DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 10, 2011 14:02 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Erin pisze:
smarti pisze:
w sumie tak sobie myślę Erin że Ty już dawno też powinnaś przestać interesować się Promysiem i go kochać i traktować jak swojego..też jesteś dziwna :D :1luvu: ..prawie jak Marzenia :ryk:

OK - koniec z puszeczkami, ooo! :mrgreen:

akurat :D znam Cię już trochę i i tak w to nie uwierzę :D

ale wiesz o co chodzi najbardziej..że mam, jakieś takie, może irracjonalne poczucie, że tym zapomnianym kotom jest przykro że nic dla tamtych dziewczyn nie znaczą..że nawet nie wspomnę co musi czuć Kałboj skoro nawet się go nie mogły doliczyć :strach:

a Promyś-sama wiesz jaki jest przebojowy i szczęśliwy-czuje wokół siebie tylko miłość i to mu dodaje sił..

ja na prawdę wierzę w to że koty maja jakieś dodatkowe zmysły i czują takie sprawy..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 10, 2011 14:21 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Udało mi się jakoś przebić i z prawdziwym zainteresowaniem oraz, nie ukrywam, zdumieniem dotarłam do takiej informacji (informacji zaiste intrygującej w kontekście rozdzierania szat po określeniu Twojego DT jako płatnego)
smarti pisze:Marzeniu zerknęłąm na post rozliczeniowy-zerkam tam , z braku czasu, raz na kilka miesięcy,więc nawet nie mam jak reagować na zdarzające się,jak wiadomo,pomówienia.

myślę że tam gdzie piszesz:koszt utrzymania 1 kota wynosi 112zł-powinnaś napisać wyrażnie : SMARTI WYDAJE na 1 kota 112 zł/mies., a na kociaka 97zł/mies
bo nie oszukujmy się -z tego sformułowania biorą się pewnie te niejasności i bzdury że mam jakąś "stawkę na kota" i że niby ktoś mi ją pokrywa albo ją od kogoś żądam-powinno być wyrażnie napisane tak aby każdy zrozumiał że tyle ja wydaję na kota bo uważam że za tyle można go godziwie utrzymać.
bo przecież nikt ze złośliwców już oczywiście nie doczytuje lub nie chce zapamiętać że ja sama tę stawkę pokrywam

Złośliwcy, zazdrośnicy i podlece odrobili lekcję i doczytali coś zupełnie innego
smarti pisze:ja jestem w stanie się umowić następująco-

ja daję kociakom dom,a więc ja poświęcam im czas,wożę do weta na wlasny koszt -leczę też na wlasny koszt w przypadku zwyklego leczenia(w przypadku "odpukać bardziej skomplikowanych chorób czy nie daj Boze zabiegów-zrzutka na leczenie),
dbam o to aby mialy ciepło(tej części domu nie muszę ogrzewać jak stoi pusta-wiec dla mnie to dodatkowy wydatek tylko spowodowany kociakami),

oczekuję trzech rzeczy-pokrycia kosztów kuwety+"michy"(suche,mokre,klara,ewent. odżywki-może nie royal ale i nie badziewie typu whiskas-coś z dobrej ale nie najwyzszej półki),i zapewnienia ogloszeń(tzn zrobienia ich i aktualizowania co 2,3 dni w momencie gotowości do adopcji-tak aby szły szybko do najlepszych domków-czyli ze musi być dużo telefonow aby siłą rzeczy znależc te najlepsze.) jak również pomocy w transporcie kotkow do DS-jeśli to okaze się konieczne.
/ciach/
dla kociaków bylabym w stanie zrobić wiele i gdybym zarabiała miliony to nie przyszłoby mi do glowy zyczyć sobie wspólodpowiedzialności finansowej za kociaki..
jednak widzę,ze moi rezydenci mają zdecydowanie dość akcji "podziel się posilkiem" i nie ma raczej powodu abym miała je gorzej karmic a potem wydawać krocie na wetów i narażać je na choroby (dotąd zawsze żyly na RC,i RC veterinary np.urinary itp)
Poprostu DT nie może odbywać się kosztem obcięcia funduszy moich rezydentow a tak zaczęlo niestety być.

