PUFFOWISKO ® - Puffy ® dla kotów...+ Filcowa Nora ;)

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 6:34 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

A ja zgłaszam, że Henrysia zakochała się w pufce!!! Ale jest problem. Zakochał się też Chrobotek i wypycha Henrysię :lol:
Czy będą jeszcze takie zielone pufki?
:mrgreen:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto sie 09, 2011 10:32 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

justyna p pisze:A ja zgłaszam, że Henrysia zakochała się w pufce!!! Ale jest problem. Zakochał się też Chrobotek i wypycha Henrysię :lol:
Czy będą jeszcze takie zielone pufki?
:mrgreen:

Justyno - masz u mnie angaż w dziale promocji i marketingu! :lol: :lol: :lol: Twoje komentarze wprawiają w ruch bazarki,że aż nie nadążywuję ;)

Teraz postaram się uzupełnić informacje o pufkach.
I tak: z góry mogę powiedzieć,że zielonej identycznej nie będzie,bo materiał,który stanowił bazę,może wystarczyć co najwyżej na jakiś skromny parapetniczek,tudzież jakiś wkładzik do koszyczka. Natomiast w bród jest tej zielonej tkaniny w kropki,która stanowi bok,więc gdyby udało mi się zdobyć jakąś zbliżony zielony materiał,to pewnie powstałaby co najwyżej podobna pufka.Pytanie czy Cię to zadowala.

AprilRain - wybrałaś pufki,które są nieco większe i wyższe od standardowych,zawierają też wiecej granulatu. Teraz pytanie: czy chcesz cały zestaw nr 2 czy mam osobno wycenić pufę? Oraz czy w czarnej życzysz sobie zdejmowanego pokrowca czy niekoniecznie (różnica w cenie: 25 i 33 zł). No i jaki ma być kolor aksamitki,bo przecież aksamitka to podstawa :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Wto sie 09, 2011 10:58 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

foczka.skoczka pisze:To ja nr 8 poproszę.
Jest Twoja :ok: Tu akurat sprawa jest prosta - już piszę pw.

justyna p pisze:Dziś odebrałam moją pufkę. Ośwadczam, że jest to jedna z piękniejszych rzeczy jakie kupiłam na bazarku :mrgreen: Całe popołudnie podziwiam wykonanie :1luvu: :1luvu: Sama szyje więc nie umknęły mi precyzyjne wykończenia na końcach zameczka :mrgreen:
Widzisz,uśmiałam się,bo zastanawiałam się nawet czy jest sens w to się bawić,bo pewnie i tak nikt nie zwróci uwagi - a tu proszę! Trzeba było od razu mówić,że szyjesz ;) Ja z tych rzadko szyjących,więc tym bardziej mnie duma rozpiera ;) Cieszę się bardzo,że się tak spodobała i czekam na zdjęcia kota na pufie :D

No i trzeba koniecznie coś dorobić,bo powoli nie ma co sprzedawać :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Wto sie 09, 2011 11:13 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

To może odwrócić kolory? Tzn jako podstawowy ten w kropki a na bok gładki? I łapka gładka. W ten sposób wystarczy materiału a ja będę miała komplecik :mrgreen: Tylko zastanawiam się czy może tym razem pułka prostokątna, to bym miała dla Henryczki na parapet :D Pomyślę i odezwę się, ok? :wink:
Szyję ale też mało ostatnio, czasu brak. I nie jakoś profesjonalnie, żeby nie było :wink: Tak dla siebie. Albo na zabazek :mrgreen:

justyna p

Post » Wto sie 09, 2011 11:28 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

justyna p pisze:To może odwrócić kolory? Tzn jako podstawowy ten w kropki a na bok gładki? I łapka gładka. W ten sposób wystarczy materiału a ja będę miała komplecik :mrgreen: Tylko zastanawiam się czy może tym razem pułka prostokątna, to bym miała dla Henryczki na parapet :D Pomyślę i odezwę się, ok? :wink:
Szyję ale też mało ostatnio, czasu brak. I nie jakoś profesjonalnie, żeby nie było :wink: Tak dla siebie. Albo na zabazek :mrgreen:

Tylko że wtedy inny koszt zupełnie byłby całej zabawy. Ta tkanina w kropki to materiał do patchworku - takie materiały kupuję w małych ilościach w sklepie. Gdyby to miała być baza,to sam jej koszt wyniósłby ok. 18-19 zł. Więc nie wiem czy to się Tobie jeszcze opłaca. W sumie pufa byłaby droższa o jakieś 14-15 zł. Aczkolwiek pewnie ładnie by to wyglądało.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Wto sie 09, 2011 11:34 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

Aaaaa.. Pomyślę i dam znać. :D

justyna p

Post » Wto sie 09, 2011 18:45 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

czy jest możliwość zamówienia prostokątnych pufek? takich na parapet?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto sie 09, 2011 19:08 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

passa pisze:
justyna p pisze:AprilRain - wybrałaś pufki,które są nieco większe i wyższe od standardowych,zawierają też wiecej granulatu. Teraz pytanie: czy chcesz cały zestaw nr 2 czy mam osobno wycenić pufę? Oraz czy w czarnej życzysz sobie zdejmowanego pokrowca czy niekoniecznie (różnica w cenie: 25 i 33 zł). No i jaki ma być kolor aksamitki,bo przecież aksamitka to podstawa :D

poprosze caly zestaw 2, poslanko bedzie na prezent dla kotow rodzicow,a pufka dla moich :)

a czarna poprosze w pokrowcu a blekitna aksamitka...

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro sie 10, 2011 10:57 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

AprilRain pisze:poprosze caly zestaw 2, poslanko bedzie na prezent dla kotow rodzicow,a pufka dla moich :)
Dobrze :ok:
Widzę,że licytujesz też kulki,więc zaczekam do jutra wieczór,zrobię podsumowanie i prześlę dane do wpłaty.Może tak być?
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Śro sie 10, 2011 10:58 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

passa,
a czy można zamówić prostąkątne u Ciebie?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Śro sie 10, 2011 11:06 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

dolabra pisze:passa,
a czy można zamówić prostąkątne u Ciebie?
Tak,potrzebuję wymiarów i informacji o wyglądzie - czy też taka wyższa ze wstawką po bokach,czy zapinana na zamek czy niekoniecznie,jednostronne czy dwustronne (pod spodem może być to samo co na górze lub po prostu zwykła satyna),itd.

justyna p - zajrzałam do mojego kuferka z tkaninami,zmierzyłam zieloną i wystarczyłoby na jedną stronę pufki. Dół musiałby być w innym kolorze,np. czarna matowa satyna. Nie wiem na ile takie sztukowanie by Ci odpowiadało.Pomyśl.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Śro sie 10, 2011 11:47 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

rozmiary:
80 długość na 25 szerokość i wysokość 3-4 cm
z takimi zaczepami żeby można zakleszczyć w okno
kolor - wrzosowy, dół nieozdobny ze wstawką po bokach..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Śro sie 10, 2011 17:20 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

passa pisze:
AprilRain pisze:poprosze caly zestaw 2, poslanko bedzie na prezent dla kotow rodzicow,a pufka dla moich :)
Dobrze :ok:
Widzę,że licytujesz też kulki,więc zaczekam do jutra wieczór,zrobię podsumowanie i prześlę dane do wpłaty.Może tak być?

ok :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro sie 10, 2011 20:10 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - premiera myszki ;)

Zgłaszam, że potrzebuję jeszcze chwilę na namyślenie się, bo w robocie koszmarne nadgodziny i miejsca w mózgu nie starcza :roll: I na wstawienie zdjęć Henrysi na pufce też :roll: :D

justyna p

Post » Czw sie 11, 2011 15:52 Re: PUFFOLOGIA STOSOWANA - legowiska,puffki - hipopotam ;)

A ja zgłaszam,że na rezerwację czeka kolejna pufka,tym razem w kolorze hipopotama ;)

Dolabra - wszystko byłoby ok,gdyby nie ten wrzosowy kolor. To śliczny odcień,ale rzadko się pojawia i nie widziałam go ostatnio w żadnym sklepie. Chyba,że znajdę coś w tkaninach patchworkowych i wtedy byłoby ze wzorkiem - ale żeby nie wyszło zbyt kosztownie, można by to przepleść pionowymi pasami innego koloru,np. kremowego. Co do zaczepów,to musiałabym zobaczyć jak coś takiego ma wyglądać,bo na razie sobie mętnie wyobrażam jakieś materiałowe wypustki na kilkanaście centymetrów :roll:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

[poprzednia][następna]