Potrzebne domy dla 3 kotów GDAŃSK Bajka Plamka Gapusia w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 11, 2011 9:45 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Czyli imiona mają już dwa- mała kicia z czarnym noskiem otrzymała imię Cheetah, później wstawię fotki z zabaw :)

dorotka75

Od: Śro lip 06, 2011 16:04

Post » Pon lip 11, 2011 10:13 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Ok czekamy na fotki :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon lip 11, 2011 10:38 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Cheetah-bo to prawdziwa mała panterka :D Wiecznie na coś poluje lub się czai, może to być listek, gałązka, kamyczek, cokolwiek :ryk: I ten czarny nos, ten wyraz mordki ! Zaczęła już coraz bliżej podchodzić, a to w jej wypadku spory postęp. Uszasty brat prawie nie opuszcza ogródka, małą ciapkę udaje się głasknąć raz czy dwa, co prawda na razie w "locie" i za pierwszym razem próbowała mnie chapnąć :lol: , ale zawsze to jakiś postęp. Ogólnie ogródek tętni życiem jak nigdy, kociaki przebiły trójkę dzieci, dwa nasze koty i psa :ryk:(ponieważ mieszkają tu trzy rodziny i każda ma zwierzę) Pies jest najbiedniejszy w tym wszystkim-z małymi "współistnieje", od mamusi obrywa :( . Wczoraj pojawił się w ogrodzie jakiś obcy kocur, pies na niego, a matka na psa! Ponieważ maluchy akurat były w ogródku, myślała chyba, że pies biegnie do maluchów i nieźle mu przylała :( Tak więc maluchy objęły teren w posiadanie, nasze dorosłe kotki schodzą im z drogi, pies udaje, że nie widzi, mamuśka pilnuje i od czasu do czasu pogoni psa :ryk: , chociaż jest BARDZO GRZECZNA- kiedy już widzę, że chce psu przywalić, mówię "nie wolno" i ona SŁUCHA Siada, burknie coś pod nosem i odpuszcza :D
I jeszcze jedno- kotki wychodzące są obie ALE -1) trzymają się ogrodu, 2) z jednej strony uliczka osiedlowa ze "śpiącymi policjantami", z drugiej ulicy brak 3) obie oczywiście wysterylizowane i regularnie szczepione

dorotka75

Post » Pon lip 11, 2011 15:56 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Czekamy na fotki :D
Obrazek

biamila

Post » Pon lip 11, 2011 16:00 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Córa napstrykała wczoraj masę zdjęć ale zapomniała wyłączyć lampę-wszystkie rozmazane :( Wyłuskałam tylko te:

Mała Cheetah zawsze czujna:
Obrazek

"Gapusia" bardzo ciekawa, co się chowa w aparacie :)
Obrazek

Wczoraj wyszła z niej prawdziwa natura :lol: Szwagier męża przyniósł piłęczkę swojej kotki. Piłeczka była przywiązana do sznurka. Mała zwariowała na jej widok. Capnęła i w nogi. Sznurek się urwał, a mała przez ok 1,5 godz nie chciała jej oddać :D Jak się zbliżaliśmy-wiała z piłką w zębach, a na rodzeństwo warczała, jak jeszcze nigdy :lol:
Obrazek Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Tak sobie myślę-może by ją nazwać Gapcia :?: Ja ją co prawda nazywam Fujarką, ale co niektórym mogłoby się to niewłaściwie kojarzyć :lol:

A oto mamusia- jedyne wyraźne zdjęcie-spójrzcie tylko, jakie ona ma smutne oczy-ile w nich tęsknoty za domem....
Obrazek Obrazek

dorotka75

Post » Pon lip 11, 2011 18:17 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Gapusia jest ulubienicą mojego męża który uważa pingwinki za najpiękniejsze koty pod słonkiem :D
rudy Staś szaleje rozstawia mi koty po swojemu i zachęca do dzikich zabaw...
Obrazek

biamila

Post » Wto lip 12, 2011 7:18 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