O tutaj, w tym poście viewtopic.php?p=6586880#p6586880 w tym miejscu rozpoczyna się credo DT smarti.
Nie Marzenia11, nie Iksińska, tyko Ty, Ty sama domagasz się pokrycia kosztów „kuwety + michy”. Nie prosisz, domagasz się. A za chwilkę strzelasz oczywiście focha w odpowiedzi na słuszne uwagi, że jeśli Cię nie stać, nie tymczasuj. Bo nikt, co oczywiste, nie da Ci gwarancji, że sponsoring nie ustanie, że ktoś będzie pokrywał stale koszty pobytu u Ciebie kociąt czy kotów.
Tak więc teraz foch:
smarti pisze:moich???
wymagan??
to jedzenie moich kotów nazywasz moimi wymaganiami?

chyba rzeczywiscie nie stac mnie na tymczasowanie ..
bo nie chce glodzic swoich kotów kosztem tymczasow ,
oraz już :!: nie jestem na tyle naiwna aby dawać sobie wciskać koty osobom chcącym całkowicie pozbyć się w ten sposób problemu
i pomysleć że te osoby przy tym nie tracą wspanialego poczucia bycia dobroczyncą cudzym kosztem i za cudze pieniądze....

samym kciukaniem kotow nie wyżywicie-choćbyście nawet bardzo chciały...

ja mam DT bardzo krotko-3 miesiące-
całkowicie na własny koszt,wydałam na to ponad 5200zł.(z czego 248zl wsparcia z forum)
miałam przez ten czas 10 kotków w różnym wieku-wszystkie brałam chore i wszystkie wyleczylam-wszystkie znalazły super,niewychodzące domki(w tym dwa dwupaki), dostały niezłe wyprawki,były karmione royalem i podobną karmą,odżywkami..
wszystkie,oprocz dwóch których z braku czasu praktycznie nie zaczęłam oglaszać-muszę się za to zabrać.

w międzyczasie moi rezydenci zapomnieli smak np.gourmeta diamond ktory tak bardzo lubili...

ten krotki czas pokazał mi że za droga to dla mnie impreza-mam więc wyjście-albo pomagać dzieląc się kosztami,
albo dać sobie spokój..

przykre to.

a najgorsze, że jak zwykle w takich syt.ucierpią na tym niewinne kicie :(

Wszystko jest. I autoreklama, i szantażyk emocjonalny i martyrologia własna oraz kocich rezydentów, którzy płaczą na wspomnienie gourmeta diamant, pysznej, pełnowartościowej kociej karmy.
No to, tak czysto edukacyjnie, spójrzmy jaki ma skład
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ant/191141
Skład:
Fileciki z tuńczyka z krewetkami w galaretce: ryba i rybne prpdukty uboczne (54,5% tuńczyka), mięczaki i raki (5% krewetek).
Łosoś w sosie własnym: ryba i rybne produkty uboczne (min. 45% łososia).
Kawałeczki wołowe w delikatnym sosie: mięso i mięsne produkty uboczne (min. 4% wołowiny), roślinny hydrolizat białka, ryba i rybne produkty uboczne, minerały, cukier.
Kawałeczki z indyka w delikatnym sosie: mięso i mięsne produkty uboczne (min. 4% indyka), roślinny hydrolizat białka, ryba i rybne produkty uboczne, minerały.

