja po ciąży wciąż walczę o dawny brzuch i tyłek 8)

Integracja z małą (teraz ma rok i 3 miesiące) nadal w toku. Dziecko już potrafi zrobić kotkom cacy-cacy i tuli-tuli, uczymy ją, że należy być delikatnym, nie piszczeć do ucha itd. Dziecko umie się też już dzielić, Klara codziennie jest częstowana czym chata bogata - dzisiaj między zęby miała wkładany winogron, wczoraj arbuz. Znosi to z anielską cierpliwością i wypluwa dostojnie, Tośka omija małą gdy widzi coś w rączce. Czasem podstawi jej grzbiet do głasków, ale zawsze pod moją kuratelą.

Obie kocie królewny jedzą teraz na wyższym poziomie - poziomie szafek kuchennych, bo dziecię w ramach rewanżu próbowało pałaszować chrupki.

A ja zaczęłam rozglądać się za trzecim kotem, tak nieśmiało marzę o dużym kocurze, najlepiej puchatym, ale to marzenie ściętej głowy. Gdyby ktoś coś... będę wdzięczna.

Od września wracam do pracy, buu... Choć tęsknię już za ludźmi, fajnie pogadać o czymś innym niż kaszka-pielucha-mleko.

Pozdrawiam i idę spać. Zdjęcia jutro, bo dziś już padam. Dobranoc.
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Czw sie 11, 2011 19:07 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

Miało być wczoraj, ale jest dziś. Zdjęcia moich kocich księżnych udzielnych:

Obrazek

Księżniczka Klarissa na ziarnku grochu 8)

Obrazek

Uwięziona Tocha (nie pamiętam za co, ale na pewno coś zbroiła. Na pewno.)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Czw sie 11, 2011 20:57 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

Biedna Tosia, musiala nieźle nabroić. :ryk:
Obrazek

miszelina

Post » Czw sie 11, 2011 21:11 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

No, musiała.
A nawet jak nie, to należało jej się za to przyłażenie w nocy i podgryzanie ręki, żeby ją głaskać i bawić zabawką :twisted:

Miszelina - miło mi, że wpadłaś na wątek, choć daaawno nie pisałam. Teraz lecę na Twój :mrgreen:
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Pon sie 15, 2011 12:27 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

Wiecie, że lubię rude? No właśnie :mrgreen: Zawsze chciałam rudasa, ale na mojej drodze jakoś ci on nie stawał, za to pingwiny, szaraki i tri owszem.

Tak sobie z TŻ wróciliśmy do tematu rudaska, bo miejsce Pompusika wciąż puste... I może coś z tego będzie :mrgreen:

Pozdrawiam świątecznie
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Pon sie 15, 2011 13:17 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

olusiak81 pisze:Wiecie, że lubię rude? No właśnie :mrgreen: Zawsze chciałam rudasa, ale na mojej drodze jakoś ci on nie stawał, za to pingwiny, szaraki i tri owszem.

Tak sobie z TŻ wróciliśmy do tematu rudaska, bo miejsce Pompusika wciąż puste... I może coś z tego będzie :mrgreen:

Pozdrawiam świątecznie

No to trzymam kciuki za rudaska :ok:
Obrazek

miszelina

Post » Śro sie 17, 2011 7:58 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

A masz już kandydata? Bo ja znam dwóch chętnych do przeprowadzki i chętnie ich przedstawię. 8)
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Śro sie 17, 2011 10:00 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

O, heloł e-dita! Miło mi Cię gościć na moim wątku :D

Twoich kandydatów to ja odwiedzam wirtualnie od dawien dawna i reklamuję wśród znajomych i znajomych-znajomych :mrgreen:

Sama nie myślałam na razie na serio o trzecim kocie, ze względu na małą i chwilowy brak funduszy. Ale rude kochałam od zawsze i niektórzy sprytnie wykorzystali sytuację 8) Mój kandydat jest od przyjaciółki z gdyńskiego PKDT. Podeszła mnie na ckliwą historię biedaka (oni tam potrafią przekonywać...) i jego rudy wystrachany pysk na zdjęciu. No i uległam :oops: Ale nie martw się, jestem patriotką i uważam, że co szczecińskie, to naj naj. Właśnie urabiam koleżankę na dokocenie, ale muszę trochę odczekać, bo niedługo też ma rodzić. Gdyby co - pamiętam :ok:
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Śro sie 17, 2011 10:09 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

U Ciebie bywam systematycznie, tylko nie piszę. Podglądam sobie :mrgreen:
Skoro rudy wybrany, to pozostaje mi się tylko cieszyć :)
Rudzielce, o których mówię to mój Ciastek i Fidel u agiss-s - odebrany z domu, w którym szturchali go i przeganiali z kąta w kąt, i marzyli o pozbyciu się go od momentu jak przestał być słodkim kociakiem, a teraz ma niespełna rok.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Nie wrz 18, 2011 10:04 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

Z "mojego" rudego nowego nic nie wyszło... :( DT najpierw nie mógł się doczekać oddania, namawiał, dociekał czy na pewno. Byliśmy pewni i czekaliśmy na transport z Gdańska. TŻ z dt miał przyjechać w weekend, potem następny, potem kontakt się urwał, aż w końcu moja przyjaciółka, która to monitorowała, zadzwoniła z pracy z promu gdzieś na oceanach, że dt wyznał jej cały w szlochach i spazmach, że nie oddaje rudasa bo się zakochał na zabój i amen. I wstydzi i boi się mi to wyznać 8O :?

Nie mi oceniać, bo rozumiem miłość do zwierząt. Tylko szkoda mi bardzo...

e-dita: to fajnie, że wpadasz. Ja jestem teraz rzadko na wątku, bo mała szaleje, a do tego wróciłam do pracy. W szkole we wrześniu największy chaos, usiłuję ogarnąć, ale ciężko tak po przerwie. A u Fidelka już byłam i zachwyt należyty wyraziłam :wink: Na razie spasowaliśmy z dokoceniem, ale kto wie?

Niemniej witam wszystkich podczytujących serdecznie i przesyłam fotkę moich królewien rozbestwionych:

Obrazek

Tośka wypoczywająca

Obrazek

Klarysa. Po prostu cała Klarysa.

Pozdrawiam jesiennie (u nas leje...)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Pt paź 14, 2011 20:20 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

Z okazji Dnia Edukacji Narodowej wszystkim nauczycielom życzę zdrowia, miłej pracy i satysfakcji z niej płynącej. Fajnych dzieciaków, mądrych rodziców i większej kasy. No i żeby papierów do wypełniania było mniej.
Tak, chyba starczy. To teraz idę sobie pomarzyć w samotności, a o sprawdzianach do sprawdzenia pomyślę w niedzielę wieczorem :mrgreen:

Pozdrawiam
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Nie paź 16, 2011 19:12 Re: Siostry Tosia&Klara fotostory-"sztuczna" Klara s. 36 :)

O sprawdzianach ani myślę myśleć. Leżę chora i kaszlę sobie lub smarkam na przemian. Koty dzielnie mnie wspierają, np. zaleganiem ze mną w łóżku (a spróbuj się przekręcić to takie spojrzenie rzucę...) lub polowaniem na muchy wśród żaluzji. Taa, fajny weekend był.
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

[poprzednia][następna]