:ryk: one wszystkie tak mają - ustawiają świat pod siebie, chociaż w tym Staś u nas zajmował trzecie miejsce :lol: Na pierwszym była Cheetah, a potem kicia z plamką, Gapusia była na końcu. Teraz wylądowała na drugim, pierwszy jest jej wielkouchy brat :) Chociaż budowę ma małego szkielecika, wszystko ma długie i chude. Ale jak wygnie ten chudy grzbiet, wyciągnie się na patykowych nogach-ooo drżyjcie duże psy i koty!!! :ryk:
A już jak wszystkie przybiegną do ogrodu i zaczynają zabawę- to ma się wrażenie, że jest ich z 15 :D
O Twoim mężu i miłości do pingwinków już wiem, opowiadałaś :D A dla mnie to właśnie pingwiny, trikolorki i szylkretki są wynalazkami, z czego pingwinki kiedyś najmniej mi się podobały. Kot powinien być czarny lub szary, najlepiej duuży :lol: A teraz mam w domu oczywiście drobną pingwinkę :ryk:
Poczekaj, niech się jeszcze Staś rozkręci, dopiero będziesz miała wesoło! A apetyt to on miał zawsze :lol: Wyjadał swoje i z miaukiem domagał się następnej porcji. Wogóle nie wiem, czy to normalne, ale one wszystkie tak wcinają-"na oko" dziennie wchłaniają tyle, co moja dorosła kotka 8O Przy czym Gapusia najlepiej osobno, dyndając na płocie, prosto z łyżki :roll:
Wczoraj sukces - wielkouchy i Gapcia wlazły na kolana, co prawda za patyczkiem, ale wlazły i nie uciekały :D

dorotka75

Post » Wto lip 12, 2011 11:04 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

hop!

dorotka75

Post » Śro lip 13, 2011 5:05 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

A u nas przełom, Stasinek mizia się, mało ego domaga się mizianek, przychodzi na kolanka, wchodzi do łóżka, no słodzak się z niego zrobił nie do wytrzymania. Oczywiście apetyt wilczy nadal :ryk: Wygląda teraz jeszcze piękniej sierść mu się nabłyszczyła, po prostu chodzi i błyszczy :D
Obrazek

biamila

Post » Śro lip 13, 2011 7:46 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Bo to typowy przedstawiciel rodu kociego jest -nadaje się tylko i wyłącznie na króla domu !

dorotka75

Post » Śro lip 13, 2011 8:50 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Nowe fotki z życia kociej rodzinki:

Gapusia:
Obrazek Obrazek
"No, jak już koniecznie musisz robić te foty, to chociaż sznurek od aparatu daj pogryźć" :lol:
Obrazek

Cheetah- zawsze z boku, zawsze ostrożna, wydawała się najmniej oswajalna. Wczoraj coraz bliżej coraz bliżej...
Obrazek Obrazek
Aż w końcu dała się zwabić na kolana ! Nie dawała się pogłaskać, potrząsała główką, ale nie uciekała i z wielką uwagą oglądała moje guziki, podgryzała spodnie :mrgreen:

A nieśmiała Plamka również bliziutko, choć wcześniej bardzo płochliwa, nawet pokazała brzuchol :1luvu:
Obrazek

Uszasty kotek nie ma z wczoraj fotek, najpierw najpierw trzymał się z daleka, potem wlazł na kolana, głaskanie niekoniecznie, ale drapanie po główce i za uszami-jak najbardziej :!: :!: :!: Tak się tym przejęłam, że zapomniałam o aparacie :lol: Trwa wybieranie imienia dla wielkouchego:
Gacek lub Uszatek- ze wzgl na jego wielkie uszy
Miś-bo tak wymyśliła moja córa, która twierdzi, że to imię najbardziej mu pasuje (i nie kumam, dlaczego-taki chudy miś?)
Cienki -pomysł TŻ hehe

Potrzebujemy również imienia dla cudnej mamusi, na razie tak właśnie o niej mówię, lub dzika, żeby było wiadomo, o które zwierzę chodzi, ale to wogóle do niej nie pasuje. To chodząca łagodność!
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lip 13, 2011 9:48 przez dorotka75, łącznie edytowano 1 raz

dorotka75

Post » Śro lip 13, 2011 9:31 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Piękne są wszystkie :D Zaczynam ogłaszać Stasia jak znajdzie domek a Gapusia jeszcze będzie to zabieramy ją na dt.
Obrazek

biamila

Post » Śro lip 13, 2011 9:45 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

A domek z wczorajszego numeru nie wypali?

dorotka75

Post » Śro lip 13, 2011 10:06 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Jeszcze nie dzwoniłam, wczoraj byłam padnięta dziś w wolnej chwili zadzwonię.
Obrazek

biamila

Post » Śro lip 13, 2011 10:45 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Dzwonię ale nie odbiera.
Obrazek

biamila

[poprzednia][następna]