A dalej, w przytaczanym wątku, jest już tylko lepiej
smarti pisze:mnie 1 kot kosztuje miesiecznie śr.112 zł (jak liczyłam 3,73/dz.-to jest niezłe jedzenie-badziewia wolę nie dawać,zwl.kociakom)-
wystarczy wiec,że znajdzie się 5 osob po 22,40 zł na miesiąc-chcecie mi powiedzieć że na prawdę żadna z osób na tym wątku nie jest w stanie miesiecznie tyle przeznaczyć????
Zawsze myślałam ze najwiekszym problemem jest zakocenie i brak miejsca.
Ja mam 3 wolne,niezamieszkane pokoje.mogą stać puste oczywiscie-wtedy nawet nie musze ich ogrzewać.
postanowiłam jednak przeznaczyć je na DT,czyli ogrzewać,wozić koty autem na wlasny koszt(benzyny też) do weta ile tylko razy potrzeba-czasem nawet 2 x/dz.
po podliczeniu jednak, ile wydałam na to przez 3 mies prowadzenia DT sama aż sie przestraszyłam-(mój mąż nawet się nie domyśla-dziwi sie tylko pewnie co taka zaniedbana ostatnio jestem :mrgreen:)
Uważam ze moja prośba o wsparcie na jedzenie (jedynie jedzenie) dla danego tymczasa nie powinna nikogo zdrowo myślącego zdziwic..to raczej oczywiste ze tymczasy nie żyją powietrzem a poświęcenie im własnego czasu ,miejsca i pokrycie kosztow leczenia jest wystarczającym wkładem moim jako DT.
To chyba "oczywiste oczywistości" :)

smarti pisze:ale ja nie bardzo rozumiem o co Wam chodzi. :roll:

jasno napisałam na jakich zasadach mogę pomóc-albo to komuś odpowiada albo nie-

A później pojawia się pani mecenas, znana i lubiana Marzenia11 i robi się już coraz śmieszniej, i byłoby naprawdę śmiesznie, gdyby nie to, że chodziło o żywe stworzenia. Nie chce mi się tego wszystkiego cytować, kto chętny poczyta.
Na wszelki wypadek dodam, że postscreeny zrobione, więc pomysły na pozbawianie nas perełek swoich myśli na nic się nie zdadzą.

I oto inny watek, inny kot:
smarti pisze:ja ze swej str mogę mu poświęcić swój czas,
dać ciepły i bezpieczny dom na 2 mies,
wizyty i wożenie do weta na zwykłe leczenie,na własny koszt (z wyjątkjiem kosztu samej operacji-tego nie jestem w stanie pokryć z własnych funduszy) ...
ale potrzebuje od Was dwóch rzeczy:
pieniędzy na jego jedzenie,picie i kuwetę(wg.moich wyliczeń 2,80 zł/dz.-taniej w Warszawie się nie da)oraz zmasowanej akcji ogłoszeniowej odnawianej co dwa,trzy dni jak już będzie gotowy do DS-u.(wiem z własnego dośw że tylko odnawiane ciągle ogl dają szybko pożądany efekt.)

A może sama nie ogarniasz co piszesz? I to byłoby wytłumaczenie, faktycznie. Bo ja czytając to co powyżej, rozumiem jedno – bez gwarancji comiesięcznych wpłat, nie przyjmiesz kociaków, ani dorosłego kota. Ale oczywiście skomentujesz w niepowtarzalny i właściwy sobie sposób – no cóż, umrą bo nie chcecie mi zapłacić, straci oczko bo nie chcecie mi zapłacić, miejcie pretensje do siebie. To Wy będziecie winni.
W dobroci swojej wyliczyłaś nawet ile osób i po ile musiałoby się na taki jednostkowy przypadek złożyć.
I nawet nie to mnie razi, że oczekujesz wsparcia, ale to w jakiej formie to robisz.

A to przykładów nie koniec wcale. Później będzie jeszcze kilka.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro sie 10, 2011 14:31 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Czyli rozumiem, że dziewczyny z Rybnika i Szczytna oraz wolontariuszki z Palucha płacą Smarti za DT? Mówiły Ci o tym?
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sie 10, 2011 14:43 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

taa i dopisz jeszcze że to cytaty z zeszłego roku , o ile pamiętam z listopada 2010 kiedy to :
-miałam o wiele gorszą syt finansową niż mam teraz i uważałam że szkoda aby marnowało się miejsce w którym kot mógłby żyć i zdrowieć przez to tylko że ja nie jestem w stanie każdego z nich sama utrzymać.
-miałam jeszcze naiwne przekonanie że ktoś dający do dt kota chce się nim również opiekować przynajmniej w zakresie pomocy w kosztach jego utrzymania..

powyższego zresztą nigdy nie ukrywałam i jeśli chcesz być wiarygodna to podawaj proszę przy cytacie daty cytatów
(i zamiast przytaczać skład surowcowy podaj cenę za 100gr. danej karmy,bo skład surowcowy ma się nijak do cen karmy.)

ta sytuacja sprzed ponad pół roku nie ma już dziś nic wspólnego z rzeczywistością a ja nie jestem krową i zmieniam poglądy- już niestety wiem że w przypadku większości kotów które ja wzięłam, ci od których je wzięłam nie chcą mieć z nimi nic wspólnego :oops:

i nie rozumiem jakim prawem zaglądasz mi do kieszeni, a jak już tak bardzo gorliwie zaglądasz i nie szkoda Ci na to czasu,to powinnaś widzieć ile obecnie
kosztują mnie tymczasy a nie pisać o zamierzchłej przeszłości.

-ile Ty wydajesz miesięcznie na tymczasy i ile ich masz- pochwal się,proszę-skoro tak śmiało mnie krytykujesz to zapewne Ty sama masz się czym pochwalić..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sie 10, 2011 14:58 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Nie miała prawa Ci się zmienić sytuacja!! a jeśli Ci się zmieniła to powinnać się wyspowiadać na miau! powiedzieć wszystkim przychylnym, że teraz masz dużo pieniędzy i żeby wszystkie te podłe panny umierały z zazdrości i wciskały Ci kolejne futra bo przecież Cię stać, a to że nie będzie się miał kto nimi zająć to już trudno... Bleh obrzydliwe!
Trzeba się jednak z głupim na rozum pozamieniać, żeby mieć takie podejście ale... No właśnie nie mam argumentów na to ale.
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Śro sie 10, 2011 15:14 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Wszystkim którzy obrażają P.Smarti mówię dość WARA OD PANI SMARTI BO PSEM POSZCZUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!.
.

ZN

Od: Pt wrz 26, 2008 19:07

Post » Śro sie 10, 2011 15:19 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

ZN pisze:Wszystkim którzy obrażają P.Smarti mówię dość WARA OD PANI SMARTI BO PSEM POSZCZUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!.
.

8O 8O 8O

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro sie 10, 2011 15:38 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

ZN pisze:Wszystkim którzy obrażają P.Smarti mówię dość WARA OD PANI SMARTI BO PSEM POSZCZUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!.
.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro sie 10, 2011 15:42 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Nie ma co się rozpisywać. Przecież koty w listopadzie mogły sobie siedzieć w wolierze na podwórku na przykład, na pewno dużo szybciej by się tam wykurowały niż w ogrzewanym pomieszczeniu wożone do weta, ze stałą opieką, prawda? :roll: W ogóle przez pobyt u Smarti to one tylko jeszcze bardziej na zdrowiu podupadły... :| Jak ktoś wyraźnie pisze, że ma na dany czas do zaoferowania tylko (i w wielu przypadkach AŻ) dach nad głową i czas - to jest po prostu uczciwy. Nie da się nalać z pustego. Większość pisze na wątkach "podrzucę, bo tyle tylko na ten moment mogę" i jakoś nikt ich nie rozlicza z tego że uczciwie napisały na co mogą sobie pozwolić a na co nie, wręcz przeciwnie są wpisy "podrzucanie tez jest ważne". I jest. Może Smarti powinna była tylko podrzucić i byłaby chwalona, nie wiem co ją kurcze podkusiło napisać, że ma do zaoferowania lokal i czas :roll:
A w sumie to nie wiem po co to piszę... szkoda klawiatury.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sie 10, 2011 15:42 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

A jeśli "Pani Smarti" obraża innych (wolontariuszki ze Szczytna)? Jak na to zareagujecie? :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sie 10, 2011 15:47 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Zofia&Sasza pisze:A jeśli "Pani Smarti" obraża innych (wolontariuszki ze Szczytna)? Jak na to zareagujecie? :?

a po co ten cudzysłów? czyżby Pani Smarti była mężczyzną?
zapewniam że jest kobietą i to w 100%, do tego piekną i fantastyczną i każdy kto Ją widział potwierdzi
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro sie 10, 2011 15:52 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

JolaJ pisze:
Zofia&Sasza pisze:A jeśli "Pani Smarti" obraża innych (wolontariuszki ze Szczytna)? Jak na to zareagujecie? :?

zapewniam że jest kobietą i to w 100%, do tego piekną i fantastyczną i każdy kto Ją widział potwierdzi

To ja może wyjaśnię: w internecie używamy tzw. nicków. Nick wspomnianej osoby brzmi inaczej, niż w wypowiedzi ZN. Rozbawiło mnie to i zacytowałam (cudzysłów oznacza w mojej wypowiedzi cytat). A teraz czy mogłabyś odnieść się do mojego pytania?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sie 10, 2011 15:56 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Zofia&Sasza pisze:
JolaJ pisze:

To ja może wyjaśnię: w internecie używamy tzw. nicków. Nick wspomnianej osoby brzmi inaczej, niż w wypowiedzi ZN. Rozbawiło mnie to i zacytowałam (cudzysłów oznacza w mojej wypowiedzi cytat). A teraz czy mogłabyś odnieść się do mojego pytania?

dziękuję za wyjaśnienie ale zupełnie nie na temat
a czy Ty możesz się jakoś odnieść do tego o co zapytała smarti? :

i nie rozumiem jakim prawem zaglądasz mi do kieszeni, a jak już tak bardzo gorliwie zaglądasz i nie szkoda Ci na to czasu,to powinnaś widzieć ile obecnie kosztują mnie tymczasy a nie pisać o zamierzchłej przeszłości.

-ile Ty wydajesz miesięcznie na tymczasy i ile ich masz- pochwal się,proszę-skoro tak śmiało mnie krytykujesz to zapewne Ty sama masz się czym pochwalić..
Ostatnio edytowano Śro sie 10, 2011 16:06 przez JolaJ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro sie 10, 2011 15:57 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

ilustrowanie dzisiejszej sytuacji z sierpnia 2011 (sposobu myślenia o kotach , a zwłaszcza "kociarzach" :oops: a przede wszystkim działania na rzecz kotów), cytatami przedstawiającymi tę sytuację 9 miesięcy temu -w listopadzie 2010,
a dodatkowo wobec osoby która właśnie obchodziła dopiero 1-sze urodzinki swojego DT(jak skutecznego nie trzeba komentować), jest nie dość że nie fair,co wszyscy obiektywni widzą, ale całkowicie nieadekwatne do sytuacji i świadczy wyłącznie o charakterze i uporczywej chęci szukania niezdrowej sensacji u cytującego.

Casica-ponawiam uprzejmą prośbę abyś pochwaliła się swoimi osiągnięciami w pomocy kotom w analogicznym okresie.
wystarczy tylko kilka konkretów-ile kotów miałaś i masz u siebie na dt,ilu z nich znalazłaś domki i to takie z którymi masz bieżący kontakt,ile własnych pieniędzy wydałaś na koty i ile w tym czasie otrzymałas wpłat.
chciałabym wiedzieć na ile jesteś mi partnerem we wspólnej sprawie, a na ile tylko osobą szukającą awantury.

chętnie poczytam również o zasługach Zofia&Sasza we wspomnianym zakresie.

i dziękują Wam dziewczyny za ujęcie się za mną,biednym niewinnym żuczkiem..pewnie i Was za to zaczną "goście naszego wątku" obrażać..

smarti

Post » Śro sie 10, 2011 16:03 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Żuczku :mrgreen:
ja też jestem ciekawa kto i jak odpowie na Twoje pytanie. Sama jestem ciekawa ich osiągnięć.
Jak trzeba będzie to moja Burania :twisted: stanie w obronie, w końcu zawdzięcza życie Tobie i Magdzie Jędral.
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]